Γη της ελιάς: Γυναίκα αράχνη μπαίνει στο σπίτι τους για να πετύχει το σκοτεινό σχέδιό της

Γη της Ελιάς

Όλα όσα πρόκειται να δούμε στη Γη της ελιάς, στα επόμενα επεισόδια.

H Χάιδω, στη Γη της ελιάς, δέχεται ένα απρόσμενο τηλεφώνημα από την Κατερίνα, μία φίλη της Στέλλας, η οποία της εξομολογείται το σπάνιο πρόβλημα υγείας που της παρουσιάστηκε. Η γυναίκα, ούσα ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα, προσφέρεται να τη φιλοξενήσει στο σπίτι της και να τη βοηθήσει, χωρίς να έχει καταλάβει το πόσο αδίστακτη είναι. Γι’ αυτόν τον λόγο ξεκινά να κάνει έρανο.

Μάλιστα, όπως γράφει για τη Γη της ελιάς στο περιοδικό MYtv ο Παναγιώτης Μουλόπουλος, όλοι οι εύποροι κάτοικοι της Μάνης δίνουν υπέρογκα ποσά, ώστε η κοπέλα να δρομολογήσει τη σοβαρή εγχείρησή της στην Ιαπωνία. Μόνο που εκείνη συνεχίζει τον άσωτο βίο και, σε μία νυχτερινή έξοδό της, γνωρίζει τον Άρη και κάνει έρωτα μαζί του, ενώ εκείνος δεν ξέρει για ποια πρόκειται.

Η Κατερίνα, συνεχίζει να παριστάνει το θύμα στην οικογένεια Στεφανέα, καθώς και τις καταχρήσεις και τα ναρκωτικά. Στο μεταξύ, η Χάιδω συνεχίζει τον αγώνα για να βρεθούν χρήματα για εκείνη αν και ο Λυκούργος της εφιστά την προσοχή. Ωστόσο, η γυναίκα είναι πεπεισμένη για την ασθένεια της Κατερίνας και γι’ αυτό φτάνει στο σημείο να ανοίξει στην τράπεζα λογαριασμό για εκείνη.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά στη Γη της ελιάς, η Κατερίνα παίρνει τηλέφωνο έναν συνεργάτη της, στον οποίο προτείνει να απαγάγουν το μωρό της Βασιλικής και του Φίλιππου, για να ζητήσουν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ως λύτρα. Γρήγορα, η ίδια ξεκινά να παρατηρεί την κάθε κίνηση τόσο του ζευγαριού όσο και της Χάιδως και του Λυκούργου, ώστε να ξέρει πότε μπορεί να δώσει την εντολή στους συνεργάτες της για την εφαρμογή του σχεδίου της. Πολύ σύντομα θεωρεί ότι βρίσκει την κατάλληλη στιγμή και διατάζει να απαγάγουν το μωρό, αλλά συμβαίνουν πολλά και διάφορα γεγονότα. Άραγε, θα τα καταφέρουν ή όλο το σχέδιο της Κατερίνας θα τιναχτεί στον αέρα;