Ηλέκτρα: Σπαρακτική ερμηνεία από την Ευαγγελία Μουμούρη – «Σ’ αγαπάω παιδί μου, καρδιά μου»

Ευαγγελία Μουμούρη

Η συγκινητική συζήτηση με την κόρη της.

Η Ευαγγελία Μουμούρη μάς έχει αποδείξει μέσα από τις θεατρικές και τηλεοπτικές της δουλειές πως δεν είναι μία ηθοποιός που μπορεί απλά να κάνει τον κόσμο να γελά, όπως την έχουμε συνηθίσει στους ρόλους της στο «Καφέ της Χαράς», το «Ευτυχισμένοι Μαζί», την «Κλινική Περίπτωση» και το «Μην Αρχίζεις τη Μουρμούρα».

Με μία άκρως συγκινητική της ερμηνεία ως Μερόπη στη σειρά «Ηλέκτρα» της ΕΡΤ1 ξετυλίγει το ταλέντο που διαθέτει και στο δράμα, όπως άλλωστε έχει κάνει στις «Άγριες Μέλισσες» και στην «Εθνική Ελλάδος» του Γιώργου Καπουτζίδη.

Στο επεισόδιο της Πέμπτης (11/1) είδαμε τη Μερόπη (Ευαγγελία Μουμούρη) να συζητά με την κόρη της, Ουρανία, ενώ παράλληλα χαζεύει αντικείμενα από την παιδική της ηλικία. Συγκινημένη δίνει τελικά την έγκριση στον γάμο της με τον Βασίλη, παρά τις αρχικές της επιφυλάξεις.

«Από τη στιγμή που γεννιέται το παιδί σου είναι στα ρουθούνια σου, είναι στα αυτιά σου, είναι στο μυαλό σου, είναι στο στόμα σου. Και είναι καρφωμένο στην ψυχή σου», λέει η ηρωίδα στην Ηλέκτρα της ΕΡΤ1.

«Σήμερα κάποιος μου θύμισε τι θησαυρό κρατάμε εμείς οι γονείς στην αγκαλιά μας και πως πρέπει να τους μοιράζουμε, όχι να τους έχουμε κλειδωμένους στα συρτάρια. Κι εσύ, Ουρανίτσα μου, είσαι μάλαμα και πιστεύω ότι αυτός ο ρεμπεσκές θα θησαυρίσει δίπλα σου», συμπληρώνει με δάκρυα στα μάτια η Μερόπη (Ευαγγελία Μουμούρη).

«Δίνω την ευκαιρία μέσα από την καρδιά μου, για να επιμένεις κάτι καλό θα έχει. Δεν θα σου πάρω εγώ το χαμόγελο, παιδί μου. Δίπλα σου θα σταθώ στην ευτυχία σου και για να σου σκουπίζω το δάκρυ στις αναποδιές. Σ’ αγαπάω παιδί μου, καρδιά μου, ομορφιά μου», καταλήγει με την ευχή στην κόρη της η Μερόπη (Ευαγγελία Μουμούρη) στην τηλεοπτική της κόρη.