Η αποκάλυψη για τα «Εγκλήματα»: «Ήταν έτοιμοι να μας κόψουν!»

Κώστας Κόκλας

Οι χαμηλές τηλεθεάσεις και ο λόγος που είχαν απορρίψει το σίριαλ από μεγάλο κανάλι!

Η μαύρη κωμωδία σε σενάριο Λευτέρη Παπαπέτρου σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου & Αντώνη Τέμπου, τα «Εγκλήματα» έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των τηλεθεατών με το χιούμορ τους. Τόσο αυτό όσο και οι χαρακτήρες της σειράς έκαναν στην αρχή τα κανάλια να είναι διστακτικά απέναντι στην σειρά. Στο Flashback που προβλήθηκε στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Κυριακής με θέμα αυτή την κωμωδία ο Σταύρος Νικολαΐδης επισημαίνει πως το άλλο μεγάλο κανάλι στο οποίο είχε προταθεί την απέρριψε.
«Αυτό το σενάριο το τόσο πρωτοποριακό άνοιξε δρόμους και ήταν παγκόσμια πρωτοπορία να παιχτεί στις 21:00 και αυτό ήταν μαγκιά του ΑΝΤ1. Γιατί κάποιο άλλο μεγάλο κανάλι τότε την απέρριψε τη σειρά γιατί τη θεώρησε πολύ πρωτοποριακή και ότι δεν θα πιάσει στον κόσμο.»
Κι αν πιστεύετε πως η σειρά έτυχε μεγάλης αποδοχής από την αρχή, θα χρειαστεί να σας φρεσκάρουμε τη μνήμη, όπως έκαναν ο Αντώνης Πρέκας και ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.
«Την πρώτη Δευτέρα που παίχτηκαν μαζευτήκαμε όλοι μαζί να δούμε τα «Εγκλήματα» στο σπίτι του Κόκλα με κομμένη την ανάσα και ενθουσιαστήκαμε. Είπαμε «ναι, ωραία αυτό ήταν που θέλαμε!» και την άλλη μέρα ήρθε η σφαλιάρα γιατί η πρώτη τηλεθέαση του σίριαλ ήταν τρομερά απογοητευτική» λέει ο ηθοποιός 

«Η αρχική αποδοχή του κοινού θα είναι απογοητευτική και από τα όσα σίριαλ είχε εκείνη τη χρονιά το κανάλι ήταν το τελευταίο σε τηλεθέαση. Καθώς καταλαβαίνετε άρχισε η γκρίνια» τονίζει ο Αντώνης Πρέκας.

«Ήταν γύρω στο 4 – 5 %, εκείνη την εποχή που τα σίριαλ έκαναν 35% – 40% και 45%. Μείναμε όλοι «παγωτό», άφωνοι. Λέμε δεν πειράζει, θα το ανακαλύψουν σιγά σιγά οι θεατές. Το σιγά σιγά δεν υπήρχε σαν έννοια στα κανάλια, ούτε και τότε, ούτε και τώρα. Έρχεται η δεύτερη εβδομάδα κάνουμε 5,5%, το τρίτο 6,7% και ήμασταν έτοιμοι να μας κόψουν, να πάει η σειρά από εκεί που ήρθε. Ευτυχώς στο πέμπτο επεισόδιο έγινε η μεγάλη διαφορά, πήγαμε κάπου στο 22%, μετά στο 35%, 45%, 47%.» συμπληρώνει ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.