Επιστρέφει στις Άγριες Μέλισσες και θα κάνει δύσκολη τη ζωή της Ελένης

Άγριες Μέλισσες

"Έχει πίκρα σε σχέση με την Ελένη. Είναι μία σχέση μίσους, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν παραδέχεται και πάρα πολλά χαρακτηριστικά της", δηλώνει η Εύα Σιμάτου, η οποία επιστρέφει στις Άγριες Μέλισσες.

Η καταλυτική παρέμβαση της Χατζίδου στη δίκη κατά του Βόσκαρη και η κατάθεση της ενάντια της Ελένης. Η Εύα Σιμάτου μιλά -στο 7 ΜΕΡΕΣ TV και τον Γιάννη Βίτσα- για την επιστροφή της στις Άγριες Μέλισσες εξηγεί τους λόγους που αγάπησε την σειρά αλλά και αναφέρεται στις κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν βιώσει συνάδελφοί στο χώρο του θεάτρου τονίζοντας πώς είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργηθεί ένα υγιές περιβάλλον στους χώρους του πολιτισμού.

Η Χατζίδου ανατρέπει τα πάντα στη δίκη κατά του Βόσκαρη, στις Άγριες Μέλισσες. Μίλησε μου για την παρουσία της στο δικαστήριο αλλά και όσα θα επακολουθήσουν αυτής της κατάθεσης.
Η Χατζίδου έρχεται στο δικαστήριο για να καταθέσει στη δίκη κατά του Βόσκαρη λίγες ημέρες έπειτα από την σύλληψή της. Γνωρίζαμε όλοι πώς ήταν επί χρόνια καταζητούμενη έπειτα από την απόδραση της από τις φυλακές. Το δικαστήριο ούτως ή άλλως φύσει θέση είναι ένας ανατρεπτικός χώρος όπου συγκρούονται οι δυνάμεις του καλού και του κακού. Θα υπάρξουν διάφορες ανατροπές.

Με ποια από τις δύο δυνάμεις θα συμμαχήσει στις Άγριες Μέλισσες;
Η Χατζίδου ήταν είναι και θα είναι με τις δικές της δυνάμεις.  Πρώτα και πάνω από όλα βάζει το δικό της το συμφέρον. Έχει πάρα πολλούς λόγους να καταθέσει υπέρ ή κατά τόσο του Βόσκαρη, όσο και της Ελένης. Επί της ουσίας κανένας από τους δύο δεν της έχει φερθεί όπως θα ήθελε. Νιώθει πικρία.

Ποιο δρόμο εκ των δύο τελικά θα ακολουθήσει;
H Χατζίδου δε θα είναι με το μέρος της Ελένης.  Έχει κάνει άλλωστε στο παρελθόν και μία απόπειρα ανθρωποκτονίας εναντίον της.

Μισεί την Ελένη;
Έχει πίκρα σε σχέση με την Ελένη. Είναι μία σχέση μίσους, χωρίς όμως να σημαίνει ότι δεν παραδέχεται και πάρα πολλά χαρακτηριστικά της.

Τι παραδέχεται;
Το δυναμισμό της. Έχουν κοινά στοιχεία αναφορικά με το πώς διεκδικούν τα θέλω τους. Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού τους στη φυλακή είχαν την ίδια θέση, τόσο σε σχέση με το Βόσκαρη, όσο και με το δυναμικό τους.

Εύα Σιμάτου

Τι κρατάς από την συμμετοχή σου στις Άγριες Μέλισσες;
Τη συνεργασία μου με το Λευτέρη Χαρίτο. Είναι πολύ σημαντική για εμένα. Ο Λευτέρης είναι εξαιρετικός σε ότι κάνει. Το έχει αποδείξει σε όλους πλέον. Είναι υπέροχος στον τρόπο που μας καθοδηγεί. Είναι πολύ συγκινητική η αγάπη του ως προς τους ηθοποιούς. Κρατώ επίσης την σχέση μου και με τους σεναριογράφους οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους σε αυτόν τον άθλο. Αγαπώ πολλούς εκ των συναδέλφων που παίζουν στην σειρά. Τις πιο πολλές σκηνές τις είχα με τη Μαρία Κίτσου. Έχει μείνει χαραγμένη στην καρδιά μου η συνεργασία μας, η χημεία μας, η επικοινωνία μας. Ελπίζω πραγματικά να έρθουν έτσι οι συγκυρίες ώστε να συναντηθούμε και πάνω στην σκηνή κάποια στιγμή.

Όλες αυτό το διάστημα είναι τρομερά δύσκολο για τους ανθρώπους του θεάτρου. Πολλοί συνάδελφοί σου έχουν καταγγείλει κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν αντιμετωπίσει. Σου συνέβη ποτέ να βιώσεις λεκτική, σωματική, ψυχολογική βία κατά τα έτη που επαγγελματικά δουλεύεις στο θέατρο;
Ανήκω στους τυχερούς. Δε μου έχει συμβεί ποτέ τίποτα ευτυχώς. Αυτό δε σημαίνει τίποτα απολύτως όμως γιατί ξέρω ότι πάρα πολύ συνάδελφοι έχουν αντιμετωπίσει τέτοιες συμπεριφορές. Δυνητικά θα μπορούσε να μου έχει συμβεί. Όντως είναι μία πολύ δύσκολη συνθήκη για όλους μας. Από την άλλη είναι και μία πολύ μεγάλη ευκαιρία για να δημιουργήσουμε ένα υγιές περιβάλλον στους χώρους του πολιτισμού. Έχω αυτή την ελπίδα. Αφενός ξεκινά μία συνθήκη όπου οι άνθρωποι παίρνουν το θάρρος και νιώθουν την ασφάλεια από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί να βγουν και να μιλήσουν για τα τραύματά τους και όσα τους έχουν συμβεί. Είναι πολύ σημαντικό, γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια ένιωθαν ότι αν έβγαιναν να μιλήσουν θα ήταν καταδικασμένοι. Είναι αξιοθαύμαστοι όλοι όσοι αποφασίζουν να κάνουν αυτό το βήμα. Εύχομαι, ελπίζω και είμαι σίγουρη ότι θα συμβάλει η μαρτυρία τους, η κατάθεση τους η καταγγελία τους για στη επαναδημιουργία ενός πιο υγιούς χώρου.