Γη της Ελιάς: Η συγκινητική ερμηνεία του Γιώργου Αγγελόπουλου

Γη της Ελιάς

Ειρήνη και Ορέστης κλαίνε ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

Μία από τις πλέον συγκινητικές και ιδιαίτερα φορτισμένες σκηνές του Γ’ Κύκλου μας επιφύλασσε η Γη της Ελιάς στο επεισόδιο της Δευτέρας 16/10. Ο Ορέστης (Γιώργος Αγγελόπουλος) επισκέπτεται το σπίτι του Δημοσθένη και της Ασπασίας, αποδεχόμενος την πρόσκληση του ζευγαριού για δείπνο.

Οι δυο τους θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να ευχαριστήσουν τον νεαρό άνδρα, αφού όπως τους αποκάλυψε σε προηγούμενο επεισόδιο, είναι εκείνος που μέσα του χτυπά η καρδιά του νεκρού τους γιου, Κίμωνα, μετά από μεταμόσχευση που του έγινε.

Όπως παρακολουθήσαμε στο αποψινό επεισόδιο στη Γη της Ελιάς, το ζευγάρι κάθεται στο τραπέζι και ξεκινά να γευματίζει παρέα με τον προσκεκλημένο του. Όταν η συζήτηση πηγαίνει προς τον Κίμωνα, η Ασπασία λέει στον Ορέστη: «Αναχλιαίνω κάθε που σε βλέπω και ξέρω ότι χτυπάει η καρδιά του γιου μου μέσα στο στέρνο σου».

Εκείνη την ώρα κάνει την εμφάνισή της η κόρη του ζευγαριού, Ειρήνη, η οποία σοκάρεται από αυτό που ακούει και ζητάει εξηγήσεις.

«Τι; Τι είπες, μαμά; Εσύ έχεις την καρδιά του αδελφού μου; Ζεις χάρη σε εκείνον;», ρωτάει με δάκρυα στα μάτια η Ειρήνη, παίρνοντας τη θετική απάντηση του Ορέστη. Τότε η ίδια καταρρέει και πέφτει στην αγκαλιά του κλαίγοντας με λυγμούς, με τον ίδιο να την αγκαλιάζει σφιχτά για να την παρηγορήσει.

Γη της Ελιάς, Κυριακή με Παρασκευή στις 21:00 στο MEGA.