Δικαίωση: Τρομερές ανατροπές στο φινάλε της σεζόν!

Ποια μεγάλη αποκάλυψη ρίχνει από τα σύννεφα την Βάλια;

Στο τέλος φτάνει σιγά-σιγά η Δικαίωση και σύμφωνα με το περιοδικό Tvzάπινγκ και την Μαίρη Μεταξητίνου οι ιστορίες τρέχουν και οι ανατροπές θα έρχονται από τη μία σκηνή στην άλλη.

Η Έλλη καταφέρνει να κάνει τη Βάλια να σέρνεται στα πόδια του Δημήτρη, ενώ δεν αργεί να της δώσει τη χαριστική βολή καθώς φροντίζει να τους πιάσει η Βάλια την ώρα που κάνουν έρωτα. Η Βάλια με αυτό που αντικρίζει παθαίνει σοκ και κλείνεται σε ψυχιατρική κλινική αδυνατώντας να θυμηθεί το παραμικρό.

Ο Δημήτρης καταλαβαίνει ότι η Έλλη τον χρησιμοποιεί για να εκδικηθεί τη Βάλια και αρχίζει να ψάχνει την πραγματική ταυτότητα της Έλλης. Έτσι δεν θα αργήσει να ανακαλύψει ότι η Έλλη είναι η Τζίνα και αμέσως σκέφτεται πως θα πάρει την εκδίκησή του. Επισκέπτεται κρυφά τη Βάλια στην κλινική και της αποκαλύπτει με πλάγιο τρόπο ότι η Έλλη δεν είναι αυτή που νομίζει.

Το σοκ της Βάλιας είναι μεγάλο, ενώ στις άπειρες ώρες απομόνωσής της σκέφτεται τη σχέση της με την Έλλη. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνειδητοποιεί τη μεγάλη αλήθεια: ότι πρόκειται για τη χαμένη της κόρη, την Τζίνα και μάλιστα υπάρχει και αποδεικτικό στοιχείο. Ένα σημάδι που και οι δύο φέρουν στο σώμα τους.

Στο ψυχιατρείο επισκέπτεται τη μητέρα της και η Μυρτώ, η οποία έχει αρχίσει να μαθαίνει όλη την αλήθεια για το παρελθόν. Ακολουθούν πολύ σκληρές συζητήσεις και η Βάλια συντετριμμένη προσπαθεί να ανασυγκροτήσει όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει και ετοιμάζει την τελευταία πράξη του δράματος. Ομολογεί πως εκείνη δολοφόνησε τον Γαζέπη για να δει τις αντιδράσεις της.