Καινούργια ανατρεπτική ελληνική σειρά από τον ΑΝΤ1

Είναι ολοφάνερο ότι στον ΑΝΤ1 έχουν αποφασίσει φέτος να ηγηθούν στην κούρσα της τηλεθέασης.

 Η αλήθεια είναι ότι αυτή τη σεζόν το πρόγραμμα του σταθμού του Αμαρουσίου είναι αυτό που λέμε «γεμάτο». Έχει εκπομπές και talent shows που σημειώνουν υψηλές τηλεθεάσεις, ενώ και τα δελτία ειδήσεων κατάφεραν μετά από αρκετά χρόνια να εκθρονίσουν τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του MEGA από την κορυφή του πίνακα τηλεθέασης. Ωστόσο, ένα ακόμα δυνατό σημείο του σταθμού της Μεσογείων είναι οι ελληνικές σειρές, που όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα, ετοιμάζουν πολλά για το επόμενο διάστημα της φετινής σεζόν. Όπως φαίνεται όμως, δεν θα είναι οι μόνοι, αφού στο κανάλι του Αμαρουσίου ετοιμάζουν επίθεση και στον τομέα της εγχώριας μυθοπλασίας.

Κατ’ αρχάς, εδώ και αρκετό καιρό γίνονται προσπάθειες να ξεκινήσουν γυρίσματα για τις «Τρίχες», την καινούργια σειρά των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου. Η σειρά έχει πάρει το πράσινο φως από τον ΑΝΤ1, αλλά ένα… πρόβλημα που υπάρχει με το σκηνικό της σειράς, καθυστερεί στο να ξεκινήσουν τα γυρίσματα. Το επόμενο διάστημα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, αλλά στον ΑΝΤ1 είναι αισιόδοξοι, θεωρώντας ότι το πρόβλημα αυτό θα ξεπεραστεί και σύντομα οι κάμερες θα πιάσουν δουλειά με σκοπό η σειρά να βγει στον αέρα μέσα στον Μάρτιο με Απρίλιο. Επίσης, πριν από αρκετό καιρό, όταν γραφόταν ότι στον ΑΝΤ1 ετοιμάζουν τους «Βασιλιάδες» με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη, σε κείμενο με τίτλο “ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η αλήθεια για τον Φιλιππίδη και τους «Βασιλιάδες»”, είχα γράψει πως:

«Ουδέποτε στέλεχος του ΑΝΤ1 ήρθε σε επαφή με τον Πέτρο Φιλιππίδη για να… αντικαταστήσει τον Κώστα Κόκλα στο ρόλο του «Μάρκου Βασιλιά»! Αξίζει όμως, να αναφέρω ότι πράγματι στελέχη του ΑΝΤ1 έχουν ήδη κάνει επαφές με τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά όχι για τους «Βασιλιάδες». Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου, ο γνωστός ηθοποιός βρίσκεται σε επαφές με τα στελέχη του Αμαρουσίου για να πρωταγωνιστήσει σε μία καινούργια σειρά που σκοπεύουν να βγάλουν στον αέρα και η οποία θα φέρει την υπογραφή της Ρένας Ρίγγα που έχει υπογράψει πολλές επιτυχίες, όπως «Πίσω στο σπίτι», «Ευτυχισμένοι μαζί» και πολλές ακόμα. Οι επαφές και οι συναντήσεις για την εν λόγω σειρά έχουν προχωρήσει πολύ και αν όλα πάνε καλά, τότε θα βγει στον αέρα την επόμενη σεζόν».

Οι πληροφορίες αυτές λοιπόν επαληθεύονται γιατί οι επαφές του ΑΝΤ1 τόσο με τη Ρένα Ρίγγα για την καινούργια της σειρά, όσο και με τον Πέτρο Φιλιππίδη για να πρωταγωνιστήσει σε αυτή βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και δεν αποκλείεται, αν όλα πάνε καλά, η καινούργια κωμική σειρά να βγει στον αέρα μέσα σε αυτή τη σεζόν.

Αλλά μην νομίζετε ότι τελειώσαμε! Υπάρχει κι άλλη μία σειρά και μάλιστα αυτή είναι σίγουρο ότι θα βγει στον αέρα μέσα σε αυτή τη σεζόν! Είπα: ο ΑΝΤ1 ετοιμάζει αντεπίθεση και στον τομέα της μυθοπλασίας και μάλιστα με μία σειρά έκπληξη!
Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου μέσα στον Μάρτιο θα κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 μία καινούργια σειρά που θα σκηνοθετήσει ο Αλέξανδρος Πανταζούδης, που έχει σκηνοθετήσει πετυχημένες σειρές, όπως «Χαρά αγνοείται», «Παιδική χαρά», «Μαζί σου», «Κούκλες» και άλλες. Η έκπληξη μάλιστα είναι ότι δεν θα είναι μία… συνηθισμένη για τα εγχώρια τηλεοπτικά δεδομένα, αφού δεν θα είναι ούτε κωμική, αλλά ούτε και δραματική, όπως αυτές που συνηθίζουν να γυρίζονται στη χώρα μας.

Το σενάριο είναι για ένα ψυχολογικό θρίλερ και υπογράφει η Στέλλα Βασιλαντωνάκη, που έχει γράψει πολλές σειρές, όπως «Βεντέτα», «Θύματα ειρήνης», «Μυστικά και λάθη», επεισόδια της «10ης εντολής», ενώ έχει κάνει επιμέλεια σεναρίου στις σειρές «Βέρα στο δεξί», «Με θέα στο πέλαγο» και σε άλλες. Η υπόθεση της σειράς διαδραματίζεται σε έναν απομονωμένο ξενώνα σε ορεινή περιοχή της χώρας μας, όπου για διαφορετικούς λόγους φτάνουν εκεί δώδεκα άτομα για να μείνουν λίγες ημέρες. Κανείς δεν γνωρίζει γιατί πήγε ο καθένας από αυτούς εκεί, αν κάποιοι γνωρίζονται μεταξύ τους ή αν τους κάλεσε το ίδιο πρόσωπο. Μετά το πρώτο βράδυ όμως, κάποιοι από αυτούς εξαφανίζονται, ενώ κάποιοι βρίσκονται δολοφονημένοι! Στο απομονωμένο αυτό μέρος, θα έρθουν στο φως πολλές αλήθειες που κανείς δεν τις περιμένει. Αξίζει να σημειώσω ότι τα γυρίσματα δεν θα γίνουν σε στούντιο, αλλά σε φυσικό μέρος, το οποίο έχει βρεθεί και είναι στο Βέρμιο της Νάουσας. Το υπέροχο φυσικό τοπίο της περιοχής έχει εμπνεύσει το σκηνοθέτη Αλέξανδρο Πανταζούδη και μέσα στον Φεβρουάριο θα στήσει εκεί το σκηνικό της καινούργιας του σειράς.

Σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες μου πρωταγωνιστικό ρόλο στην καινούργια αυτή ανατρεπτική σειρά θα έχει η Λίνα Σακκά που επιστρέφει στο τηλεοπτικό τοπίο για να ερμηνεύσει έναν διαφορετικό ρόλο σε σχέση με αυτούς που μας έχει συνηθίσει, αλλά όπως φαίνεται εμπιστεύεται το σκηνοθέτη μετά τη συνεργασία τους στις «Κούκλες». Επίσης, οριστική είναι και η συνεργασία με τη Βασιλική Γραικού που έχει συνεργαστεί με το σκηνοθέτη στη θεατρική παράσταση «Πλαστελίνη», ενώ η διανομή για τους υπόλοιπους ρόλους θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Η καινούργια αυτή σειρά έχει προσωρινό τίτλο «Εκδρομή» και θα ολοκληρωθεί σε 16 επεισόδια, ενώ πρόκειται να κάνει πρεμιέρα τον Μάρτιο μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1 που όπως αποδεικνύεται μπαίνει δυναμικά και στον τομέα της εγχώριας μυθοπλασίας.

Γρηγόρης Μελάς