Γιάννης Στάνκογλου για Αυτή η νύχτα μένει: «Έρχονται συνταρακτικά πράγματα, κάποια δεν τα περιμένεις κιόλας»

Γιάννης Στάνκογλου

"Όταν πηγαίνω στην κρεαταγορά μου λένε όλοι “τι μας κάνετε μας κρατάτε ξύπνιους μέχρι τη μία και μετά ξυπνάμε στις τέσσερις" ανέφερε ο Γιάννης Στάνκογλου.

Ο Γιάννης Στάνκογλου φιλοξενήθηκε στο podcast του Θάνου Αλεξανδρή «Αυτή η νύχτα μένει» στο pod.gr, «ένα είδος συλλεκτικό, έναν άνδρα παλαιάς κοπής», όπως τον χαρακτήρισε.

Ο σεβαστός δήμαρχος Χρήστος Αναγνώστου της Νύχτας, μόνο καλά λόγια έχει να πει για τους συναδέλφους του στη σειρά, με τους περισσότερους από τους οποίους έχει συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

«Με πήρε τηλέφωνο η Κατερίνα Φιλιώτου, η σκηνοθέτις μας, και μου είπε αυτή είναι η ιδέα. Εγώ ήξερα τη δουλειά σου – το βιβλίο δεν το είχα διαβάσει, το διάβασα αμέσως μετά – είχα δει την ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, έχω συνεργαστεί δυο φορές μαζί του και τον εκτιμούσα πολύ. Καταρχήν, χάρηκα πάρα πολύ με την εποχή αυτή γιατί την ήξερα, ήμουν στην προ εφηβεία/εφηβεία. Όλα αυτά που γράφεις κι εσύ στο βιβλίο, τα έζησα μετά από 6-7 χρόνια πια. Πηγαίναμε σε ρεμπετάδικα, σε μαγαζιά που δεν τα λες σκυλάδικα, αυτά τα μπαρ, τα ιμιτασιόν σκυλάδικα που παίζανε λαϊκή μουσική. Ενώ ήμουν πανκ, ήμουν ροκ, καταλάβαινα το πόσο κοντά είναι αυτά τα είδη με κάποιο τρόπο, γιατί είναι όλα λαϊκά. Και αυτό μου άρεσε. Αυτή τη μουσική ακούω πάντα, ακούω και κλασσική αλλά νιώθω πολύ κοντά όταν θα ακούσω κάποιο στίχο που θα μου μιλήσει στην καρδιά».

Μοιράστηκε με τον Θάνο τα αγαπημένα του τραγούδια, «Θα ανέβω και θα τραγουδήσω», «Σώσε με», και τις δικές του εμπειρίες από τη ζωή της νύχτας, τα σκυλάδικα στον Έβρο όπου είχε ερωτευτεί μια τραγουδίστρια όταν ήταν έφηβος, τον έρωτά του για τη Μελίνα Κανά όταν ήταν στη δραματική σχολή.

Μίλησε για την αγάπη που δέχεται από τον κόσμο «είναι πολύ ωραίο πράγμα η αγάπη του κοινού, μπορεί κάποιες φορές να γίνεται κουραστικό αλλά δεν μπορείς να μην το υπολογίσεις». Και για την αποδοχή της σειράς «έχει μεγάλη απήχηση το βλέπει πολύς κόσμος ειδικά από το Γενάρη και μετά. Όταν πηγαίνω στην κρεαταγορά μου λένε όλοι “τι μας κάνετε μας κρατάτε ξύπνιους μέχρι τη μία και μετά ξυπνάμε στις τέσσερις”», ενώ αποκάλυψε «έρχονται συνταρακτικά πράγματα, κάποια δεν τα περιμένεις κιόλας».

Η συνέντευξη κλείνει με τον Γιάννη Στάνκογλου να διαβάζει αποσπάσματα από το βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή «Αυτή η νύχτα μένει».

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.