Χαιρέτα μου τον Πλάτανο – Μια αναπάντεχη εγκυμοσύνη κι ένας γάμος αναστατώνουν το χωριό

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20:00 στην ΕΡΤ1.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, Eπεισόδιο 64ο. Η Κατερίνα είναι σοκαρισμένη με την εγκυμοσύνη της Μαργαρίτας. Τα ξαδέρφια της, μαζί με τον Παναγή, προσπαθούν να την ηρεμήσουν, αλλά αυτή χρειάζεται χρόνο. Ο Χαραλάμπης έχει αρχίσει να υποπτεύεται ότι ο παπάς και η Κική φλερτάρουν. Θα κρατήσει, άραγε, την πληροφορία για τον εαυτό του ή θα τη διασπείρει στο χωριό;

Ο Σίμος έχει σκυλομετανιώσει που έκανε την Τούλα να ζηλέψει και προσπαθεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της, αλλά η πληγωμένη Τούλα θα του κάνει τη ζωή δύσκολη! Η Φιλιώ είναι σκασμένη που ο Παναγής αγαπάει την Κατερίνα και προσπαθεί να πείσει τον Παρασκευά να μιλήσουν στον γιο τους, προκειμένου να τον στρέψουν προς τη Μαργαρίτα. Θα καταφέρουν τα λόγια της μάνας να μεταπείσουν τον δασονόμο; Ο Τζώρτζης λέει στη Μυρτώ για την εγκυμοσύνη της Μαργαρίτας και η Μυρτώ ενθουσιασμένη, που το σχέδιο πάει πρίμα, προχωράει παρακάτω… Το μεγάλο χαστούκι, όμως, που θα φάει το χωριό, θα έρθει με τον Γιάγκο από το Φωτεινό και θ’ ανατρέψει, για ακόμα μια φορά, τις ισορροπίες στο μικρό χωριουδάκι…

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021, Eπεισόδιο 65ο. Οι Φωτεινιώτες δεν έχουν ησυχία, αλλά ούτε ιερό και όσιο! Καταργούν το συμβούλιο του Πλατάνου, διότι δεν έχουν τον απαιτούμενο αριθμό κατοίκων. Τώρα, το Φωτεινό θα έχει τον απόλυτο έλεγχο του Πλατάνου.

Όμως, οι Πλατανιώτες δεν το βάζουν κάτω, ξεχύνονται στους δρόμους μήπως και βρουν δυο άτομα, για να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι. Το χωριό μπορεί και να πέσει στην ανάγκη των Αθηναίων; Πέρα από τα δυσάρεστα, έχουν και μεγάλες χαρές στο χωριό. Η Τούλα και ο Σίμος ανακοινώνουν τον γάμο τους! Και μετά τις ευχές, ο Σίμος ζητάει από τη Βαρβάρα να προικίσει την κόρη της. Οι διαπραγματεύσεις είναι σκληρές, και ο γάμος κινδυνεύει να χαλάσει. Στο μεταξύ, η Καλλιόπη πείθει τον Χαραλάμπη να εξομολογηθεί τον έρωτά του στην Κική. Ταυτόχρονα, ο παπα-Ανδρέας βρίσκει το θάρρος να μιλήσει στην Κική για τα συναισθήματά του. Ποιος, άραγε, θα κερδίσει την καρδιά της; Ο Χαραλάμπης ή ο παπα-Αντρέας;

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021, Eπεισόδιο 66ο. Όλα αλλάζουν σε μια στιγμή, όλα ανατρέπονται σ’ ένα δευτερόλεπτο και την αναπόφευκτη αυτή ροή των πραγμάτων ακολουθεί και το ραντεβού Χρύσας και Τζώρτζη, το οποίο εξελίσσεται σε φιάσκο. Ο Χαραλάμπης περνά δύσκολα, καθώς υποψιάζεται πως κάτι τρέχει μεταξύ της Κικής και του παπα-Ανδρέα.

Ο Χαραλάμπης φοβάται ότι άργησε να εκδηλώσει τα συναισθήματά του και έχασε το τρένο… Ο Γιάγκος κάνει την εμφάνισή του στον Πλάτανο με άγριες διαθέσεις φέρνοντας αναστάτωση σε όλους. Θα καταφέρουν οι Πλατανιώτες να υπερβούν και αυτόν τον σκόπελο; Ο Παρασκευάς θέλει να κάνει τη Μαργαρίτα Πλατανιώτισσα, για να σώσει το συμβούλιο του χωριού και μπλέκεται στα πόδια του γιου του. Ο Παναγής ανακαλύπτει ότι ο Λουκάς γύρισε για να διεκδικήσει την Κατερίνα και πάει να της μιλήσει. Η Καλλιόπη, όμως, που υποψιάζεται τον Λουκά, ακούει κατά λάθος για κάποια μυστική τους συμφωνία… Το σχέδιο Λουκά-Μαργαρίτας κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα!

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, Eπεισόδιο 67ο. Ο Τζώρτζης με τον Θοδωρή είναι μια ανάσα πριν αποκαλύψουν τα πάντα στη Χρύσα για τα μηνύματα. Η Καλλιόπη εισβάλλει στο αποθηκάκι και απαιτεί εξηγήσεις για τη σχέση Λουκά και Μαργαρίτας, την οποία θεωρεί ύποπτη. Ο Λουκάς καταφέρνει να την παραπλανήσει ή, τουλάχιστον, έτσι νομίζει εκείνος, γιατί η Καλλιόπη είναι διαόλου κάλτσα και καθόλου δεν έχει πειστεί από τα μισόλογα του Λουκά.

Τις υποψίες της για τον ύπουλο ρόλο του μοιράζεται με τον Χαραλάμπη. Ο Στάθης ενημερώνεται από την Κατερίνα για το θέμα που έχει προκύψει με τους Φωτεινιώτες και, όταν το λέει στη Μυρτώ, εκείνη αποφασίζει να πάει στο χωριό και να αναλάβει δράση. Ο Λουκάς κάνει προσπάθειες να ξανακερδίσει την Κατερίνα κάνοντας έκκληση στο συναίσθημά της και στο κοινό παρελθόν τους. Άραγε, με τον Παναγή να περιμένει παιδί από τη Μαργαρίτα, η Κατερίνα πρόκειται να υποκύψει και πάλι στη γοητεία του γιατρού; Η Φιλιώ «δωροδοκεί» με τον τρόπο της τον Χαραλάμπη και μαθαίνει για τη Μαργαρίτα. Πλέον, η πεθερά βάζει στο μάτι τη νύφη και αρχίζει να αμφιβάλει για την εγκυμοσύνη της. Η Μυρτώ έρχεται με σχέδιο από το οποίο δεν μπορεί να λείπει ο Ηλίας. Μια νέα σκοτεινή συμμαχία γεννιέται στον Πλάτανο!

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, Eπεισόδιο 68ο. Ο Γιάγκος αντιδράει έντονα στο σχέδιο της Μυρτώς να μοιραστούν τα λεφτά της κληρονομιάς με τον Λουκά και τον Ηλία. Τελικά, όμως, αποφασίζει να το σκεφτεί, αντίθετα με τον Ηλία, που φέρνει αντιρρήσεις κάνοντας τη Μυρτώ έξαλλη.

Ο Παναγής με τον Σίμο προσπαθούν να κάνουν τον Κανέλλο να παραδεχτεί ότι είναι ερωτευμένος με τη Χρύσα και να πάει επιτέλους να της μιλήσει, ενώ η Μάρμω λέει μια ιδέα στον Παρασκευά για να σώσουν το χωριό τους από τους Φωτεινιώτες, που δεν του αρέσει καθόλου. Η Κική με τον παπά προσπαθούν να πείσουν τη Βαρβάρα να σταματήσει τις προετοιμασίες του γάμου, αλλά αυτή είναι ανένδοτη. Ο Χαραλάμπης με την Καλλιόπη παρακολουθούν τον Λουκά που μιλάει με τη Μαργαρίτα, ενώ ο Παρασκευάς πιστεύει ότι η νυφούλα του είναι υπεράνω πάσης υποψίας, αντίθετα με τη Φιλιώ που αρχίζει να την υποπτεύεται και την περνάει από τεστ… Ο Στάθης δέχεται ένα ανώνυμο τηλεφώνημα, που τον προτρέπει να έρθει στον Πλάτανο. Στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο Βαγγέλας! Τι να σχεδιάζει άραγε; Θέλει να βοηθήσει ή να μπλέξει τον γιο του;