Χαιρέτα μου τον Πλάτανο: Ο παπα – Αντρέας πέφτει στην παγίδα της Αγγέλας

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, καθημερινά στις 20.00 στην ΕΡΤ1.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021 – Eπεισόδιο 160:  Ο Νικόλας φιλάει την Κατερίνα και προχωράει γλυκά, αλλά επιθετικά. Ο Παναγής το αντιλαμβάνεται και ζητάει από την Κατερίνα να μη τον ξαναδεί. Ο Τζώρτζης, επιτέλους, επιβεβαιώνει αυτό, που τόσο καιρό υποστήριζε και κανείς δεν τον πίστευε.

Ο παππούς του είναι ολοζώντανος και είναι ό,τι καλύτερο τού έχει συμβεί. Δυσάρεστα τα νέα για τη Μυρτώ, καθώς μαθαίνει ότι ο πατέρας της το έσκασε, αλλά και ότι ο Μένιος γνώριζε τα πάντα. Η Καλλιόπη καπελώνει τον Χαραλάμπη στις ετοιμασίες του γάμου τους και ο Χαραλάμπης θυμώνει άσχημα. Τέλος, Κατερίνα και Θοδωρής βρίσκονται έντρομοι μπροστά στον «αναστημένο» παππού τους!

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Τρίτη 15 Ιουνίου 2021 – Επεισόδιο 161:

Ο Παναγής μαθαίνει από τον Σίμο και τον Κανέλλο για το φιλί του Νικόλα και της Κατερίνας και γίνεται έξαλλος, ειδικά για το ότι της απολογήθηκε νωρίτερα. Ο Βαγγέλας εξηγεί στα εγγόνια του όλη την ιστορία του ψεύτικου θανάτου με απολογητική διάθεση, προσπαθώντας να τους κάνει να τον συγχωρήσουν. Όμως, μόνο ο Τζώρτζης είναι ενθουσιασμένος με την «αποκάλυψη», καθώς ο Θοδωρής με την Κατερίνα παραμένουν σοκαρισμένοι και ψάχνουν απαντήσεις.

Η Φιλιώ και η Μυρτώ γνωρίζουν τον Νικόλα και η εντύπωση που τους αφήνει δεν είναι η καλύτερη, αλλά η Φιλιώ εκπλήσσει τους πάντες ανακοινώνοντας ότι θα συμπορευτεί με το σχέδιό του, τη στιγμή που η Αγγέλα επιστρέφει στο χωριό με άγριες διαθέσεις…

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 – Επεισόδιο 162:

Ο Βαγγέλας περνάει με τα εγγόνια του τις πρώτες ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές, αλλά η Μυρτώ δεν λέει να ξεχάσει τις παλιές ιστορίες και αναζητεί απαντήσεις από τον Βαγγέλα. Θα καταφέρουν να τα αφήσουν όλα πίσω και να ξαναφτιάξουν τη σχέση τους πατέρας και κόρη; Ο Ηλίας καλεί τη Φιλιώ για φαγητό. Εκείνη, αφού τον περνά διά πυρός και σιδήρου, δέχεται τελικά την πρόταση και πάνε στο ταβερνάκι του Φωτεινού. Κι ενώ η Φιλιώ ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για ερωτικό ραντεβού, για κακή τους τύχη, στο διπλανό τραπέζι κάθεται η μεγαλύτερη κουτσομπόλα του Φωτεινού! Λέτε να τους κάνει βούκινο στον Πλάτανο;

Η Τούλα απαρηγόρητη κλαίει και χτυπιέται… Δεν μπορεί να χωνέψει τον χωρισμό της από τον Σίμο, ο οποίος δεν δείχνει καμία διάθεση επανασύνδεσης! Ο Σίμος βρίσκεται με τον Παναγή και τον Κανέλλο και τα πίνουν αντροπαρέα. Ο Κανέλλος, πάνω στο μεθύσι του, τρέχει να βρει τη Χρύσα και αυτή τη φορά θα είναι πιο θαρραλέος από ποτέ. Ποιος μας έλειπε; Η παπαδιά! Επιστρέφει στον Πλάτανο για να δώσει το πολυπόθητο διαζύγιο στον παπά. Μήπως, τελικά, έχει άλλους σκοπούς; Πώς ο παπάς βρέθηκε να κοιμάται μαζί της στο ίδιο κρεβάτι;

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021 – Eπεισόδιο 163:

Η Αγγέλα παίζει πολύ καλό θέατρο και ο παπάς πέφτει και πάλι στην παγίδα της. Η Μάρμω δέχεται ένα τηλεφώνημα από το εξωτερικό και αντιλαμβάνεται πως ο Βαγγέλας έχει ανοίξει καινούργιες ιστορίες. Ο Ηλίας αγανακτεί με τη σκληρή στάση της Φιλιώς απέναντί του και αποφασίζει να της γυρίσει την πλάτη, χωρίς όμως τελικά να το καταφέρει. Η Βαρβάρα διαπιστώνει ότι στην περίπτωση του Τζίμη έβαλε τα χεράκια της και έβγαλε τα… ματάκια της.

Μια μικρή φωτιά ξεσπά στις παλιές κατασκηνώσεις, όπου πρόκειται να φιλοξενηθεί η δομή υποδοχής προσφύγων, για να πυροδοτήσει ακόμα μια μεγαλύτερη στη σχέση της Κατερίνας και του Παναγή.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021 – Eπεισόδιο 164:

Τη στιγμή που ο Νικόλας κατηγορεί τον Παναγή για τη φωτιά στις κατασκηνώσεις, έχουν αρχίσει να τον υποπτεύονται και ο Σίμος με την Κατερίνα… Η Αγγέλα το έχει βάλει στόχο, να καταστρέψει τη σχέση του παπά και της Κικής, αλλά και να κάνει άνω κάτω όλο το χωριό. Η Τούλα πάει να βρει τον Σίμο και να του ζητήσει εξηγήσεις για όσα την κατηγορεί, ενώ ο Χαραλάμπης με τον Μένιο κανονίζουν μπάτσελορ και κάνουν την Καλλιόπη έξαλλη.

Ο παπάς προσπαθεί να βρει μια λύση και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα με την Αγγέλα, ενώ ο Παναγής προσπαθεί ν’ αποδείξει την αθωότητά του, αλλά δεν τα καταφέρνει… Τι θέλουν οι Ιταλοί από τη Μάρμω και τον Βαγγέλα; Τι θα γίνει με τον παπά και την Κική; Ποιος έβαλε, τελικά, τη φωτιά στις κατασκηνώσεις;