Η Μοντέρνα Οικογένεια έρχεται απόψε

Τι θα δούμε στο πρώτο επεισόδιο;

Η «Μοντέρνα Οικογένεια» είναι ένα κωμικό, κάποιες φορές ανορθόδοξο, αλλά πάντα αγαπησιάρικο πορτρέτο μιας σύγχρονης οικογένειας που θα μπορούσε να είναι η δικιά μας.

Ο Τάκης, πατέρας της Φαίης και του Δημήτρη, χώρισε μετά από πολλά χρόνια γάμου και ξαναπαντρεύτηκε την Κάρμεν – μια εντυπωσιακή και αρκετά νεότερή του γυναίκα, κολομβιανής καταγωγής. Στα δεύτερα -ήντα γίνεται και πάλι πατέρας, αφού η Κάρμεν έχει ένα 10χρονο αγοράκι από τον πρώτο της γάμο, τον πολύ ώριμο για τα χρόνια του, Ντιέγκο. Και τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε που ο Τάκης μεγάλωνε τα δικά του παιδιά, τα οποία έχουν πια τις δικές τους οικογένειες.

Η Φαίη με τον σύζυγό της Φίλιππο έχουν τρία παιδιά: την όμορφη και λίγο επιπόλαιη Δανάη, την πανέξυπνη και -ας μην κρυβόμαστε- σπασίκλα Αλεξάνδρα και τέλος, τον Πάνο, τον καπετάν φασαρία της οικογένειας. Μόνιμη έγνοια για τη Φαίη, που άφησε την καριέρα της για χάρη της οικογένειάς της, είναι να αναθρέψει σωστά τα παιδιά της, ή πιο συγκεκριμένα να τα αποτρέψει από τα λάθη που έκανε η ίδια στα νιάτα της. Ο Φίλιππος είναι μάλλον πιο ξέγνοιαστος και τον ενδιαφέρει περισσότερο να είναι ένας cool μπαμπάς που τα παιδιά του τον γουστάρουν και τον βλέπουν σαν κολλητό τους.

Ο Δημήτρης και ο σύντροφός του Λάμπρος, ζευγάρι εδώ και πολλά χρόνια, αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να γίνουν γονείς υιοθετώντας ένα μωράκι. Είναι πολύ διαφορετικοί χαρακτήρες: ο Δημήτρης πιο εσωστρεφής και συγκρατημένος, ο Λάμπρος πιο χαλαρός κι έξω καρδιά. Και οι δύο θέλουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό ως γονείς αλλά ο καθένας έχει σίγουρα τον τρόπο του.

Τρεις οικογένειες με προβλήματα συνηθισμένα και ασυνήθιστα, με αρκετή τρέλα αλλά και πολλή αγάπη. Τρεις οικογένειες πολύ διαφορετικές μεταξύ τους που συνθέτουν έναν πολύχρωμο καμβά. Μια σύγχρονη ματιά για το τι σημαίνει οικογένεια στις μέρες μας.

Η σειρά βασίζεται στην πολυβραβευμένη σειρά «Modern Family», που έκανε πρεμιέρα στην αμερικανική τηλεόραση το 2009. Εκείνη τη χρονιά χαρακτηρίστηκε από το περιοδικό Time ως «η πιο αστεία οικογενειακή κωμωδία της χρονιάς», ενώ το Entertainment Weekly έγραψε πως «είναι αμέσως ευδιάκριτο ότι είναι η καλύτερη νέα σιτ-κομ της σεζόν».

Η σειρά ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής, σημειώνοντας υψηλές τηλεθεάσεις και τις 5 σεζόν μετάδοσής της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

‘Ηταν υποψήφια για πολλά τηλεοπτικά βραβεία: EMMY, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA, Television Critics Association, Screen Actors Guild, Peabody, κ.ά και κέρδισε πολλά από αυτά. ‘Εχει κερδίσει συνολικά 18 Βραβεία ΕΜΜΥ(Καλύτερης Κωμικής Σειράς, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Β ανδρικού ρόλου, Β γυναικείου ρόλου, ήχου, κ.λπ.) ενώ το 2011 κέρδισε και Χρυσή Σφαίρα ως καλύτερη κωμική σειρά.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 1

Ο Τάκης εκνευρίζεται όταν κάποιος άγνωστος του λέει, κατά λάθος, πως η κατά πολύ νεότερή του σύζυγος, Κάρμεν, είναι κόρη του. Ο Φίλιππος και η Φαίη ανησυχούν όταν η μεγάλη τους κόρη η Δανάη, τους ανακοινώνει πως θα έρθει σπίτι τους κάποιος φίλος της να περάσουν το απόγευμα παρεούλα. Και ο Λάμπρος με τον Δημήτρη έχουν αγωνία γιατί μόλις έφεραν σπίτι το μωρό που υιοθέτησαν και όλα τούς είναι άγνωστα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος (Τάκης), Κώστας Κόκλας (Φίλιππος), Ζέτα Δούκα (Φαίη), Κλέλια Ρένεση (Κάρμεν), Δημήτρης Μακαλιάς (Δημήτρης), Γιώργος Τζαβάρας (Λάμπρος)
Και οι: Κωνσταντίνα Μεταξά (Δανάη), Μαρία Πατέλη (Αλεξάνδρα), Πέτρος Ζαμπάκας (Πάνος), ‘Αλκης Πανταζόπουλος (Ντιέγκο), Νικόλας Μπράβος (Πέτρος) και η μικρούλα Δανάη Λαοπόδη (Λίλλυ)
‘Εκτακτη συμμετοχή: Αλίνα Κωτσοβούλου, Βασίλης Παλαιολόγος

Διαβάστε ακόμα:

Ποιο δημοφιλές συγκρότημα υπογράφει το τραγούδι της νέας σειράς «Μοντέρνα Οικογένεια»;