Γη της Ελιάς: Τρίτο πρόσωπο ταράζει Βασιλική και Φίλιππο

Γη της Ελιάς

Δύο ξαδέλφες στα μαχαίρια στη Γη της Ελιάς.

H Βασιλική και ο Φίλιππος, μετά το πρόσφατο ταξίδι τους στη Μαδρίτη, προσπαθούν, στη Γη της Ελιάς, να μπουν εκ νέου στον ρυθμό της καθημερινότητάς τους. H κοπέλα με τη βιοτεχνία της, που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, και εκείνος με τα κτήματα της οικογένειάς του. Ωστόσο, στα παρακάτω επεισόδια της αγαπημένης δραματικής σειράς του MEGA, η καθημερινότητά τους διαταράσσεται σημαντικά εξαιτίας της έλευσης ενός προσώπου…

Όλα αρχίζουν όταν ο Δημοσθένης και η Ασπασία ενημερώνουν τη Βασιλική ότι έρχεται στη Μάνη η ξαδέλφη της, η Ειρήνη. Όπως διαβάζουμε στο περιοδικό “MYTV” και δημοσίευμα του Παναγιώτη Μουλόπουλου, το ζευγάρι ζητάει από τη Βασιλική αν μπορεί να την έχει από κοντά και να κάνουν παρέα. Εκείνη ανταποκρίνεται, αγνοώντας πόσο έχει αλλάξει ο χαρακτήρας της Ειρήνης. Όπως θα δούμε, η τελευταία φτάνει στην κωμόπολη έχοντας ένα μυστικό το οποίο οι γονείς της κρατούν κρυφό και λένε ένα ψέματα σε συγγενείς και φίλους, ώστε να μη γίνουν ρεζίλι.

Κάποια στιγμή, λοιπόν, ο Δημοσθένης, η Ασπασία και η Ειρήνη οργανώνουν ένα οικογενειακό δείπνο για τους συγγενείς τους και εκεί η τελευταία συναντάει για πρώτη φορά τον Φίλιππο. Μόνο που αντιδρά με έναν τρόπο που κανείς δεν περιμένει. Λίγο μετά, η Ειρήνη βρίσκει την ευκαιρία και προσεγγίζει ερωτικά τον Φίλιππο. Ο νεαρός έρχεται σε δύσκολη θέση και χωρίς να το σκεφτεί την απορρίπτει.

Παρ’ όλα αυτά, αν και δεν τολμά να το πει στη Βασιλική, για να μην τη φέρει σε ρήξη με την ξαδέλφη της, εκμυστηρεύεται όσα έχουν συμβεί στη Χάιδω. Φυσικά, η μητέρα του θυμώνει πάρα πολύ με την Ειρήνη και προσπαθεί να τον συμβουλεύσει για το καλύτερο, ώστε να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη της γυναίκας του. Λίγο καιρό μετά, όμως, η Βασιλική μαθαίνει τυχαία τι έχει συμβεί μεταξύ της ξαδέλφης της και του Φίλιππου και ταράζεται ιδιαίτερα. Τόσο, που δεν αργεί να βρεθεί στα μαχαίρια με εκείνη και οι δύο κοπέλες έρχονται σε σύγκρουση.

*Στον ρόλο της Ειρήνης, η Ζωή Γεράζη.

Ο Στάθης κυνηγά έναν αδίστακτο εγκληματία στη Γη της Ελιάς

Ο Στάθης, έχει πάρει κάποιες αποφάσεις για τη ζωή του και την Ιουλία, την οποία ακόμα δεν έχει ξεπεράσει. Ωστόσο, στα προσεχή επεισόδια της σειράς, ο ίδιος βρίσκεται μπροστά σε ένα επικίνδυνο περιστατικό, που τον αποπροσανατολίζει από τα σχέδιά του. Βλέπει έναν άντρα να τραβάει βίαια ένα αγοράκι να μπει στο αυτοκίνητό του. Ωστόσο, αν και προσπαθεί να τον σταματήσει δεν τα καταφέρνει.

Την επόμενη μέρα, όμως, με αφορμή ένα τυχαίο γεγονός, ο Στάθης θυμάται από πού γνωρίζει τον άντρα που άρπαξε το αγοράκι μπροστά στα μάτια του και το αποκαλύπτει στον Γιώργη και στη Δήμητρα. Δεν σταματά, όμως, εκεί. Πηγαίνει ο ίδιος να βρει αυτόν τον άνθρωπο, ενώ αποκαλύπτεται πως πρόκειται για τον Ρουφουλέα.

Έκτοτε ο Στάθης είναι αποφασισμένος να τον ξεσκεπάσει και ξεκινάει να τον παρακολουθεί. Μέχρι που ο αδίστακτος εγκληματίας τον καταλαβαίνει και παίρνει τα μέτρα του. Ο Στάθης, έπειτα από σύσταση του Κουράκου, τον αφήνει να πιστέψει πως θα αποσυρθεί από την υπόθεση, αλλά δεν σκοπεύει να σταματήσει να τον κυνηγά μέχρι να αποδείξει τη δράση του.