«Δόκτωρ Ζιβάγκο»: Νέα μίνι σειρά στην ΕΡΤ3

Η δραματική μίνι σειρά ρωσικής παραγωγής 2006 «Δόκτωρ Ζιβάγκο» (Doctor Zhivago) αρχίζει στην ΕΡΤ3 (α΄ προβολή) την Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016, στις 22:00 και θα ολοκληρωθεί σε 11 ωριαία επεισόδια.

[dfp_ads id=236982]

Η σειρά αφορά τη ζωή ενός νεαρού γιατρού που είναι συνυφασμένη με τη μοίρα της Ρωσίας στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο Γιούρι Ζιβάγκο μένει ορφανός σε νεαρή ηλικία, και ο θείος του τον φέρνει στη Μόσχα, όπου σπουδάζει ιατρική, ενώ ζει με την οικογένεια του θείου του. Στη διάρκεια ενός πρωτοχρονιάτικου χορού, γίνεται μάρτυρας μιας απόπειρας δολοφονίας ενός γνωστού δικηγόρου της υψηλής κοινωνίας. Αυτό όμως που σοκάρει τον Γιούρι, είναι η ταυτότητα του σκοπευτή: είναι η Lara Gishar. Κατά την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Δόκτωρ Ζιβάγκο πηγαίνει στην πρώτη γραμμή, αφήνοντας τη γυναίκα και τα παιδιά του στη Μόσχα. Πολλά χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας, η Lara μπαίνει και πάλι στη ζωή του για να την αλλάξει για πάντα.
Η σκηνοθεσία είναι του Aleksandr Proshkin, ενώ τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Oleg Menshikov, Chulpan Khamatova, Oleg Yankovskiy,Sergey Garmash, Sergey Gorobchenko και Vladimir Ilin