Game Οf Τhrones: Το αιματοβαμμένο φινάλε του 5ου κύκλου!

Διαβάστε αναλυτικά όσα συνέβησαν στο τελευταίο επεισόδιο.

Γλυκόπικρη γεύση άφησε το τελευταίο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν του Game Of Thrones. Από τη μία ο εξευτελισμός της Cersei στους δρόμους του Kings Landing και από την άλλη ο θάνατος του Jon Snow, ήταν τα στοιχεία που θα θυμούνται όλοι οι λάτρεις της σειράς. Πολλά είναι επίσης και τα ερωτήματα, σχετικά με βασικά πρόσωπα για τα οποία θα μάθουμε στην επόμενη σεζόν.

Ο Stannis πολιορκεί το Winterfell, αλλά οι Bolton δεν του αφήνουν περιθώρια και ο ίδιος τραυματίζεται σοβαρά. Ακουμπησμένος σε ένα δέντρο, αντικρίζει μπροστά του την Brienne, η οποία δεν έχει ξεχάσει και τον σκοτώνει, παίρνοντας εκδίκηση για τον φόνο του Renly.

Η Sansa επίσης βρίσκεται αντιμέτωπη με τον θάνατο, καθώς η Myranda την σημαδεύει με τόξο, ωστόσο, ο Reek επεμβαίνει και την σώζει. Και οι δύο τους στη συνέχεια τρέχουν να σωθούν και επιλέγουν να πέσουν από τα τείχη του Winterfell, ωστόσο, η τύχη τους από εκεί και πέρα αγνοείται…

Στο Braavos, η Arya επαναστατεί κατά του Meryn, τον οποίο σκοτώνει με φρικτό τρόπο, ωστόσο, στη συνέχεια η ίδια τυφλώθηκε, καθώς ο Jaqen πέφτει νεκρός και η Arya ανακαλύπτει στα πολλά πρόσωπα του νεκρού, το δικό της.

Η μοίρα φέρθηκε σκληρά και στην Myrsella, η οποία μετά το δηλητηριασμένο φιλί της Ellaria αιμορραγεί και πεθαίνει στην αγκαλιά του πατέρα της, του Jaime Lannister.

Η Khaleesi αγνοείται και άπαντες ψάχνουν να την βρουν. Η ίδια βρίσκεται μαζί με τον Drogon σε μια καταπράσινη βουνοκορφή. Ο δράκος την πετάει κάτω και φεύγει, με αποτέλεσμα να βρεθεί περιτριγυρισμένη από έναν στρατό των Dothraki.

Η Cercei μετά την ομολογία της, αντιμετωπίζει την πιο εξευτελιστική διαδικασία, καθώς δεν αποκάλυψε την αιμομιξία με τον αδερφό της Jaime. Της ξυρίζουν το κεφάλι, τη γδύνουν και την αναγκάζουν να περπατήσει στους δρόμους του Kings Landing. Σίγουρα στην επόμενη σεζόν, θα πάρει το… αίμα της πίσω.

Στην τελευταία σκηνή, πολύς κόσμος στεναχωρήθηκε, καθώς ο Jon Snow έπεσε νεκρός, μετά την προδοσία του Olly. Μια ομάδα με αρχηγό τον Alliser, τον μαχαιρώνουν χωρίς έλεος, φωνάζοντας “Για την Φρουρά”.