«Η αποχώρηση της Λεκάκη από το Ταμάμ ήταν για μας κεραμίδα»

Ταμάμ
«Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού από τη στιγμή που το κανάλι μας ανακοίνωσε ότι προχωράμε, όλοι είχαμε πει θα το κάνουμε.»

Ο σκηνοθέτης της σειράς Ταμάμ, Πιέρρος Ανδρακάκος μιλά για τη… φυγή της Μαρίας Λεκάκη, τον ερχομό της Μυρτώς Αλικάκη στο TV Έθνος και στην Νάνσυ Νικολαΐδου.

Τι ακριβώς έγινε με τη Μαρία Λεκάκη. Για όλους εμάς η είδηση της αποχώρησής της ήταν… κεραμίδα! «Και για εμάς κεραμίδα ήταν (γέλια). Δεν μπορώ να σου πω ψέματα.»

Δηλαδή ήταν κάτι που προέκυψε την τελευταία στιγμή; Το ότι αποφάσισε να αποχωρήσει το έμαθες κι εσύ τον περασμένο μήνα; «Ναι, γιατί τότε το αποφάσισε… Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού από τη στιγμή που το κανάλι μας ανακοίνωσε ότι προχωράμε, όλοι είχαμε πει θα το κάνουμε. Ότι θα το πάμε παρακάτω. Οπότε η Μαρία άλλαξε τα πλάνα της και το αποφάσισε πριν από λίγες εβδομάδες, λόγω του θεάτρου και κάποιων προτάσεων που δέχτηκε. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να… συντονιστούμε όλοι μαζί.»

pierros

Και; Αγχώθηκες; «Αγχώθηκα, αλλά δεν άφησα το άγχος μου να με κυριεύσει. Προσωπικά με ενδιέφερε να βρω τη λύση στο πρόβλημα, και η λύση αυτή να είναι και ιδανική.»

Πώς επέλεξες τη Μυρτώ Αλικάκη; «Η Μυρτώ είναι μία ηθοποιός που εκτιμώ αφάνταστα και που πριν από πολλά χρόνια την είχα συναντήσει και είχαμε συνεργαστεί στο «Black Out», την κινηματογραφική ταινία. Ετσι τώρα μιλήσαμε και είδαμε διάφορους συναδέλφους για να δούμε ποιος μπορεί να «κουμπώσει» καλύτερα στον ρόλο της «Μυρτώς» και με όλο το κλίμα και το πλαίσιο της σειράς, και όλοι μας, και εγώ και το κανάλι, αλλά και οι Γερμανοί παραγωγοί στους οποίους ανήκουν τα δικαιώματα του «Ταμάμ», καταλήξαμε πως η Μυρτώ είναι όντως ιδανική γι’ αυτόν τον ρόλο.»

Έδεσε κατευθείαν με όλη την υπόλοιπη παρέα; «Η Μυρτώ είναι μία πολύπλευρη ηθοποιός που πραγματικά μπορεί να προσαρμοστεί και να δέσει εύκολα σε όποιο περιβάλλον ή κατάσταση κι αν βρεθεί. Με το που ξεκίνησε το δοκιμαστικό έβγαλε προς τα έξω την εικόνα σαν να ήταν… από πάντα εκεί! Είναι μία εντελώς διαφορετική ηθοποιός από τη Μαρία Λεκάκη και γι’ αυτό θα τη δούμε να βγάζει τη δική της «Μυρτώ».»