Γη της Ελιάς: Το πιστόλι στον κρόταφο του Αλέξη

Γη της Ελιάς

Γη της Ελιάς, σήμερα στις 21:00 στο Mega.

Γη της Ελιάς, Επεισόδιο 147 – Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου – Ο Στάθης προσπαθεί απεγνωσμένα να πείσει την Ιουλία να χωρίσει για να γίνουν πάλι ζευγάρι, αλλά εκείνη του δηλώνει πως αγαπά τον Γιώργη. Έτσι, ο Στάθης τής υπόσχεται πως δεν θα την ενοχλήσει ξανά. Η Μαργαρίτα συνειδητοποιεί πως ο Θεοδόσης όχι μόνο την εγκατέλειψε, αλλά την έπνιξε και στα χρέη.

Η Αθηνά προσφέρεται να βοηθήσει, αλλά η Μαργαρίτα αρνείται. Ο Φίλιππος ζητά από τον Κωνσταντίνο να συντάξει μια διαθήκη προκειμένου να εξασφαλίσει τη Βασιλική και το παιδί. Ο Αλέξης προσπαθεί να καταλάβει γιατί φέρθηκε έτσι ο πατέρας του και τηλεφωνεί στον ετεροθαλή αδελφό του, τον Νικήτα, αλλά εκείνος αρνείται να του μιλήσει.

Η Μυρτάλη ζητά από τον Κουράκο και την Ιουλία να τη βοηθήσουν να πουλήσει κάποιες λίρες για να καλύψει τη δόση του δανείου. Ο Ανέστης μαθαίνει για τη σύλληψη του συνεργού του και φοβάται μήπως τον καρφώσει. Η Ευτυχία πιέζει τον Αποστόλη να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους και να παντρευτούν, αλλά εκείνος της εξηγεί πως θέλει πρώτα να αποκαταστήσει την Άννα.

Ένα γράμμα του Θεοδόση φτάνει στα χέρια της Μαργαρίτας και την κάνει ακόμα πιο έξαλλη, καθώς βεβαιώνεται ότι δεν πρόκειται να ξαναγυρίσει ποτέ. Η Μυρτάλη δεν μπορεί να συγκεντρώσει τα χρήματα για την πρώτη δόση του δανείου, ενώ παράλληλα αρνείται πεισματικά να δανειστεί από την Ιουλία. Η Μαργαρίτα, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί, καλεί τον Νικήτα, αγνοώντας πως την ίδια ώρα δύο άντρες έχουν βάλει ένα πιστόλι στον κρόταφο του Αλέξη.