Χαιρέτα μου τον πλάτανο: H Φιλιώ και ο Μένιος προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον Χαραλάμπη

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20.00 στην ΕΡΤ1.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Δευτέρα 5 Απριλίου – Eπεισόδιο 113. Η Τούλα αναγνωρίζει τον ηθοποιό Ντίμη Σπανούλη στο πρόσωπο του Μπαλαούρα και είναι έτοιμη να τινάξει το σχέδιο του Μένιου στον αέρα και να αποκαλυφθεί η αλήθεια στη Μυρτώ για τον… μούφα εκτιμητή! Η Κατερίνα και ο Παναγής, αν και δεν έχουν εικόνα από τις κάμερες, ακούνε καθαρά τη Μάρμω να μιλάει με κάποιον που θυμίζει πολύ τον Βαγγέλα και μαζί με τους υπόλοιπους αποφασίζουν να αναλάβουν δράση και να μάθουν, επιτέλους, την αλήθεια για τον άντρα που κρύβει η Μάρμω σπίτι της.

Ο παπα-Ανδρέας τα βάζει με τον Ηλία και για πρώτη φορά αντιδρά στις απειλές και τους εκβιασμούς του. Παράλληλα, η Φιλιώ και ο Μένιος προσπαθούν να ξεφορτωθούν τον Χαραλάμπη, ο οποίος δεν λέει να φύγει από το σπίτι τους, για να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους εναντίον της Μυρτώς, που πρόκειται να εμφανιστεί από στιγμή σε στιγμή.

Ως guest εμφανίζεται ο Στέλιος Καλαθάς στον ρόλο του Μπαλαούρα.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Τρίτη 6 Απριλίου – Eπεισόδιο 114. Ένα προς ένα τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Βαγγέλας είναι ζωντανός, γεγονός που αναστατώνει και διχάζει τα εγγόνια του, τα οποία τελικά θα φτάσουν ένα βήμα πριν από τη μεγάλη αποκάλυψη. Η Βαρβάρα σκαλίζει παλιές πληγές και προκαλεί αναστάτωση, τόσο στον παπά όσο και στην Κική.

Η Καλλιόπη έξαλλη επεμβαίνει δυναμικά και κόβει από τη ρίζα τις κακές συναναστροφές του Ηλία, ενώ Μένιος και Φιλιώ εξορμούν κρυφά και συλλέγουν τις πρώτες τους τρούφες.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Τετάρτη 7 Απριλίου – Eπεισόδιο 115. Ο Γιάγκος κάνει ξαφνικά την εμφάνισή του στο σαλόνι της Μάρμως, με σκοπό να αποπροσανατολίσει την Κατερίνα και τον Τζώρτζη και η «αποκάλυψη» του Βαγγέλα να μη γίνει ποτέ. Ο Χαραλάμπης και ο Κανέλλος συνασπίζονται για να λύσουν το μεγάλο μυστήριο της αρχαιοκαπηλίας, ενώ ο Παναγής αποκαλύπτει στον Μένιο και στη Φιλιώ ότι γνωρίζει τα πάντα για τα «αρχαία», κι έτσι ο Μένιος αναγκάζεται να του πει για την πλάκα που έστησαν στη Μυρτώ.

Η Κική παίρνει μια δύσκολη απόφαση για τη σχέση της με τον παπά και η Μυρτώ φτάνει στο ραντεβού με τον αγοραστή, χωρίς όμως να υπολογίζει τι την περιμένει…

Στον ρόλο του εκτιμητή θα δούμε τον Κωνσταντίνο Ταταράκη.

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Πέμπτη 8 Απριλίου – Eπεισόδιο 116. Η Τούλα προσπαθεί να εκμαιεύσει την αλήθεια για τον Βαγγέλα από την Κατερίνα και τον Παναγή, ενώ η Μυρτώ είναι ένα βήμα πριν από το εγκεφαλικό, αφού έχει καταλάβει την αλήθεια για τα αρχαία. Ο Στάθης, πάλι, ζει τ’ όνειρο, βλέποντας την αδερφή του σ’ αυτήν την κατάσταση και το απολαμβάνει. Ο Μένιος θέλει να μάθει για τις τρούφες περισσότερα, ενώ η Φιλιώ είναι αντίθετη, μην τους πάρει κανένα μάτι –και δεν έχει κι άδικο.

Ο Χαραλάμπης, στο μεταξύ, τους υποπτεύεται και προσπαθεί να βρει την επιταγή για να έχει αποδείξεις. Θα τη βρει; Ο Ηλίας θα καταφέρει να στρέψει τον Σίμο ενάντια στον Παναγή και να μάθει έτσι την αλήθεια; Ποιος θα βρει το περιοδικό με το άρθρο για τ’ αρχαία στον Πλάτανο και θα φέρει αναταραχή;

Χαιρέτα μου τον Πλάτανο, Παρασκευή 9 Απριλίου – Eπεισόδιο 117. Ο Παναγής επιμένει να μάθει το μεγάλο μυστικό της οικογενείας και υποβάλλεται σε τεστ εμπιστοσύνης, στο οποίο τελικά κόβεται. Ο παπάς περνάει τη Μάρμω από ιερά εξέταση, αλλά το μόνο που καταφέρνει, τελικά, είναι να χάσει την ψυχραιμία του. Οι οικονομικές δυσκολίες των εγγονιών και η Χρύσα αναγκάζουν τον Τζώρτζη να δουλέψει ως delivery boy.

Η Βαρβάρα, ενθουσιασμένη με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του Πλατάνου, κάνει μεγαλόπνοα σχέδια για την πολιτιστική δραστηριότητα του συλλόγου, κινούμενη κάτω από άκρα μυστικότητα. Ο Παναγής, ύστερα από μερικές ευχάριστες ώρες στην αγκαλιά της Κατερίνας, της θέτει ένα μεγάλο και κρίσιμο ερώτημα.