Game of Thrones: Το φινάλε της έκτης σεζόν!

Πολλά αναμένεται να συμβούν του χρόνου! Τι θα γίνει, άραγε, με τον θρόνο; Θα καταφέρει η Cersei να τον κρατήσει ή η Daenerys θα καταστρέψει ολοκληρωτικά το Kings Landing και τους Lannister;

Η έκτη σεζόν του Game of Thrones έφτασε στο τέλος της και σίγουρα οι περισσότεροι φανς είναι χαρούμενοι, καθώς το δέκατο επεισόδιο ήταν ακριβώς αυτό που περίμεναν σχεδόν όλοι.

Κανένας “καλός” δεν έπεσε νεκρός, τα “σπουργίτια” αποδήμησαν εις Κύριον, ο Jon Snow ανακηρύχθηκε “Βασιλιάς του Βορρά” και έχει πλέον στο πλευρό του τους περισσότερους οίκους, ενώ η Daenerys ξεκίνησε με τον στόλο της για να πάρει τον θρόνο.

Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα.

got1

Η αγαπητή, πλέον στους περισσότερους Cersei, έπειτα από αυτά που πέρασε από τον Υψηλό Σπουργίτι, πήρε το αίμα της πίσω. Με ένα εξαιρετικό σχέδιο κατάφερε να εξοντώσει όλους τους εχθρούς της στο Kings Landing και να καθίσει ξανά στο θρόνο της.

got15

Νεκροί έπεσαν, από το… χέρι της, τα “σπουργίτια” και πλήθος πιστών σε αυτά, η Margaery Tyrell και όλο της το… σόι, εκτός από τη γιαγιά.

got2

Και μέσα σε όλα αυτά, βλέπουμε και τον Tommen να πέφτει από το παράθυρο. Για Βασιλιάς δεν έκανε… Μπορεί να ήταν πιο αγαθός από τον Joffrey, αλλά αυτό του στοίχισε τελικά.

got4

Ο Jaime Lannister επιστρέφει στο Kings Landing και βλέπει την Cersei να στέφεται Βασίλισσα. Το βλέμμα του, όμως, κρύβει και χαρά και λύπη, διότι καταλαβαίνει τι έχει συμβεί.

got21

got20

O Jon Snow ανακηρύσσεται “Βασιλιάς του Βορρά” και επίσης αποκαλύπτεται, επιτέλους, ένα κοινό μυστικό. Ότι ο Snow είναι γιος της Lyanna Stark και πιθανότατα, με αυτά που ξέρουμε μέχρι τώρα, του Rhaegar Targaryen.

got6

got5

Η Daenerys ξεκινάει με όλον τον στόλο της από τον “Κόλπο των δράκων”, όπως τον ονόμασε και κατευθύνεται στο Westeros. Κάνει τον Tyrion “Χέρι της Βασίλισσας” και αφήνει πίσω τον Daario να διοικεί το Meereen.

got7

got3

Παράλληλα, ο Varys βρίσκεται στο Dorne, προκειμένου να συμμαχήσει με τους Martel και τους Tyrell για λογαριασμό της Daenerys, στον αγώνα της να πάρει το θρόνο.

got9

got8

Εκδίκηση παίρνει και η Arya που βρίσκεται ξαφνικά δίπλα στον Walder Frey και του κόβει το λαρύγγι.

got10

O Bran και η Meera φτάνουν λίγες εκατοντάδες μέτρα έξω από το Winterfell, όπου τους αφήνει εκεί ο θείος του, Benjen Stark.

got12

got11

Τέλος, ο Sam φτάνει εκεί που πάντα ονειρευόταν. Στο “βασίλειο” των Measter, όπου και φιλοδοξεί να γίνει ένας από αυτούς.

got13

Σε σχέση με το φινάλε της προηγούμενης σεζόν, μεγάλο ερωτηματικό, αντάξιο με αυτό του Jon Snow (ζει ή όχι), δεν υπάρχει. Όλα πάνε πρίμα για όλους. Ειδικά για την Cersei, η οποία ναι μεν πήρε πάλι το θρόνο, εξοντώνοντας …γνωστούς και φίλους, ωστόσο, δεν ξέρει τι την περιμένει, καθώς η Daenerys βρίσκεται στο πλοίο με προορισμό το Kings Landing.

got14

Αυτό που περιμένουν όλοι, πλέον, αλλά θα κάνουν περίπου ένα χρόνο μέχρι να το δουν, είναι το τι θα συμβεί, τελικά, στο Kings Landing. Θα καταφέρει να πάρει η Daenerys τον θρόνο; Έναν θρόνο, που όπως φαίνεται ανήκει στον Jon Snow. Αλλά, επειδή το βιβλίο το γράφει ο George R. Martin, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί…