«Ο Γιατρός, η ιστορία ενός θαύματος» έρχεται καθημερινά στον ΣΚΑΪ

Γιατρός

Πρεμιέρα σήμερα στις 21:30.

H σειρά φαινόμενο, που κατέκτησε το τηλεοπτικό κοινό σε όλο τον κόσμο, από τα πρώτα κιόλας επεισόδια, έρχεται στον ΣΚΑΪ, από την Κυριακή του Πάσχα και καθημερινά (Δευτέρα-Παρασκευή) στις 21.30.

Η σειρά, «O Γιατρός, Η ιστορία ενός θαύματος» βασίζεται στην ομώνυμη επιτυχημένη και πολυβραβευμένη κορεάτικη παραγωγή που στη συνέχεια διασκευάστηκε με μεγάλη επιτυχία.

Ο Αλί Βεφά, είναι ένας ασυνήθιστος νεαρός που πάσχει από το σύνδρομο του «σοφού», μια σπάνια μορφή αυτισμού όπου ο πάσχων μπορεί να έχει προβλήματα σε ορισμένες διανοητικές ικανότητες και ταυτόχρονα να είναι ιδιοφυία σε έναν πολύ συγκεκριμένο τομέα. Εξαιτίας αυτής της ιδιαιτερότητάς του, τα πρώτα χρόνια του Αλί ήταν γεμάτα θλίψη και μοναξιά. Όταν ήταν ακόμη παιδί, έχασε τον πολυαγαπημένο του αδελφό από ατύχημα και ο πατέρας του τον απαρνήθηκε, με αποτέλεσμα να μεγαλώσει σε ορφανοτροφεία. Από μικρός δυσκολευόταν να επικοινωνήσει με τους άλλους και να εκφράσει τα συναισθήματά του. Είχε όμως φωτογραφική μνήμη και απίστευτη συγκέντρωση: ήδη από τα επτά του μπορούσε να απομνημονεύσει ιατρικά βιβλία με μία μόνο ανάγνωση!

Έτσι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τόσο νωρίς, ο Αλί κατάφερε να αποφοιτήσει με άριστα από την ιατρική σχολή, ολοκλήρωσε την πρακτική του και ετοιμάζεται να ξεκινήσει ειδικότητα στον τομέα της χειρουργικής. Εγκαταλείπει, λοιπόν, την επαρχιακή πόλη όπου ζει, προκειμένου να εργαστεί ως βοηθός χειρουργού στο νοσοκομείο Μπερχαγιάτ της Κωνσταντινούπολης. Εκτός από τον μέντορά του, τον αρχίατρο Αντίλ Ερίντς που τον προσέχει σαν πατέρας του και της βοηθού χειρουργού Ναζλί, οι υπόλοιποι συνάδελφοί του τον αντιμετωπίζουν με καχυποψία και αμφιβάλλουν για την ικανότητα ενός αυτιστικού να γίνει καλός γιατρός. Όμως, σύντομα, ο Αλί θα εξελιχθεί σε έναν «Γιατρό Θαύμα»!

Τανέρ Ολμέζ – Αλί Βεφά

Ο Αλί πάσχει από μια μορφή αυτισμού γνωστή ως «το σύνδρομο του σοφού». Αυτό σημαίνει ότι έχει κάποιες δυσκολίες στην επικοινωνία με τους γύρω του και στην έκφραση των συναισθημάτων του, ταυτόχρονα όμως έχει εξαιρετική μνήμη και αυτοσυγκέντρωση, καθώς και μια έμφυτη ανάγκη να βοηθά τους άλλους. Χάρη στην τεράστια προσωπική του προσπάθεια και στην υποστήριξη των λίγων ανθρώπων που τον στηρίζουν και τον καταλαβαίνουν, θα καταφέρει να γίνει ένας πολύ καλός γιατρός σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο.

Ρεχά Οζκάν  -Δρ. Αντίλ Οτζά

Ο Δρ. Αντίλ είναι αρχίατρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο ιδιωτικό νοσοκομείο Μπερχαγιάτ. Γνωρίζει τον Αλί από μικρό και τον αγαπά σαν γιο του. Ήταν ο μόνος που νοιάστηκε γι’ αυτόν όταν ο πατέρας του τον εγκατέλειψε. Στο νοσοκομείο θα είναι ο μέντορας και ο φύλακας άγγελός του.

Ονούρ Τουνά – Δρ. Φερμάν

Παρά τη νεαρή ηλικία του, ο Δρ. Φερμάν έχει ήδη αποκτήσει μια επιτυχημένη καριέρα και μια πλούσια σύντροφο. Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται σκληρός και απρόσιτος, όμως κατά βάθος έχει καλή καρδιά. Μπορεί να διστάζει να δεχτεί αμέσως τον Αλί ως βοηθό του στο χειρουργείο, ωστόσο σύντομα θα αναπτυχθεί μεταξύ τους μια καλή συνεργασία και μια θερμή σχέση.

Σινέμ Ουνσάλ – Ναζλί

Η 20χρονη Ναζλί είναι βοηθός χειρουργείου στο νοσοκομείο Μπερχαγιάτ. Είναι μια νέα, όμορφη και εργατική κοπέλα με τεράστια αποθέματα υπομονής. Εξαιτίας κάποιων τραγικών οικογενειακών περιστατικών, η Ναζλί δίσταζε πάντα να εμπιστευτεί ολοκληρωτικά έναν άντρα και γι’ αυτό δεν έχει κάνει ως τώρα καμία σοβαρή σχέση. Στο πρόσωπο του Δρ. Φερμάν, η Ναζλί βλέπει τον ιδανικό άντρα: γοητευτικό και «απαγορευμένο». Η αλήθεια είναι πως είναι ερωτευμένη μαζί του, αλλά δεν τολμά να κάνει την παραμικρή κίνηση, καθώς ο Δρ. Φερμάν έχει σχέση με άλλη γυναίκα. Η Ναζλί είναι από τους πρώτους που πίστεψαν στις ικανότητες του Αλί και θα σταθεί γι’ αυτόν μια πολύτιμη φίλη, αν και ο ίδιος θα ελπίζει πάντα σε κάτι περισσότερο.

Χαζάλ Τουρεσάν – Μπελίζ

Η Μπελίζ είναι η ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου Μπερχαγιάτ και ταυτόχρονα μια επιτυχημένη και πλούσια δικηγόρος της Κωνσταντινούπολης. Είναι μια γυναίκα δυναμική και μορφωμένη, με μια αυτοπεποίθηση που πηγάζει από την πίστη της στις ικανότητές της και όχι από τα λεφτά της. Έχει σχέση εδώ και αρκετό καιρό με τον Δρ. Φερμάν.

Οζγκέ Οζντέρ – Κιβιλτζίμ

H Κιβιλτζίμ είναι η θετή μητέρα της Μπελίζ και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του νοσοκομείου Μπερχαγιάτ. Είναι μια γυναίκα που δεν κάνει ποτέ πίσω και έχει συνηθίσει να παίρνει πάντα αυτό που θέλει.

H Κιβιλτζίμ είναι αποφασισμένη να πάρει το νοσοκομείο από τα χέρια της θετής κόρης της. Νιώθει πως δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο ο πόλεμος, και σε αυτό τον πόλεμο θα χρησιμοποιήσει κάθε όπλο χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή.

Μουράτ Αϊγκέν  – Ταντζού

O Ταντζού είναι ο Διευθυντής της Χειρουργικής στο νοσοκομείο Μπερχαγιάτ. Έχει ένα μοναδικό πλεονέκτημα: το πείσμα και την επιμονή του.
Εργάζεται σκληρά και μελετά κάθε βράδυ για να είναι ενημερωμένος πάνω στις εξελίξεις του κλάδου του. Το κρύβει όμως, από όλους γιατί θέλει οι συνάδελφοί του να πιστεύουν ότι οι ικανότητές του προέρχονται από τη φυσική του κλίση.
Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους πλαστικούς χειρουργούς της χώρας. Αυτό που θέλει πραγματικά είναι να πάρει τη θέση του Αντίλ για να τον αναγκάσει έτσι να του δείξει σεβασμό.

Πρωταγωνιστούν: Taner Ölmez, Onur Tuna, Sinem Ünsal, Reha Özcan, Murat Aygen, Hazal Türesan

Σκηνοθεσία: Yusuf Pirhasan, Aytac Cicek

Σενάριο: Pinar Bulut, Onur Koralp