Γη της ελιάς: Ανοίγει η διαθήκη του Ιπποκράτη και προκαλείται πανικός

Γη της ελιάς

Έρχονται μεγάλες ανατροπές στη Γη της ελιάς...

Η Γη της Ελιάς συνεχίζει απρόσκοπτα την πορείας της στους πίνακες τηλεθέασης, με τις εξελίξεις στην πλοκή της σειρά να είναι καταιγιστικές και να φέρνουν πολλές ανατροπές. Στα προσεχή επεισόδια της σειράς, σύμφωνα με όσα γράφει στο MYtv ο Παναγιώτης Μουλόπουλος, ο Ιάκωβος πληροφορείται για την κίνηση της Αθηνάς να μεταβιβάσει το μισό μερίδιό της από την περιουσία των Βρεττάκων στην κοπέλα και ενημερώνει την Ιουλία. Τότε εκείνη πιέζει τον Ισίδωρο και τον Μάνο να πράξουν κάτι αντίστοιχο. Μόνο που οι δύο άντρες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να χάσουν τα κεκτημένα τους.

Στη συνέχεια, στη Γη της ελιάς, η γυναίκα πληροφορεί λεπτομερώς τον Ιάκωβο για τη σκληρή στάση αλλά και τη συμπεριφορά του αδελφού και του ανιψιού τους. Εκείνος παραξενεύεται. Διαισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά και έχει δεύτερες σκέψεις. Μία από αυτές αφορά το ενδεχόμενο ο Ισίδωρος, όντας ματαιόδοξος, να πείραξε τη διαθήκη του Ιπποκράτη. Το θεωρεί ακραίο μεν, αλλά τον έχει ικανό για όλα. Έκτοτε, λοιπόν, ο Ιάκωβος αρχίζει να σκαλίζει εκ νέου το θέμα της διαθήκης. Την ανοίγει και έρχεται σε επικοινωνία με γραφολόγο για να τη δώσει για συσχετισμό.

Το νέο φτάνει αμέσως στα αφτιά του Κωνσταντίνου, ο οποίος με τη σειρά του, ενημερώνει σχετικά τον Ισίδωρο. Όπως είναι φυσικό, εκείνος παθαίνει πανικό. Αρχίζει να ανησυχεί ιδιαίτερα με αυτή την εξέλιξη στη Γη της ελιάς. Και αυτό γιατί αν αποκαλυφθεί η εμπλοκή του στο μαγείρεμα της διαθήκης θα καταστραφεί και όλοι θα του γυρίσουν την πλάτη. Ακόμη και η οικογένειά του.

Παρ’ όλα αυτά, μερικές ημέρες μετά, ο γραφολόγος δίνει το πόρισμά του στον Ιάκωβο και ο άντρας θορυβείται από αυτό που μαθαίνει, με το μυστήριο να παραμένει άλυτο στη Γη της ελιάς. Είναι όμως αποφασισμένος να ανακαλύψει την εμπλοκή του Ισίδωρου.