Γη της ελιάς: Γίνεται κόλαση η ζωή της

Γη της Ελιάς

Βρίσκεται σε θανάσιμο κίνδυνο στη Γη της ελιάς.

O Δημοσθένης και η Ασπασία, λίγο καιρό πριν ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος της σειράς, Γη της ελιάς, αποφάσισαν να αφήσουν τα παιδιά τους και τη ζωή τους στον Πειραιά και να επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, τη Μάνη, με έναν και μοναδικό σκοπό. Να κάνουν μια νέα αρχή. Στην πραγματικότητα, όμως, ο άντρας θέλει να διορθώσει κάποια σοβαρά λάθη που έχουν γίνει στην εγκληματική οργάνωση που διευθύνει και να αποκτήσει ξανά τον πλήρη έλεγχο.

Σύμφωνα με όσα γράφει στο MYtv ο Παναγιώτης Μουλόπουλος, όπως θα δούμε στα καινούργια επεισόδια στη Γη της ελιάς, ο Δημοσθένης παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και φροντίζει να αποδείξει σε όλους τους συνεργάτες του –ακόμα και στον Κωνσταντίνο– ποιος είναι το αφεντικό και κάνει κουμάντο. Μόνο που τα πρώτα προβλήματα δεν αργούν να κάνουν την εμφάνισή τους, με τον σκληρό και αδίστακτο άντρα να αρχίζει να χάνει τον έλεγχο κάθε μέρα όλο και πιο πολύ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κουβαλά τα προβλήματά του μέσα στο σπίτι του, χωρίς να εξηγεί στην Ασπασία τι συμβαίνει, με την κατάσταση ανάμεσά τους να ξεφεύγει και τη σχέση τους να περνάει από σαράντα κύματα. Μάλιστα, ο Δημοσθένης αλλάζει ριζικά στάση και συμπεριφορά απέναντι σε όλους και κυρίως στην άλλοτε αγαπημένη του σύζυγο, την Ασπασία, δείχνοντάς της ότι θέλει να πραγματοποιείται άμεσα κάθε επιθυμία του. Εκείνη τον φοβάται και σκύβει το κεφάλι σε κάθε του διαταγή. Προτιμά να μην αντιδρά στις απιστίες του και να ασχολείται με τη ζωή των άλλων, ώστε να ξεφεύγει από το προσωπικό σκοτάδι στο οποίο με μαθηματική ακρίβεια οδηγείται.

Κάποια στιγμή, όμως, ο Δημοσθένης ξεπερνά κάθε όριο και φτάνει στο σημείο ακόμη και να την κακοποιήσει λεκτικά αλλά και σωματικά. Ο άντρας πιέζεται καθώς αντιλαμβάνεται πως όλο και περισσότεροι ψάχνουν στοιχεία εναντίον του και ξεσπά όλο του τον θυμό στη σύζυγό του. Η ζωή της Ασπασίας γίνεται κόλαση στα χέρια του. Εκείνη, υπομένει την κακοποίηση που δέχεται αλλά έπειτα από κάποιο διάστημα δεν μπορεί πια να κρύβεται. Λυγίζει και απελπίζεται. Ωστόσο, δεν ξέρει από ποιον να ζητήσει βοήθεια και πώς να αντιδράσει απέναντί του.

Ο Στάθης αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και αποφασίζει να σταθεί στο πλευρό της, ενώ με το πέρασμα του χρόνου η Ασπασία ανακαλύπτει κάτι που την αναστατώνει και της φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο του άντρα της. Μαθαίνει ότι ο Δημοσθένης, εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση και γι’ αυτό δεν την αφήνει να πλησιάσει το χρηματοκιβώτιο ή να μπλεχτεί σε υποθέσεις του. Η γυναίκα πέφτει από τα σύννεφα και τρέμει για τη ζωή της καθώς πιστεύει πως ο άντρας μπορεί ακόμη και να τη σκοτώσει. f