Ηλέκτρα: Ανατριχίλα στη σκηνή του βιασμού – Καθηλωτική ερμηνεία από την Έμιλυ Κολιανδρή

Ηλέκτρα

Η επίμαχη σκηνή στην απογευματινή ζώνη της ΕΡΤ συζητήθηκε ποικιλοτρόπως.

Το δεύτερο επεισόδιο της νέας μεγάλης παραγωγής της ΕΡΤ με τίτλο Ηλέκτρα παρακολούθησε το τηλεοπτικό κοινό το απόγευμα της Τρίτης 3/10. Το κουβάρι της ιστορίας, που διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ξετυλίγεται σιγά-σιγά, με τους τηλεθεατές να ακολουθούν την αφήγηση της πρωταγωνίστριας, η οποία εγκλωβίστηκε σε έναν ανεπιθύμητο και καταπιεστικό γάμο.

Όλα αυτά εξελίσσονται στη νήσο Αρσινόη, όπου ταυτόχρονα παρακολουθούμε τις ιστορίες των υπόλοιπων κατοίκων που συνδέονται μεταξύ τους και φέρνουν ανατροπές και εκπλήξεις.

Στο επεισόδιο της Τρίτης η Ηλέκτρα (Έμιλυ Κολιανδρή) υποδέχεται στο σπίτι της για φαγητό τον νέο δάσκαλο του νησιού (Αποστόλης Τότσικας), με τον οποίο είχε συναντηθεί προηγουμένως στην ύπαιθρο. Ο σύζυγός της εξακολουθεί να τη διατάζει και να της φέρεται αυταρχικά, απαιτώντας μάλιστα να αλλάξει ακόμη και το κόκκινο φόρεμα που επέλεξε η ίδια για το δείπνο, θεωρώντας το προκλητικό.

Μετά από μία δυσάρεστη συνάντηση με τον Νικόλα, τον γιο του δημάρχου, με τον οποίο η Ηλέκτρα φλέρταρε σε νεαρότερη ηλικία, η πρωταγωνίστρια φέρνει στον νου της τη σκηνή του βιασμού, τον οποίο υπέστη ένα βράδυ από τον πρώην αγαπημένο της.

Ηλέκτρα, Δευτέρα έως Πέμπτη στις 19:10 στην ΕΡΤ1.