Φλόγα και άνεμος: Η αναπάντεχη εγκυμοσύνη φέρνει χαρά αλλά και ανυπέρβλητα εμπόδια

Φλόγα και άνεμος

Φλόγα και άνεμος, απόψε στις 22.00.

Φλόγα και άνεμος, Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022, Επεισόδιο 6ο: 1968. Η Κυβέλη παίρνει ένα από τα αγαπημένα λουλούδια του Γεωργίου, για να του το πάει στο νοσοκομείο. Η στρατιωτική κυβέρνηση υπογράφει την ανάθεση ενός  μεγάλου έργου, της Εγνατίας Οδού.

Η Όλγα προετοιμάζει το κυριακάτικο σχέδιό της. Αυτή η Κυριακή θα είναι πολύ σημαντική για το ζευγάρι. Η γειτόνισσά της έρχεται να την προσκαλέσει σ’ ένα πάρτι που ετοιμάζει. Η Φωτεινή και ο Μιχάλης μελετάνε τα λάθη που κάνανε καθώς μεγάλωνε ο γιος τους. Ο Φώντας διαβάζει το ημερολόγιο του Κροντηρά. Οι γιατροί του Γεωργίου αποφασίζουν να τον χειρουργήσουν. 1928 Σ’ ένα κρυφό ραντεβού τους, η Κυβέλη ετοιμάζει μια έκπληξη στον Παπανδρέου, του αποκαλύπτει την εγκυμοσύνη της.

Πρέπει να αντιμετωπίσουν εκείνη τον Θεοδωρίδη κι εκείνος τη Σοφία Μινέικο. Πόσο εύκολο θα είναι αυτό; Ο Βενιζέλος υπόσχεται χαρτοφυλάκιο στον Γεώργιο, αν εκλεγούν. Κυβέλη και Παπανδρέου πρέπει επειγόντως να πάρουν διαζύγιο από τους πρώην τους. Η γέννα του παιδιού τους δεν μπορεί να γίνει στην Αθήνα, αλλά κάπου με μεγάλη μυστικότητα.