«Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» – Πλήθος αγαπημένων πρωταγωνιστών δημιουργεί προσδοκίες

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

Η ΕΡΤ επενδύει στην ελληνική μυθοπλασία και πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η καθημερινή σειρά, "Χαιρέτα μου τον Πλάτανο"!

Με πλήθος αγαπημένων πρωταγωνιστών και τον έμπειρο Ανδρέα Μορφονιό στο τιμόνι της σκηνοθεσίας, το σίριαλ «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» έρχεται με υψηλές προσδοκίες στο καθημερινό πρόγραμμα της ΕΡΤ. Το σενάριο υπογράφουν οι Άγγελος Χασάπογλου, Βιβή Νικολοπούλου και Μαντώ Αρβανίτη.

Τι χρειάζεται μια κωμωδία, αλήθεια, για να κεντρίσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού; Ένα χωριό, μια διαθήκη, κάποιους κληρονόμους και πολλά ευρώ!

Καλώς ήρθατε στον Πλάτανο, ένα χωριό που θα μπορούσε να είναι και9 το δικό σας ή μάλλον θα γίνει και δικό σας όταν μάθετε τι συμβαίνει εκεί πέρα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Ανδριτσάνου στο Τηλέραμα, ο Πλάτανος είναι το χωριό του Βαγγέλα του Κυριαζή, ενός γερο-παράξενου που θα αποχαιρετήσει τα εγκόσμια και θα αφήσει την πιο περίεργη διαθήκη. Όχι στα παιδιά του, αυτά έχει να τα δει πάνω από 15 χρόνια. Θα αφήσει στα εγγόνια του το σπίτι του και μερικά στρέμματα κοντά στο δάσος. Α ναι… Και τρία εκατομμύρια ευρώ!

Μοναδικός όρος στη διαθήκη είναι να μείνουν τα εγγόνια για έναν ολόκληρο χρόνο στο σπίτι του παππού τους. Ακούγεται εύκολο και ανώδυνο, έλα όμως που δεν είναι! Το σπίτι δεν έχει ρεύμα, δεν έχει νερό, δεν έχει μπάνιο… Στόχος του παππού είναι να κάνει τα εγγόνια του να αγαπήσουν τον Πλάτανο και, γιατί όχι, να ζήσουν εκεί για πάντα! Εάν τα καταφέρουν, καλώς. Εάν όχι, τότε η περιουσία του Βαγγέλα, θα περάσει στο χωριό.

Τα τρία εγγόνια ενημερώνονται για τη διαθήκη και το χρηματικό ποσό, μαθαίνουν όμως και για τον όρο του παππού. Αρχικά σοκάρονται και δεν πιστεύουν πως θα τα καταφέρουν. Στην πορεία όμως ανακαλύπτουν πως το μέρος έχει κάτι που τους τραβάει κοντά του και ίσως τα πράγματα δεν είναι και τόσο δύσκολα όσο αρχικά φαίνονταν. Τα εγγόνια θα κάνουν λοιπόν τα πάντα για να επιβιώσουν στις πρωτόγνωρες συνθήκες του χωριού, οι ντόπιοι όμως, που έχουν τη δική τους ατζέντα και θέλουν το ζεστό χρήμα, θα κάνουν τα πάντα από τη μεριά τους για να τους διώξουν!

Το χωριό είναι χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα, στους Πλατανιώτες και στους Αθηναίους. Από τη μεριά των Πλατανιωτών θα δούμε τους Πέτρο Φιλιππίδη, Θανάση Κουρλαμπά, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Τάσο Κωστή, Θεοδώρα Σιάρκου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Νικολέττα Βλαβιανού, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Θοδωρή Φρατζέσκο, Μιχάλη Μιχαλακίδη, Αντώνη Στάμο, Τζένη Κάρνου, Ιζαμπέλα Μπατσαβιά, Τζένη Διαγούπη και Θοδωρή Ρωμανίδη.

Στην αντίπαλη πλευρά, αυτή των Αθηναίων, θα δούμε τους Πηνελόπη Πλάκα, Ηλία Ζερβό, Μαίρη Σταυρακέλη, Γιωργή Τσουρή, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο και Φοίβο Ριμένα. Στο ρόλο του Βαγγέλα θα δούμε τον Γιάννη Μόρτζο!