Έτσι θα κινηθεί η Ρίζω στις Άγριες Μέλισσες

Άγριες Μέλισσες

Για πρώτη φορά φανερώνεται αυτή η πτυχή της. Δείχνει ότι κρατά μυστικά στις Άγριες Μέλισσες"."

Το πέπλο προστασίας της Ρίζως απέναντι στη Δρόσω στις Άγριες Μέλισσες, η  αγάπη της για τις αδελφές Σταμίρη, αλλά και τα άκρα που άγγιξε στο κεφάλαιο κιλών της ζωής της και η ανορεξία. Η Ελένη Καρακάση μιλά για όλα στο περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ TV και τον Γιάννη Βίτσα.

Πώς θα κυμανθεί ο χαρακτήρας της Ρίζω στα επόμενα επεισόδια της σειράς;
Η Ρίζω συμπαραστέκεται στη Δρόσω παρότι ανακαλύπτει την αλήθεια. Είναι ουσιαστικά κοντά της. Την αγαπά πολύ. Για πρώτη φορά φανερώνεται αυτή η πτυχή της. Δείχνει ότι κρατά μυστικά. Παίρνει την απόφαση να σταθεί δίπλα στα κορίτσια, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή όχι με αυτό που συμβαίνει. Αγαπά και τις τρεις αδελφές Σταμίρη.

Έχεις κοινά χαρακτηριστικά με την ηρωίδα;
Μοιραία προσπάθησα, όταν έψαξα αυτή τη γυναίκα, να βρω κοινά μας στοιχεία. Και εμένα μου αρέσει να καταπιάνομαι με πολλά πράγματα. Θα μπορούσα να ασχοληθώ με ένα ιατρικό επάγγελμα. Έχω μάθει να κάνω ενέσεις. Μέσα στη τσάντα μου υπάρχει ένα μικρό φαρμακείο.

Μου έκανε τεράστια εντύπωση ότι γύρω στα 18 είχες φτάσει τα 100 κιλά και έπειτα από δίαιτες άγγιξες το άκρο επίσης των 49 κιλών. Πλησίασες ουσιαστικά τα όρια της ανορεξίας.
Ναι. Δεν πήγα απευθείας 49 κιλά. Πέρασα διάφορα στάδια. Όταν τελείωσα το σχολείο είχα φτάσει στα 100 κιλά. Ξεκίνησα μία θερμιδομετρική δίαιτα. Μέσα σε ελάχιστα χρόνια είχα πάει 85 κιλά και έπειτα κοντά στα 70. Με συνεχή δίαιτα είχα φθάσει 49 κιλά. Κοίταζα τον εαυτό μου στον καθρέπτη και έβλεπα τον άνθρωπο που ήταν στα 85 ή 100 κιλά. Δεν διέκρινα που είχα φτάσει. Δεν παρατηρούσα ότι ήμουν πετσί και κόκκαλο. Μου έδειχναν φωτογραφίες και μου έλεγαν “αυτή είσαι” και δεν το πίστευα. Φαντάσου ότι δεν ήταν καν στο σκαρί μου τα τόσα λίγα κιλά. Αντιλαμβάνεσαι πόσο αδύναμη φαινόμουν. Μέσα σε ένα χρόνο έχασα τα 36 κιλά. Τη μία χρονιά θυμάμαι αρραβωνιάζονταν ο ξάδερφος μου και δεν έβρισκα ρούχα λόγω πάχους και την επόμενη παντρευόταν μία φίλη μου και πάλι λόγω αδυναμίας δεν έβρισκα ρούχο. Εκεί άρχισα να καταλαβαίνω ότι δεν είναι φυσιολογικό αυτό που συμβαίνει. Ψώνιζα πια από τα παιδικά. Δεν ένιωθα καλά με την υγεία μου. Δεν είχα περίοδο, έπεφταν τα μαλλιά μου, είχα τρομερές κρυάδες. Έτρωγα και με έπιαναν σπασμοί. ‘Έμπαινα και έκανα μπάνιο με ζεστό νερό το καλοκαίρι για να έρθει η σωστή θερμοκρασία στο σώμα μου. Έπειτα κάνοντας εξετάσεις πήρα ορμόνες για να επανέλθει ο κύκλος μου και άρχισα να παίρνω κάποια κιλά.

Ήταν ένα μάθημα αυτό;
Φυσικά. Έμαθα να τρέφομαι σωστά και να προσέχω τον εαυτό μου περίπου στα 40 μου. Σε μία κακή χρονιά, όπου δεν ήμουν καλά ψυχολογικά γιατί δεν είχα δουλειά έβλεπα ότι έπαιρνα κιλά γιατί ξέσπαγα στο φαγητό. Τότε μπήκα στη διαδικασία να πάω στη διαιτολόγο Ισμήνη Λιβανού και να ακολουθήσω το πρόγραμμα της. Με βοήθησε πάρα πολύ. Ίσως ήταν η δική μου στιγμή.