«Γυναίκες σε απόγνωση» έρχονται στο Star

5 δυναμικές γυναίκες ανατρέπουν τον όρο «νοικοκυρά» και μας παρασύρουν με τις συναρπαστικές περιπέτειές τους!

Η σειρά βασίζεται στην αμερικάνικη παραγωγή «Desperate Housewifes». Οι ιστορίες των πέντε γυναικών θυμίζουν την πρωτότυπη σειρά αλλά η τουρκική εταιρία παραγωγής Medyapim εξασφάλισε άδεια από τους αμερικανούς δημιουργούς της σειράς, προκειμένου να δημιουργήσει ουσιαστικά πέντε νέους χαρακτήρες, απόλυτα προσαρμοσμένους στην πραγματικότητα της τουρκικής κοινωνίας. Η σειρά θα προβάλεται από τις 14 Ιουλίου, Δευτέρα έως Παρασκευή στις 18:40, την ώρα δηλαδή που οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν την «Προδοσία».

 Η Γιασεμίν, η Ελίφ, η Νερμίν, η Ζελίς, η Εμέλ, η Χαντάν είναι φίλες και ζουν σε μια ήσυχη, οικογενειακή συνοικία της Κωνσταντινούπολης, όπου τίποτα το συγκλονιστικό δεν συμβαίνει.

Ο «μήνας του μέλιτος» έχει από καιρό τελειώσει για εκείνες και η μονότονη καθημερινότητα του συζυγικού βίου δοκιμάζει τις αντοχές τους.

Αναρωτιούνται αν υπάρχουν τελικά περισσότερα στη ζωή από το να ράβεις, να μαγειρεύεις, να καθαρίζεις, να πλένεις πιάτα, να φροντίζεις συζύγους και παιδιά. Είναι άραγε καταδικασμένες σε μια αφόρητη πλήξη για το υπόλοιπο της ζωής τους;

Η Γιασεμίν είναι χωρισμένη, με μια κόρη στην εφηβεία και γνωστή για τις μαγειρικές της αποτυχίες. Η σχέση της με την κόρη της, Γκαμζέ, είναι περισσότερο φιλική και πολλές φορές η μικρή καλείται να «προστατεύσει» τη μητέρα της, η οποία είναι επιρρεπής σε ατυχήματα και απίστευτες γκάφες. Η άσπονδη φίλη της, Εμέλ, φροντίζει πάντα και παντού να διακωμωδεί τα παθήματά της. Η προδοσία του συζύγου της με μια νεαρή κοπέλα, έχει πληγώσει βαθιά τη Γιασεμίν. Η άφιξη όμως του νέου, γοητευτικού γείτονά της, του Σινάν, θα αλλάξει τη ζωή της.

Η Ελίφ, είναι μητέρα 4 μικρών παιδιών. Πριν γίνει σύζυγος και μητέρα, ήταν επιτυχημένο στέλεχος επιχείρησης αλλά μετά την «παρότρυνση» του συζύγου της, εγκατέλειψε την καριέρα και τις φιλοδοξίες της για να αφοσιωθεί στην οικογένειά. Η καθημερινότητά της είναι μια μάχη με τα ατίθασα παιδιά της. Εκείνη προσπαθεί να τους επιβληθεί, εκείνα αμφισβητούν την εξουσία της και με τις σκανταλιές τους τη φέρνουν συνεχώς σε δύσκολη θέση.

Η Νερμίν είναι η πιστή σύζυγος ενός πιστού συζύγου αλλά η οικογένειά της έχει κουραστεί από τα ψυχολογικά προβλήματα της. Έχει εμμονή με την καθαριότητα, την τάξη, το νοικοκυριό, τη μαγειρική, το ράψιμο, το κέντημα, το πλέξιμο και σε κάποιο βαθμό αντιλαμβάνεται και εκείνη ότι η συμπεριφορά της δεν είναι φυσιολογική. Δυστυχώς όμως, ο σύζυγός της, ο Μπεχτσέτ, δεν αντιλαμβάνεται την αλήθεια και ζητάει διαζύγιο. Η σκέψη πως την εγκαταλείπουν, οδηγεί τη Νερμίν σε νευρικό κλονισμό.

Η Ζελίς, πρώην εστεμμένη σε τοπικά καλλιστεία, είναι παθιασμένη με την εικόνα της, την ντουλάπα της, τα κοσμήματά της. Η κουζίνα είναι για αυτή ένα άγνωστο και άχρηστο δωμάτιο. Όταν οι υποψίες, πως ο σύζυγός της Κουντρέτ την απατά, αποδεικνύονται σωστές, φροντίζει να πάρει την εκδίκησή της χωρίς τύψεις αλλά με πολύ πάθος, «με τη βοήθεια» του νεαρού δάσκαλου πληροφορικής. Ωστόσο, συνεχίζει να εξαρτάται οικονομικά από τον Κουντρέτ ενώ εκείνος εξαγοράζει συχνά την ικανοποίησή της με ακριβά δώρα.

Η Εμέλ είναι η όμορφη, νεαρή χήρα, που αναζητά την επόμενη μεγάλη αγάπη της ζωή της, χωρίς αναστολές.

Η Χαντάν φαίνεται να είναι η πιο ισορροπημένη από όλες. Έχει ένα σύζυγο, που την αγαπά και έναν γιο, που λατρεύει.

Όλα δείχνουν αν όχι ιδανικά, τουλάχιστον συνηθισμένα. Μέχρι τη μέρα, που η Χαντάν, αυτοκτονεί χωρίς εμφανή αιτία.

Το τραγικό αυτό γεγονός θα γίνει αφορμή για μια σειρά από γεγονότα, αποκαλύψεις, ανατροπές στις ζωές των πέντε γυναικών. Η σφαίρα, που σταμάτησε τη ζωή της Χαντάν, γίνεται αφορμή για να κάνουν επανεκκίνηση στις δικές τους ζωές, και να κυνηγήσουν τα πάθη τους. Αντί να βυθιστούν σε μια αέναη δυστυχία, να διεκδικήσουν όλα τα δώρα, που η μοίρα τους επιφυλάσσει…