ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η καινούργια καθημερινή ελληνική σειρά που ετοιμάζει ο ΑΝΤ1

Δυναμικά μπαίνει ο ΑΝΤ1 στην παραγωγή της εγχώριας μυθοπλασίας. Αν και το κανάλι του Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια είχε σταματήσει να κάνει πολλές ελληνικές σειρές, τελικά όπως φαίνεται την επόμενη σεζόν θα έχει αρκετές.

Κατ’ αρχάς το «Μπρούσκο» θα συνεχίσει να προβάλλεται κάθε απόγευμα, ενώ σε… αναμονή βρίσκονται εδώ και μήνες οι «Τρίχες» σε σενάριο των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου και για την οποία σειρά έχει προκληθεί μεγάλος πονοκέφαλος στον ΑΝΤ1, αφού έχει φτιαχτεί το υψηλού κόστους σκηνικό, αλλά τα γυρίσματα δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει.

Ωστόσο σε εξέλιξη βρίσκονται τα γυρίσματα για την «Εκδρομή», το θρίλερ που ετοιμάζει ο Αλέξανδρος Πανταζούδης και το οποίο διαθέτει αρκετά εχέγγυα για να είναι μία από τις σειρές που θα κάνουν αίσθηση την επόμενη σεζόν. Και βέβαια, το κανάλι του Αμαρουσίου έχει εξασφαλίσει και τα δικαιώματα του επόμενου κύκλου των «Βασιλιάδων». Πριν από αρκετό καιρό όμως, πρώτα μέσα από το Newsit σας είχα αναφέρει ότι «ψήνεται» συνεργασία με τον Βασίλη Θωμόπουλο για να αναλάβει τη σκηνοθεσία σε μία καινούργια καθημερινή σειρά. Το μυαλό πολλών πήγε στο ότι ο έμπειρος σκηνοθέτης θα αναλάβει τους «Βασιλιάδες», αλλά τελικά άλλη θα είναι η καθημερινή σειρά που πρόκειται να κάνει πρεμιέρα την επόμενη σεζόν με την υπογραφή του Βασίλη Θωμόπουλου.

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες μου στον ΑΝΤ1 έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία για την καινούργια σειρά που ο προσωρινός τίτλος της είναι «Οι απόφοιτοι», όπως είναι η ακριβής μετάφραση του πρωτότυπου τίτλου της σειράς «Graduados» που προέρχεται από την Αργεντινή.


 
Ποιοι είναι όμως, οι ήρωες της καινούργιας καθημερινής σειράς που ετοιμάζουν στον ΑΝΤ1;

Στην ιστορία παρακολουθούμε τις ζωές κάποιων παλιών συμμαθητών που έχουν αποφοιτήσει πριν από είκοσι περίπου χρόνια και στην εξέλιξή της γίνονται αρκετά flash back από την περίοδο της σχολικής τους ζωής. Οι πρωταγωνιστές, σύμφωνα με το πρωτότυπο σενάριο είναι οι εξής:

-Ο Andy που αρνείται τις δεσμεύσεις, όλων των ειδών και αρνείται να μπει, όπως λέει στο «σύστημα». Έτσι συνεχίζει να ζει με τους γονείς του, προς χαρά της μητέρας του, αλλά καυγαδίζοντας με τον πατέρα και την αδερφή του. Για επάγγελμα έχει επιλέξει να είναι dog walker (συνοδός σκύλων), ενώ είναι ορκισμένος εργένης.

-Η Loli, μία πλούσια και όμορφη γυναίκα που παντρεύτηκε πολύ μικρή, όταν έμεινε έγκυος. Μόνο που το παιδί, όπως θα αποδειχτεί, δεν είναι του συζύγου της, αλλά του Andy, στην αγκαλιά του οποίου βρήκε παρηγοριά το βράδυ της αποφοίτησης μετά από έναν καυγά που είχε με τον τότε σύντροφό της και αργότερα σύζυγό της, τον Pablo. Αν κι όλα αυτά τα χρόνια ο Andy και η Loli είχαν χαθεί, θα συναντηθούν ξαφνικά όταν θα τον προσλάβει για να βγάζει βόλτα το σκύλο της.

-Ο Pablo, που στο σχολείο ήταν πολύ δημοφιλής, ιδιαίτερα στα κορίτσια, είχε σχέση με την Loli, την οποία παντρεύτηκε νομίζοντας ότι το παιδί είναι δικό του. Με τα χρόνια και τις πιέσεις από τον πεθερό του, ο οποίος είναι και εργοδότης του, έχει αρχίσει να… φλερτάρει και έτσι έχει κάνει παράνομη σχέση με μία εργαζόμενη στην εταιρεία, την Patricia.

-Η Patricia, είναι διευθυντικό στέλεχος στην εταιρεία και ερωμένη του Pablo, αλλά και πρώην συμμαθήτριά τους… που έχει αλλάξει. Στα σχολικά χρόνια ήταν η Jimena και που έχοντας παραπάνω κιλά βίωσε άσχημες καταστάσεις από τους συμμαθητές της που την πείραζαν. Μετά την αποφοίτησή της πήγε στο εξωτερικό όπου κατάφερε να αλλάξει εντελώς την εμφάνισή της και επέστρεψε με σκοπό να τιμωρήσει όλους όσοι την κορόιδευαν.

-Ο Martin, γιος του Pablo και της Loli που θα σοκαριστεί όταν ανακαλύψει ότι ο πραγματικός πατέρας του είναι ο Andy και ότι ο Pablo απατά τη μητέρα του με την Patricia. Αντίθετα με το νεαρό της ηλικίας του είναι ένα πολύ σεμνό παιδί, που επιλέγει να απομονώνεται από όσα συμβαίνουν στο σπίτι. Όταν μάθει την αλήθεια για το ποιος είναι ο αληθινός πατέρας του θα αναλάβει τα ηνία της εταιρείας και θα προσλάβει τον πατέρα του, με τον οποίο θα έχουν έντονη επίδραση ο ένας στον άλλο.

-Η Vero που έχει τις ίδιες ιδέες με τον Αndy και είναι φίλοι από το σχολείο. Έχει έναν πειρατικό ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ είναι ερωτευμένη με τον Andy και ας μην το έχει ομολογήσει ποτέ. Η παρουσία της Loli όμως, θα «ξυπνήσει» πολλά συναισθήματα που ήταν κρυμμένα από τα σχολικά τους χρόνια.

-Ο Tuca, κολλητός του Andy και της Vero, που έχει «χάσει» τους γονείς του από την περίοδο που ήταν μαθητές. Έχει τεράστια περιουσία και δεν ασχολείται με τίποτα, ενώ έχει μία πολύ ιδιαίτερη σχέση με την Betty, την οικονόμο του σπιτιού, που έχει πάρει τη θέση της «μητέρας» του, προσπαθώντας να τον πείσει να αναλάβει τις υποχρεώσεις του. Και θα αναγκαστεί να το κάνει όταν ανακαλύψει ότι η «τεράστια περιουσία» του εξαντλήθηκε.

-Η Vicky που έχει γίνει ψυχαναλύτρια και είναι η κολλητή της Loli από το σχολείο. Η συνάντηση των παλιών συμμαθητών θα φέρει στην επιφάνεια και τη σχέση της με τον Tuca.

-Ο Guillermo Almada, φίλος του Pablo από τα σχολικά χρόνια και «εχθρός» του Αndy και της παρέας του.

-Επίσης, ο Clemente πατέρας της Loli, ο Elias και η Danna που είναι οι γονείς του Andy και η αδερφή του, η Gaby, αλλά και η Betty που είναι η οικονόμος του Tuca, είναι μερικά από τα πρόσωπα που εμπλέκονται στις ζωές των «αποφοίτων».


 
Τη σειρά έχει αναλάβει η «Hub Production» που ανήκει στον Όμιλο ΑΝΤ1 και στην οποία επικεφαλής είναι ο Πέτρος Μπούτος και έχει ήδη ξεκινήσει να κάνει επαφές με αρκετούς γνωστούς ηθοποιούς, όπως την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση. Σκοπός του ΑΝΤ1 είναι να τα γυρίσματα να ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι, καθώς πρόκειται θα προβάλλεται καθημερινά στις 9 το βράδυ, ελπίζοντας ότι οι τηλεθεατές θα αγαπήσουν τους «Απόφοιτούς» τους.

Γρηγόρης Μελάς