Γη της ελιάς: Δηλητηριάζουν την Βασιλική

Γη της ελιάς

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στη Γη της Ελιάς...

Η Γη της ελιάς συνεχίζεται για δεύτερη σεζόν με εξελίξεις που δεν περιμένει κανείς. H Αρετή, καταστρώνει νέα σχέδια, με απώτερο σκοπό να διαλύσει τον γάμο της Βασιλικής και του Φίλιππου. Η γυναίκα μοιράζεται την παραπάνω σκέψη της με την ξαδέλφη της, την Ασπασία, και εκείνη έχει μία ιδέα…

Σύμφωνα με όσα γράφει για τη Γη της ελιάς στο περιοδικό MYtv ο Παναγιώτης Μουλόπουλος, η Ασπασία προτείνει να πάρουν κάποιο ιδιαίτερο μαντζούνι από τη Χρυσούλα. Σύντομα, λοιπόν, οι δύο γυναίκες πραγματοποιούν μία επίσκεψη στη Χρυσούλα, η οποία τους προμηθεύει ένα μαντζούνι. Μάλιστα, τις συμβουλεύει να το ρίξουν στο φαγητό του προσώπου που θέλουν να τον κάνουν να αλλάξει γνώμη για κάτι, προκειμένου να πιάσει η κατάρα τους.

Αργότερα, η Ασπασία, σε συνεργασία με την Αρετή, καταφέρνει να ρίξει το μαντζούνι στο φαγητό της Βασιλικής, ελπίζοντας σε ένα θαύμα προκειμένου να τη χωρίσουν όσο πιο άμεσα γίνεται από τον Φίλιππο. Μόνο που αυτή η ενέργειά τους έχει διαφορετικά αποτελέσματα από αυτά που ήθελαν. Συγκεκριμένα, η νεαρή κοπέλα αισθάνεται μια έντονη αδιαθεσία και ενημερώνουν σχετικά τη γιατρό της κωμόπολης, την Αντιγόνη, για να τρέξει στο σπίτι και να την εξετάσει. Τότε η γιατρός διαπιστώνει πως η Βασιλική έχει πάθει δηλητηρίαση.

Στη συνέχεια, στη Γη της ελιάς, η Βασιλική και ο Φίλιππος συνειδητοποιούν ότι η αδιαθεσία ξεκίνησε από το φαγητό που της ετοίμασε η Ασπασία. Η παραπάνω εξέλιξη δεν αργεί να φτάσει στα αυτιά της Αρετής και της Ασπασίας, με την πρώτη ειδικότερα να γίνεται έξω φρενών με τη Χρυσούλα. Την κατηγορεί ότι είναι άχρηστη και παραλίγο να στείλει την κόρη της στο νοσοκομείο, και οι δύο γυναίκες ανταλλάσσουν σκληρά λόγια.