Φλόγα και άνεμος: Η κηδεία του Παπανδρέου αφορμή για πολιτικές διενέξεις

Φλόγα και άνεμος

Φλόγα και άνεμος, απόψε στις 22:00 στην ΕΡΤ.

Φλόγα και άνεμος, Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022, Επεισόδιο 11ο: 1968. Η Κυβέλη πενθεί και αναπολεί την κοινή ζωή τους με τον Γεώργιο. Ετοιμάζεται να πάει να αποχαιρετήσει τον άντρα που σημάδεψε τη ζωή της. Η Όλγα μαθαίνει ότι την παρακολουθούν σε όλες τις κινήσεις της και φέρνει σε δυσμενή θέση τον άντρα της στην υπηρεσία του.

Οι ασφαλίτες παρακολουθούν το σπίτι του Φώντα και την Όλγα. Η Κυβέλη μπροστά στο φέρετρο του Γιώργη της. Ο Γκούβερης προσπαθεί να πείσει την Κυβέλη να επιτρέψει κηδεία με δημόσια δαπάνη. Εκείνη αρνείται και πάλι. Ο Παναγούλης ετοιμάζει με τον δικηγόρο του, παρουσία του Γκούβερη, την απολογία του.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ Η Κυβέλη με τον Γιωργάκη και τον Παπανδρέου έχουν περάσει από τον Λίβανο, το Κάιρο όπου και είχε συσταθεί η Κυβέρνηση του Καΐρου, κι έχουν φτάσει με το τέλος του πολέμου στην Ιταλία, με σκοπό να περάσουν στην Ελλάδα. Τελικά, η οικογένεια επιστρέφει στην Ελλάδα και ο Παπανδρέου βγάζει τον πρώτο πολιτικό λόγο του στην απελευθερωμένη, πια, Ελλάδα. Ακολουθούν τα Δεκεμβριανά. Η Κυβέλη αποφασίζει να πάει τον Γιωργάκη στο εξωτερικό, για να τον δουν γιατροί, στην Ευρώπη και στην Αμερική. Η Ροζίτα Σεράνο μεσουρανεί στη νυχτερινή Αθήνα.