Έξαψη – Η σεναριογράφος Τίνα Καμπίτση εξηγεί γιατί «γυρίζουμε Αύγουστο τον… Νοέμβριο»

Έξαψη

Όσα αποκάλυψε για τη νέα δραματική σειρά του MEGA, "Έξαψη" η σεναριογράφος Τίνα Καμπίτση!

Μέσα από τη συχνότητα του MEGA θα έρθει η «Έξαψη«, η νέα δραματική σειρά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες με την είσοδο του νέου έτους. Μιλώντας στον δημοσιογράφο Βασίλη Ανδριτσάνο και το Τηλέραμα, η σεναριογράφος Τίνα Καμπίτση μάς δίνει όλες τις λεπτομέρειες για όσα πρόκειται να παρακολουθήσουμε.

Αύγουστος, Ναύπλιο, ήλιος, θάλασσα, διακοπές. Αλήθεια, με τέτοιο σκηνικό μπορεί να πάει κάτι στραβά;

Μιλάμε για την τηλεόραση. Τα πάντα! Όμως ό,τι πάει στραβά θα πάει μέχρι να ισιώσει. Δεν χάνουμε ποτέ τη θετική μας ενέργεια!

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για τη νέα σειρά του MEGA;

Ο Σταύρος (Καπελούζος, παραγωγός) μου το ζήτησε. Μου είπε να γράψω μια δραματική σειρά. Αυτό έγινε το 2018. Στην αρχή δίστασα, είπα “μα εγώ γράφω άλλο είδος”, μετά όμως σκέφτηκα ότι ποτέ δεν θα δίδασκα σε έναν μαθητή μου μια τέτοια στάση. Θα του μάθαινα να αντιμετωπίζει τις νέες προκλήσεις. Έτσι, αποφάσισα να προσπαθήσω. Μπαίνοντας στη διαδικασία στησίματος μιας δραματικής σειράς, ξεκίνησα από τη θεωρία. Βούτηξα στη γνώση. Ξεσκόνισα αφηγηματικούς τρόπους, τεχνικές, κολπάκια. Μετά εφάρμοσα όσα θεωρητικά κατείχα. Τώρα μένει να δούμε πόσο καλά εκπαιδευμένη είμαι.

Αυτή η ερωτική βραδιά θα βγάλει στην επιφάνεια προβλήματα στις σχέσεις των ζευγαριών, που ίσως δεν ήξεραν ότι υπήρχαν ή έκαναν πως δεν υπήρχαν;

Ακριβώς! Η ερωτική βραδιά βγάζει στην επιφάνεια την πλάνη των ηρώων. Τους βάζει να σταθούν αντιμέτωποι με τα πάθη τους, το είναι τους και τις επιθυμίες τους. Οι ήρωες γρήγορα συνειδητοποιούν ότι δεν ζουν αυτό που πραγματικά θέλουν και αυτή η συνειδητοποίηση είναι επώδυνη. Οι χωρισμοί είναι οδυνηροί, οι αποφάσεις δύσκολες και η μετάβαση από τη ζωή που έκαναν στη ζωή που θέλουν σκληρή. Από εκείνο το βράδυ η ζωή των ηρώων αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη. Η φαινομενικά ήρεμη πραγματικότητά τους κλονίζεται και οι ίδιοι αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν μια πραγματικότητα που άλλοι δεν είναι ικανοί να την αντιμετωπίσουν κι άλλοι δεν την περίμεναν.

Οι πρωταγωνιστές είναι έτοιμοι να τα αφήσουν όλα και να ζήσουν αυτό το κάτι νέο που μπήκε στη ζωή τους;

Αυτό είναι το θέμα. Θέλουν, αλλά δεν είναι έτοιμοι. Γιατί δεν έχουν οριστικά τελειώσει με το παλιό και αυτό που αφήνουν τους κυνηγά. Και είναι η χειρότερη παγίδα να πηγαίνεις απροετοίμαστος στο καινούριο. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν θα ξανακάνεις τα ίδια λάθη που έκανες και πριν; Επίσης ένα πάθος δεν είναι απλώς ένα πάθος, είναι ένα καμπανάκι για μια άλλη ζωή. Οι ήρωές μας το ακούνε αυτό το καμπανάκι και επιχειρούν τη μετάβαση. Αλλά κατά τη μετάβαση βγαίνουν στην επιφάνεια ανείπωτα μυστικά. Οπότε;

Συνέβη κάτι στα γυρίσματα που σας πήγε πίσω ή σας δυσκόλεψε;

Ναι, δυστυχώς! Γυρίζουμε Αύγουστο τον… Νοέμβριο! Η σειρά είναι καλοκαιρινή, όμως τα πράγματα δεν ήρθαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει και δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να γυρίζουμε σε δύσκολες συνθήκες.