Επική αποκάλυψη Ρήγα για Βουγιουκλάκη και “Δύο Ξένους”! «Είπα στον Κώστα Σπυρόπουλο…»

Όλα όσα είπε ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός!

Στο αφιέρωμα για τους Δύο Ξένους που έκανε ο Πάνος Ζόγκας στο Down Town, ο Αλέξανδρος Ρήγας αποκάλυψε πως όταν σκέφτηκε το story της σειράς, είχε πει στον Κώστα Σπυρόπουλο να το προτείνει στην Αλίκη Βουγιουκλάκη.

[dfp_ads id=236982]

«Η ιδέα για το story είχε γεννηθεί πολύ νωρίς όταν είδα το Ωραία Μου Κυρία. Ο μύθος του Πυγμαλίωνα  δηλαδή ο μύθος της λαϊκής απλής κοπέλας που συναντάει ένα διανοούμενο και δυο κόσμοι ενώνονται με τον πιο παράδοξο τρόπο αμέσως με γοήτευσε. Ο έρωτας που δεν γνωρίζει κοινωνικές τάξεις και συμβάσεις. Το είχα δει με την Αλίκη, το είχα διαβάσει, το είχα μελετήσει.

Η αποκάλυψη του Αλέξανδρου Ρήγα για τη Δέσποινα Βανδή!

Σκεφτόμουν λοιπόν να κάνω ένα έργο πάνω σε αυτό. Ένα βράδυ του 95 καθόμουν με τον Κώστα Σπυρόπουλο και του έλεγα την ιδέα στο θρυλικό εστιατόριο που τώρα δεν υπάρχει στον «Κωστάρα». Του είπα να το προτείνω στην Αλίκη, την γνώριζα από το 91 που είχα παίξει μαζί της στο Γλυκό Πουλί της Νιότης. Ήθελα να κάνω κάτι μεταξύ του « Ωραία μου Κυρία» και «Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα» και να της το προτείνω. Μου λέει ο Σπυρόπουλος: «δεν είναι λίγο μεγάλη για όλα αυτά;».

Πώς η εγκυμοσύνη της Εβελίνας Παπούλια άλλαξε όλο το σίριαλ!

Τελικά η Αλίκη μου είπε να το κάνω, ότι είναι ενδιαφέρουσα ιδέα και μου πρότεινε την Ελένη Κούρκουλα ως ιδανική . Όταν πέθανε, το καλοκαίρι του ’96, είπα ότι η επόμενη επαγγελματική μου κίνηση θα είναι αυτό που μου είπε η Αλίκη», είπε ο Αλέξανδρος Ρήγας.

Ο Αλέξανδρος το προτείνει στην Ελένη Κουρκουλα. Εκείνη διαβάζει την πρόταση, αλλά δεν βλέπει τον εαυτό της σε αυτό το σήριαλ και ευγενικά αρνείται.