Χρήστος Σπανός για “Μη με σκας”: «Όταν προβλήθηκε το τρίτο επεισόδιο…»

«Πάντα ξεκινάς μια συνεργασία με κάποιες προϋποθέσεις. Στο "Μη με σκας"...».

Συνέντευξη στο περιοδικό TVzάπινγκ και τον Παναγιώτη Μουλόπουλο παραχώρησε ο Χρήστος Σπανός που μίλησε για το κόψιμο της σειράς «Μη με σκας».

Που οφειλόταν η αποτυχία του «Μη με σκας»;

Όπως και στην επιτυχία, έτσι και στην αποτυχία δεν μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει. Πάντα ξεκινάς μια συνεργασία με κάποιες προυποθέσεις. Θέλεις να έχεις ένα καλό σενάριο και καλούς συντελεστές. Στο «Μη με σκας» τα είχαμε αυτά τα πράγματα. Μετά από τόσο καιρό που έχει περάσει σκέφτομαι μήπως έφταιγε το θέμα και ο κόσμος δεν ήθελε να βλέπει στην τηλεόραση το γκέι στοιχείο ή έγινε πολύ γρήγορα η όλη προετοιμασία. Είδες πως αντέδρασε ο κόσμος και με το σύμφωνο συμβίωσης.

Κάποιοι από τους συντελεστές δεν ήθελαν να παραδεχτούν ότι επρόκειτο για μια αποτυχία και ότι η σειρά κόπηκε. Απλά έλεγαν ότι η σειρά θα συνεχιστεί.

Αυτό δεν ήταν ψέμα. Όταν προβλήθηκε το τρίτο επεισόδιο, η παραγωγή μας είπε ότι το κανάλι θέλει να κάνει μια μικρή παύση και να κάνει κάποιες αλλαγές. Εμείς νομίζαμε ότι θα συνεχίσουμε. Μάλιστα εκείνο το διάστημα ακουγόντουσαν διάφορα πράγματα. Μετά από λίγες μέρες μας ανακοινώθηκε ότι η σειρά σταματά.

Πληρωθήκατε κανονικά, έτσι;

Υπάρχουν κάποιες οικονομικές εκκρεμότητες. Μπορώ να καταλάβω ότι στην εποχή που ζούμε δεν μπορεί να κάνει ο άλλος υπομονή για μια σειρά αν έχει ακροαματικότητα ή όχι. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σειρές που κάνουν χαμηλότερα νούμερα από το «Μη με σκας» και συνεχίζουν την πορεία τους. Ίσως ο Alpha να είχε υψηλότερες προσδοκίες και να ήθελε να κάνουμε 30άρια.