Χαιρέτα μου τον Πλάτανο – Η ΕΡΤ επιστρέφει απόψε στην μυθοπλασία

Χαιρέτα μου τον πλάτανο

Καθημερινά στις 20:00, στην ΕΡΤ1, Χαιρέτα μου τον πλάτανο.

Πρεμιέρα κάνει απόψε στην ΕΡΤ1 η νέα κωμική σειρά Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη και πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών. Το νέο σίριαλ που μέσα από σπαρταριστές καταστάσεις μας χαρίζει άφθονο γέλιο και μας ταξιδεύει όλους στο χωριό μας, θα προβάλλεται καθημερινά στις 20:00.

Με γυρίσματα, μεταξύ άλλων, στα γραφικά Καλάβρυτα, στη λίμνη Ζαχλωρού και στο φαράγγι του Βουραΐκού, η σειρά φιλοδοξεί να γίνει το χωριό όλων μας και να μας «φιλοξενήσει» για όλη τη χρονιά. Το καλοκαίρι όλοι πάμε στο χωριό μας. Φέτος θα πάμε και το φθινόπωρο! Γιατί ο Πλάτανος, το χωριό της ΕΡΤ,  θα γίνει το χωριό όλων μας.

Ποιος είναι ο Πλάτανος; Είναι το χωριό του Βαγγέλα του Κυριαζή, ενός γεροπαράξενου που θα αποχαιρετήσει τα εγκόσμια και θα αφήσει την πιο περίεργη διαθήκη. Όχι στα παιδιά του. Αυτά έχει να τα δει πάνω από 15 χρόνια. Θα αφήσει στα εγγόνια του το σπίτι του και μερικά στρέμματα κοντά στο δάσος. Α, ναι. Και τρία εκατομμύρια ευρώ! Μοναδικός όρος στη διαθήκη, να μείνουν τα εγγόνια στο σπίτι του παππού τους, που δεν έχει ρεύμα, δεν έχει νερό, δεν έχει μπάνιο, για έναν ολόκληρο χρόνο! Αν δεν τα καταφέρουν, τότε όλη η περιουσία του Βαγγέλα θα περάσει στο χωριό. Και κάπως, έτσι, ξεκινάει η ιστορία μας…

Στα δύο στρατόπεδα θα δούμε, από τη μεριά των Πλατανιωτών, τους Πέτρο Φιλιππίδη, Θανάση Κουρλαμπά, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Τάσο Κωστή, Θεοδώρα Σιάρκου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Νικολέτα Βλαβιανού, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Θοδωρή Φραντζέσκο, Μιχάλη Μιχαλακίδη, Αντώνη Στάμο, Τζένη Κάρνου, Ιζαμπέλλα Μπαλτσαβιά, Τζένη Διαγούπη, Θοδωρή Ρωμανίδη.

Στην αντίπαλη πλευρά, οι Αθηναίοι είναι οι Πηνελόπη Πλάκα, Ηλίας Ζερβός, Μαίρη Σταυρακέλλη, Ανδρομάχη Μαρκοπούλου, Γιωργής Τσουρής, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος και Φοίβος Ριμένας.

Στον ρόλο του Βαγγέλα ο Γιάννης Μόρτζος.