Γιώργος Γεροντιδάκης: «Ο Δούκας είναι μωρό μπροστά στις αδερφές Σταμίρη» – Τι λέει για τις Άγριες Μέλισσες

Άγριες Μέλισσες

Η εξομολόγηση του “Μελέτη” από τις Άγριες Μέλισσες.

Για τη “σκληρή” σκηνή με τον Κλεομένη στις Άγριες Μέλισσες μίλησε ο Γιώργος Γεροντιδάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στη Μαρία Ανδρέου και το ένθετο “ENJOY” που κυκλοφορεί με την κυριακάτικη δημοκρατία. Ο τηλεοπτικός “Μελέτης”, μάλιστα, αναφέρθηκε και στις τρεις αδερφές Σταμίρη, τονίζοντας πως είναι πιο σκληρές ακόμα και από τον Δούκα.

Τη σκηνή με τον Κλεομένη να ρίχνει τα ούρα του πάνω σου ενώ είσαι στο χαντάκι συμβολικά πώς την εξηγείς;

Πιστεύω, από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες που έχουμε δει ποτέ στη μικρή οθόνη. Πρόκειται για επίδειξη ισχύος, εξευτελισμού και μόνο από την ίδια την πράξη και με τον τρόπο που γίνεται. Ο Κλεομένης έχει μια πολύ σκοτεινή πλευρά. Του έδειξε πού μπορεί να φτάσει και του επισήμανε και κάτι άλλο: είναι γαμπρός των Σεβαστών. Τον έβαλε στη θέση του μετά το ξύλο που του έδωσε ο Μελέτης. Έπειτα από αυτά τα χοντρά σκηνικά είναι γνώστες και οι δύο μιας μεγάλης αλήθειας: ότι δεν κολλάνε πουθενά. Είναι σκληροί και οι δύο.

Πιο σκληρός είναι όμως ο Δούκας, θεωρώ…

Μπα, δεν νομίζω. Οι πιο σκληροί χαρακτήρες μέσα στο σίριαλ είναι οι τρεις αδερφές για μένα. Έκαναν ένα φόνο σε άμυνα, αλλά δεν παραδόθηκαν στην αστυνομία. Έγιναν η αιτία να δολοφονηθεί ο Γιάννος και δεν μίλησαν. Τώρα που βλέπω το σίριαλ σε επανάληψη αναρωτιέμαι κι εγώ πώς η Ασημίνα μετά από ένα φόνο παντρεύεται τον αδερφό του άνδρα που σκότωσε μαζί με τις αδερφές της και συνεχίζει τη ζωή της. Η Δρόσω παίρνει τον άντρα της αδερφής της, η Ελένη με τον άνδρα της Θεοδοσίας και συγχωρεί όσα της λέει ο Κυπραίος.

Είναι πολύ σκληρές οι τρεις αδερφές. Έχουν μεταξύ τους μια ομερτά όπως η μαφία. Μου θυμίζουν λίγο τις γυναίκες από τον “Ματωμένο γάμο” του Λόρκα. Πάντως, στα χωριά και στις κλειστές κοινωνίες υπήρξαν τέτοια δράματα. Γι’ αυτό ο Δούκας θεωρώ ότι είναι μωρό μπροστά τους. Ο Δούκας έχει ηθικές αρχές όσον αφορά σύζυγο, παιδιά, οικογένεια. Εκεί που αφηνιάζει είναι στον πλούτο και τα συμφέροντα.