Ηλέκτρα: Η Ηλέκτρα πυροβολεί τρεις φορές τον Νικόλα

Ηλέκτρα

Ηλέκτρα, Δευτέρα έως Πέμπτη στις 19:10 στην ΕΡΤ1.

Ηλέκτρα, Δευτέρα 12/2 (19:10, ΕΡΤ1) – Η Ηλέκτρα ξυπνά από ένα όνειρο μπερδεμένο και σκοτεινό. Σαν εισπνοή από το παρελθόν, σαν εκπνοή για όσα θ’ ακολουθήσουν. Άνθρωποι δεμένοι στη μοίρα τους, άνθρωποι ανελεύθεροι, άνθρωποι που τους ζητείται η υπέρβαση σε έναν κόσμο που έχει εκπαιδευτεί να σκύβει το κεφάλι.

Να αποδέχεται το άδικο. Να σωπαίνει. Αφού όλα συνηγορούν ως προς αυτό, γιατί να πιστέψεις πως μπορεί κάτι να αλλάξει; Γιατί να διεκδικήσεις; Γιατί να συνεχίσεις; Η Ηλέκτρα δεν χωράει πια σε αυτόν τον κόσμο. Ας είναι η τελευταία της κίνηση: το όπλο που σηκώνει.

Και πυροβολεί τρεις φορές τον μόνο φταίχτη… τον Νικόλα.

1972. Νήσος Αρσινόη. Η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή), μια γυναίκα εγκλωβισμένη στους ρόλους που άλλοι διάλεξαν για εκείνη, της καλής κόρης, συζύγου και μάνας, ασφυκτιά στην κλειστή νησιωτική κοινωνία. Παντρεμένη με τον -κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της- δήμαρχο της Αρσινόης Σωτήρη Βρεττό (Τάσος Γιαννόπουλος), η Ηλέκτρα έχει βαφτίσει την υποταγή καθήκον και την καταπίεση εγκαρτέρηση.

Αναζητεί καθημερινά τις λίγες στιγμές ελευθερίας που της προσφέρει μια βουτιά στο ποτάμι και μια βόλτα με το άλογό της, μέχρι τη στιγμή που συναντιέται με το πεπρωμένο της.

Ηλέκτρα, Δευτέρα έως Πέμπτη στις 19:10 στην ΕΡΤ1.