Γη της ελιάς: Οι εκπλήξεις δεν σταματούν και η Αθηνά γνωρίζει την αγριότητα της φυλακής

Γη της ελιάς

Γη της ελιάς, πρεμιέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 21:00 στο MEGA.

Ζωές σε κίνδυνο. Μυστήριο και ερωτηματικά. Το τίμημα του πάθους. Ο αγώνας για την ευτυχία. Η μεγάλη παραγωγή του MEGA, «Γη της ελιάς» που σκηνοθετεί ο Αντρέας Γεωργίου επιστρέφει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 21:00, με τον Β’ κύκλο επεισοδίων. Η Βάνα Δημητρίου δίνει καινούργια τροπή σε παλιές ιστορίες και ζωντανεύει νέους ήρωες που θα φέρουν ανατροπές στη μικρή κοινωνία της Μάνης.

Γη της ελιάς, Επεισόδιο 1 (Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου): Μετά τη σύλληψη της Αθηνάς, την ημέρα του γάμου του Φίλιππου και της Βασιλικής, ο Λυκούργος επιστρέφει στο σπίτι του προσπαθώντας να συνειδητοποιήσει όσα συνέβησαν. Οι δυσάρεστες εκπλήξεις όμως δεν έχουν σταματήσει. Μπροστά στα μάτια του θα συμβεί ένα συγκλονιστικό γεγονός που θα τον μπλέξει σε μια πολύ επικίνδυνη ιστορία. Στο μεταξύ, ο Κουράκος πιέζει την Αθηνά να ομολογήσει για τη δολοφονία του Δημήτρη. Εκείνη είναι απελπισμένη, καθώς συνειδητοποιεί πως όλα τα στοιχεία είναι εναντίον της. Ο δρόμος για την προφυλάκισή της έχει ανοίξει και η Αθηνά σύντομα θα γνωρίσει την αγριότητα της φυλακής.

Η Μαρία μαθαίνει από τις ειδήσεις τι έχει συμβεί και αμέσως κατεβαίνει στη Μάνη για να βρεθεί κοντά στη κόρη της. Η Ιουλία τα βάζει με τον Γιώργη για την ωμή σύλληψη της Αθηνάς και το ζευγάρι καβγαδίζει έντονα. Τρεις μήνες μετά, η ζωή θα φέρει ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα γεγονότα στους ήρωες. Ο Μάνος και η Μαρίνα παντρεύονται με απώτερο στόχο την αναδοχή της μικρής Αγγελικής. Η Αθηνά εξακολουθεί να είναι προφυλακισμένη και περιμένει τη δίκη της, ενώ μια επίσκεψη που θα δεχτεί στη φυλακή θα την ξαφνιάσει. Ο Λυκούργος, εντελώς τυχαία, θα ανακαλύψει κάτι που θα ξετυλίξει το κουβάρι της ιστορίας στην οποία έχει μπλέξει, άθελά του. Η Αρετή και ο Θανάσης αρχίζουν να βλέπουν ο ένας τον άλλο με ερωτική διάθεση.

Γη της ελιάς, Επεισόδιο 2 (Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου): Ο Λυκούργος έχει στα χέρια του ένα βίντεο το οποίο αποφασίζει να δώσει στον Κουράκο. Η Μαργαρίτα εντοπίζει ένα πτώμα στο βουνό και ειδοποιεί τις Αρχές. Σύντομα αποκαλύπτεται πως πρόκειται για τον Ανέστη. Ο Πότης διαρρέει τα νέα στο χωριό, η Ευτυχία τρομοκρατείται και η Άννα προσπαθεί να την ηρεμήσει. Ο Δημοσθένης πείθει τον Στάθη να κατέβει μαζί του στον συνδυασμό ως δημοτικός σύμβουλος. Εκείνος όμως δηλώνει στην Εύα πως είναι διστακτικός με αυτό το βήμα. Την ίδια πρόταση κάνει και ο Ισίδωρος στη Χάιδω, η οποία δεν αργεί να πει το «ναι». Ο Μάνος και η Μαρίνα ενημερώνουν την Αντιγόνη πως η μικρή Αγγελική θα μείνει μαζί τους στη Μάνη κι εκείνη μένει άναυδη.

Ο Χρήστος συμβουλεύει τον Αλέξη να ασχοληθεί με την εστίαση, αλλά εκείνος έχει ακόμα το μυαλό του στη Μυρτάλη. Αποφασίζει να την επισκεφθεί και να της μιλήσει με ειλικρίνεια για την ψυχολογική του κατάσταση και, για πρώτη φορά, η Μυρτάλη δείχνει κατανόηση. Η Ισμήνη παραλαμβάνει το νυφικό της και όλα είναι σχεδόν έτοιμα για την ημέρα του γάμου της. Η Αθηνά περνά δύσκολες ώρες στη φυλακή και, για πρώτη φορά, γνωρίζει τη Βαγγελιώ, τη συγκρατούμενή της. Την ίδια ώρα, ο Λυκούργος προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία για τη δίκη της. Η μικρή Αγγελική φτάνει στη Μάνη και σκορπίζει χαμόγελα στην οικογένεια Βρεττάκου.

Γη της ελιάς, Επεισόδιο 3 (Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου): Η Άννα πασχίζει να καλύψει την ταραχή της Ευτυχίας, αλλά εκείνη ανήμπορη να κρατήσει το μυστικό τους τα εξομολογείται όλα στον Αποστόλη. Την ίδια ώρα ο Κουράκος ερευνά σε βάθος την υπόθεση και ανακαλύπτει μέσα από κάμερες του δρόμου πως ο Ανέστης είχε περάσει από το σπίτι της Ευτυχίας τις ημέρες που ήταν εξαφανισμένος. Η μικρή Αγγελική περνά ξέγνοιαστα στο νέο της σπίτι και η Μαρίνα δείχνει να δένεται μαζί της. Η Ηρώ, η αδελφή του Δημήτρη αναζητά συμμάχους για την επικείμενη δίκη, αλλά τόσο η Άννα όσο και η Αντιγόνη της γυρίζουν την πλάτη.

Η Αρετή βάζει μπροστά ένα σχέδιο εξευτελισμού της Εύας, με τη βοήθεια της Ασπασίας, ενώ ο Θανάσης την πιέζει να επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Μια απροσεξία της Μαργαρίτας στον ελαιώνα των Βρεττάκων αναγκάζει τον Μάνο να την απολύσει. Η Μαρία και ο Λυκούργος ανησυχούν για τη δίκη της Αθηνάς και προσπαθούν να μαζέψουν όπλα για τη φαρέτρα τους. Η Ισμήνη μαθαίνει ότι ο Κωνσταντίνος βοηθά οικονομικά τη μητέρα της και γίνεται έξαλλη. Η Αντιγόνη συναντά για πρώτη φορά από κοντά τη μικρή Αγγελική, αλλά η υποδοχή δεν είναι αυτή που περίμενε.

Γη της ελιάς, Επεισόδιο 4 (Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου): Ένα πτώμα εντοπίζεται στην παραλία.  Ο Λυκούργος πηγαίνει στο νεκροτομείο για να δει αν πρόκειται για την κοπέλα που δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια του. Η Ασπασία και η Αρετή γεμίζουν τις γειτονιές της Μάνης με αφίσες της Εύας που την εκθέτουν ανεπανόρθωτα. Η Ισμήνη χωρίζει τον Κωνσταντίνο, στέλνοντάς του πίσω το νυφικό της. Ο Άρης παίζει όλα του τα χαρτιά με την Ευτυχία, αλλά εκείνη τον απορρίπτει λέγοντάς του ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη για να μπει σε ερωτική σχέση.

Η Χρυσούλα σκαρώνει κομπίνα με σκοπό να βγάλει περισσότερα χρήματα, μέσω της καινούριας της δουλειάς στην ταβέρνα του Χρήστου. Ο Ισίδωρος, ο Μάνος και η Ιουλία καλούνται ως μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη της Αθηνάς. Ωστόσο, αποφασίζουν να κρατήσουν ουδέτερη στάση.

Γη της ελιάς, Επεισόδιο 5 (Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου): Ο Λυκούργος δίνει στον αστυνόμο τη δική του εξήγηση για το δαχτυλίδι με το οικόσημο των Βρεττάκων που φοράει ο δολοφόνος στο βίντεο. Οι ημέρες της Αθηνάς στη φυλακή περνούν δύσκολα και την κάνουν να καταλάβει ότι ο μόνος τρόπος για να μην κινδυνεύει εκεί μέσα είναι να κάνει συμμαχίες. Παράλληλα, η Μαρία κάνει τις δικές της κινήσεις για να βοηθήσει την κόρη της. Πληροφορεί τον Λυκούργο για την άσχημη συμπεριφορά που είχε ο Ιπποκράτης Βρεττάκος απέναντι στην Αθηνά και τον παροτρύνει να το χρησιμοποιήσει στη δίκη.

Την ίδια στιγμή προειδοποιεί τον Ισίδωρο και τη Μυρτάλη ότι στο δικαστήριο θα ακουστούν πράγματα που θα σπιλώσουν τη μνήμη του Ιπποκράτη, αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις τους. Η Βασιλική ξεκινά και πάλι τα μαθήματα στη σχολή της, ενώ ο Μάνος και η Μαρίνα γράφουν τη μικρή Αγγελική στην Α’ τάξη του Δημοτικού της Αρεόπολης. Ο Φίλιππος και η Βασιλική πέφτουν θύματα απαγωγής και μπλέκουν σε μια ιστορία που θα βάλει τις ζωές τους σε κίνδυνο.

Γη της ελιάς, Επεισόδιο 6 (Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου): Ο Φίλιππος και η Βασιλική αργούν να γυρίσουν και δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους, προκαλώντας ανησυχία στη Χάιδω, η οποία ειδοποιεί αμέσως τον Λυκούργο. Οι ώρες περνούν και το ζευγάρι παραμένει εξαφανισμένο. Τότε, η Χάιδω ζητά τη βοήθεια του αστυνόμου Κουράκου, ενώ ειδοποιεί και τον Στάθη. Η αδελφή του Δημήτρη, η Ηρώ, πηγαίνει στο σπίτι του Ισίδωρου και του κάνει μία ανέντιμη πρόταση που αφορά στη δίκη.

Ο Κουράκος πιέζει με ερωτήσεις την Ευτυχία, σε σχέση με τον φόνο του Ανέστη, κι εκείνη αναγκάζεται να παραδεχτεί κάποια γεγονότα. Η δίκη της Αθηνάς ξεκινά και οι πρώτες καταθέσεις από τον Κουράκο και την Ηρώ την «καίνε». Η Βιολέτα, μετά τη δολοφονία της φίλης της, είναι έντρομη και ζητά να συναντηθεί με τον Λυκούργο προκειμένου να την προστατέψει. Το ραντεβού αυτό, όμως, θα βαφτεί με αίμα.

Γη της ελιάς, Επεισόδιο 7 (Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου): Η δολοφονία της Βιολέτας μπροστά στα μάτια του Λυκούργου ενισχύει τις υποψίες τού Κουράκου πως το συγκεκριμένο κύκλωμα δεν αστειεύεται και σκοτώνει χωρίς δισταγμό προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του. Η Αγγελική έχει σκορπίσει χαμόγελα στο σπίτι των Βρεττάκων και ο Μάνος, ξετρελαμένος μαζί της, αναλαμβάνει να τη συνοδεύσει την πρώτη της ημέρα στο σχολείο. Ο Στάθης προτείνει στον Δημοσθένη να συμπεριλάβει τον Άρη στην παράταξή του κι εκείνος δέχεται να τον γνωρίσει, παρόλο που το μυαλό του είναι στη δίκη της Αθηνάς. Η δίκη συνεχίζεται με τις καταθέσεις μαρτύρων, οι οποίοι επιβεβαιώνουν γεγονότα που επιβαρύνουν τη θέση της Αθηνάς.

Η Ισμήνη εμμένει στον χωρισμό της με τον Κωνσταντίνο και εξουσιοδοτεί την Αλκμήνη να του επιστρέψει το αυτοκίνητο που της είχε δωρίσει. Η Ασπασία και η Αρετή πέφτουν θύματα της Χρυσούλας, η οποία εκμεταλλεύεται την εμμονή τους με την Εύα ώστε να τους πάρει χρήματα. Την ίδια ώρα, η Αρετή δέχεται να συνεταιριστεί με τον Θανάση. Η Άννα μαθαίνει με ανακούφιση πως ο φάκελος της δολοφονίας του Ανέστη έκλεισε και τρέχει να μεταφέρει τα νέα στην Ευτυχία. Ο Αλέξης βλέπει τη Μυρτάλη αγκαλιά με τον Χρήστο και «τρελαίνεται»…