Γη της Ελιάς: Εμπλέκεται σε άγριο φονικό και καταλήγει στην φυλακή

Γη της Ελιάς

Γη της Ελιάς: Θα αλλάξει η ζωή του ριζικά.

Ανατροπές θα έρθουν στην ζωή του Χρήστου στην Γη της Ελιάς, αφού η εμπλοκή του σε ένα άγριο φονικό θα τον οδηγήσει στην προφυλάκισή του.

O Χρήστος, από την πρώτη στιγμή που επέστρεψε στη Μάνη, προσπαθεί να προσαρμοστεί σ’ έναν νέο τρόπο ζωής και να ισορροπήσει την προσωπική με την επαγγελματική ζωή του. Σύντομα, όμως, καλείται να αντιμετωπίσει μια σειρά από διάφορα, σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του My Tv και του Παναγιώτη Μουλόπουλου, το πρώτο αφορά τη σχέση του με την Εύα, η οποία είναι έγκυος στο παιδί του και αποφασίζει να προχωρήσει σε άμβλωση. Έκτοτε ο Χρήστος αισθάνεται τύψεις που την ώθησε στην παραπάνω ενέργεια και στέκεται στο πλευρό της, δίνοντας μία νέα ευκαιρία στη σχέση τους.

Το δεύτερο πρόβλημα –και εξίσου σοβαρό– αφορά τους μπράβους της νύχτας που πουλούν προστασία στα μαγαζιά. Εκείνοι απαιτούν να πουλήσουν προστασία και στον ίδιο, ο οποίος όμως δεν ενδίδει, καθώς διαφωνεί κάθετα σε τέτοιου είδους συμφωνίες. Τότε, τον απειλούν ότι, εάν δεν αναθεωρήσει σύντομα, θα αναγκαστούν να κάνουν κακό στον ίδιο ή ακόμα και στα άτομα που βρίσκονται στον στενό του περίγυρο. Την επόμενη μέρα, ο Χρήστος δέχεται στην ταβέρνα του μια νέα επίσκεψη από τους μπράβους. Εκείνος επιμένει στην αρχική στάση του, προκαλώντας τον θυμό τους, με αποτέλεσμα αυτή τη φορά να του σπάσουν το μαγαζί. Το σοκ του είναι μεγάλο. Συνειδητοποιεί ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν αστειεύονται και οι απειλές τους δεν είναι… λόγια του αέρα, οπότε πρέπει να πάρει άμεσα την κατάσταση στα χέρια του και να προστατεύσει τον εαυτό του και την περιουσία του.

Σε μια επόμενη επίσκεψή τους, λοιπόν, δεν διστάζει να πιαστεί στα χέρια μαζί τους. Ωστόσο, η κατάσταση γρήγορα ξεφεύγει από κάθε έλεγχο. Ο Χρήστος, πάνω στη συμπλοκή, χτυπάει θανάσιμα έναν από αυτούς, τον Ηλία. Γρήγορα στην ταβέρνα φτάνει η Αστυνομία, που προχωρά στη σύλληψη του Χρήστου και τον ανακρίνει για όσα συνέβησαν καθώς και για τον θάνατο του Ηλία. Μόνο που η θέση του φαίνεται αρκετά δύσκολη, καθώς δεν υπάρχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του. Βέβαια, για το άγριο φονικό στο οποίο ενεπλάκη ο ανιψιός του ενημερώνεται ο Λυκούργος, ο οποίος αναλαμβάνει να τον καθοδηγήσει όσο γίνεται πιο κατάλληλα πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα και τον ανακριτή. Παρ’ όλα αυτά, όμως, δεν καταφέρνει να τον γλιτώσει από την προφυλάκιση μέχρι τη δίκη!