Απανωτές οι συγκρούσεις και τα μυστικά στην Εδέμ παίρνουν σιγά σιγά το δρόμο της αποκάλυψης – Διαβάστε τις εξελίξεις

Τι θα δούμε στα επεισόδια από Δευτέρα ως Παρασκευή

ΔΕΥΤΕΡΑ
O Στέφανος, η Εριέττα και ο Χρήστος προβάλλουν κάποιες δικαιολογίες, αλλά δεν πείθουν τον αστυνόμο. Εκείνος τούς δηλώνει ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην αλήθεια και θα είναι εις βάρος τους, αν δεν συνεργαστούν. Ο Λευτέρης προετοιμάζει την Εύα, λέγοντάς της ότι η αστυνομία είναι ένα βήμα πριν την αποκάλυψη και η Εύα αρχίζει να ανησυχεί πως θα τον χάσει. Η παρέα γιορτάζει την Ανάσταση με φίλους και συγγενείς και κάνει το πατροπαράδοτο γλέντι στην Εδέμ. Η Στέλλα με τον Πέτρο επιστρέφουν από το Λονδίνο, ύστερα από την επεισοδιακή συνάντηση που είχαν εκεί με την Αμαλία. Η Δάφνη συνειδητοποιεί ότι το Πάσχα τέλειωσε και πρέπει να πείσει τον Ηλία να εγκαταλείψει την Εδέμ οριστικά. Ο Ηλίας, όμως, για μια ακόμη φορά αρνείται. Η Στέλλα ενημερώνει τη Νόρα ότι συγκρούστηκε άσχημα με την Αμαλία και της εξιστορεί όσα συνέβησαν στο Λονδίνο. Ο αστυνόμος αποκαλύπτει στον Λουκά ότι στο σπίτι στο βουνό βρέθηκαν τρεις διαφορετικές ομάδες αίματος, γεγονός που αποδεικνύει ότι εκεί έγινε κάποιο μακελειό. Ο Λουκάς αποφασίζει να μιλήσει στον αστυνόμο, προσπαθώντας να προστατεύσει τους αθώους.

ΤΡΙΤΗ
Ο Λουκάς ενημερώνει τον αστυνόμο ότι πίσω από το μακελειό στο βουνό κρύβονται μεγάλα συμφέροντα και πολλά χρήματα. Τον συμβουλεύει να ερευνήσει τη σχέση που είχε η Αντιγόνη με την ‘Αννα, διότι έτσι είναι πολύ πιθανό να βρει τις απαντήσεις που ψάχνει. Η Δάφνη εκβιάζει συναισθηματικά τον Ηλία πως αν μείνει και άλλο στην Εδέμ, θα κάτσει και αυτή μαζί του. ‘Ετσι, τον πείθει να πάει μαζί της στο σπίτι. Η Εύα και η Νόρα καταθέτουν για την υπόθεση Ρούσσου. Ο Λουκάς είναι πολύ ευχαριστημένος με την εξέλιξη, καθώς η ανακρίτρια είναι πολύ αξιόλογη και έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την υπόθεση. Ο αστυνόμος συμβουλεύει τον Χρήστο να συνεργαστεί και να πει την αλήθεια για όσα ξέρει. ‘Ομως, η Νταίζη τον καθησυχάζει, λέγοντάς του ότι δεν πρόκειται να πάθουν τίποτα. Η Μελίτα προειδοποιεί τη Νόρα ότι ο πατέρας της σκοπεύει να αντεπιτεθεί με θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Η Νόρα την προτρέπει να διαλέξει στρατόπεδο, για να μην βρεθεί ανάμεσα στα πυρά. Η Στέλλα συγκρούεται με την Αμαλία, η οποία φοβάται ότι αν αποκαλυφθεί το σχέδιο με τον Λουκά, θα βρεθεί εκτεθειμένη.

ΤΕΤΑΡΤΗ
Ο αστυνόμος πληροφορεί τον Λουκά ότι η Ιντερπόλ είχε βγάλει σήμα για τον Αραβαντινό, καθώς τον θεωρούσε ύποπτο για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης πλαστών πινάκων. Ο Πέτρος δηλώνει στη Στέλλα ότι σκοπεύει να αμυνθεί, κατηγορώντας τη Νόρα και τον Λουκά για εκβιασμό. Η Στέλλα τον συμβουλεύει να μην καταφύγει σε συκοφαντίες, διότι μετά δεν θα μπορέσει να τον δικαιολογήσει σε κανέναν. Η Νταίζη εξηγεί στον Λευτέρη ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και ότι δεν σκοπεύει να αφήσει τον Χρήστο απροστάτευτο. Αν νιώσει ότι απειλείται, θα πει όλη την αλήθεια. Η Αμαλία αποκαλύπτει στη Μελίτα πως ο «κρυφός εραστής» της ήταν ο Λουκάς και φοβάται πως αν αποκαλυφθεί αυτό το μυστικό, θα ρεζιλευτεί. Ο Στέφανος πιέζει την Αντιγόνη να του δώσει την πληροφορία για το πού είναι θαμμένος ο Αραβαντινός. ‘Ομως, εκείνη αρνείται και του λέει ότι τον έχει υπό την προστασία της και δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Ο Ηλίας φεύγει από το σπίτι και η Δάφνη τον βρίσκει στην Εδέμ να ποτίζει. Μια δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τον Λουκά: ο Νικόλας τον ενημερώνει ότι η ανακρίτρια άλλαξε και τη θέση της πήρε ένας ανακριτής, ο οποίος προσπαθούσε να τον αποτρέψει να καταθέσει. Η Αντιγόνη λαμβάνει ένα περίεργο και απειλητικό μήνυμα.

ΠΕΜΠΤΗ
Η Αντιγόνη θεωρεί ότι αποστολέας του εκφοβιστικού μηνύματος ήταν ο Πέτρος. Του ξεκαθαρίζει, λοιπόν, ότι τέτοιου είδους εκφοβισμοί δεν πιάνουν σε εκείνη. Ο Πέτρος μάταια προσπαθεί να την πείσει ότι δεν έστειλε εκείνος το μήνυμα. 'Ετσι, καλεί τον Στέφανο για να τον ενημερώσει ότι και κάποιος άλλος έχει συμφέρον να μην αποκαλυφθεί η τοποθεσία όπου βρίσκεται το πτώμα τού Αραβαντινού. Η Εύα κοιτάζει κρυφά το κινητό της Μαρίλιας και καταφέρνει να μάθει το όνομα και τον αριθμό του τηλεφώνου του εραστή της. Η Μελίτα, σε μια έκρηξη θυμού, αποκαλύπτει στον Πέτρο ότι ο κρυφός εραστής της Αμαλίας ήταν ο Λουκάς. Η Στέλλα, πικραμένη από την αλήθεια, συγκρούεται με τον Λουκά και του εξηγεί ότι δεν είχε κανένα δικαίωμα να ανακατευτεί στην προσωπική της ζωή. Η Νταίζη πιστεύει ότι το άτομο που κρατάει τα διαμάντια, παρακολουθεί από καιρό τις ζωές τους και γνωρίζει την αλήθεια για τη δολοφονία της 'Αννας. Αποφασίζει να μεταβιβάσει το πρόβλημα και έτσι στέλνει το φάκελο με τα διαμάντια και το σημείωμα στον Λευτέρη.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
O Πέτρος ενημερώνει τον Λουκά ότι η υπόθεσή τους θα βγει, την επόμενη μέρα, στις εφημερίδες. Τον κατηγορεί έμμεσα ότι η δημοσιοποίηση έγινε εξαιτίας του. Ο Λουκάς κατηγορεί, με τη σειρά του, τον Πέτρο. Εκείνος αντικρούει όλες τις κατηγορίες και του ζητάει να βγουν και να τα διαψεύσουν όλα, έστω και την τελευταία στιγμή. Ο Λουκάς αρνείται. Η Στέλλα ζητάει εξηγήσεις από την Αμαλία για την πλεκτάνη με τον Λουκά. Η Αμαλία ισχυρίζεται ότι το έκανε για να προστατεύσει την ίδια από τον Πέτρο, διότι την συμπαθεί. Ο Στέφανος ζητάει από την Εριέττα να είναι πλέον μαζί και της δηλώνει πως θα της συμπαρασταθεί σε ό,τι και αν συμβεί. Η ιστορία του Ρούσσου και της παρέας του βγαίνει στις εφημερίδες. Η αναταραχή που προκαλείται είναι πολύ μεγάλη για όλους. Το δημοσίευμα περιλαμβάνει λεπτομέρειες που ο Λουκάς και η Εριέττα δεν είχαν συμπεριλάβει στην μήνυση. Ο Ηλίας εξαφανίζεται και πάλι από το σπίτι. Αυτήν τη φορά, καταλήγει στο τμήμα, καθώς μπλέκει σε έναν καυγά στην Εδέμ. Ο Πέτρος εξηγεί στην Αμαλία και στη Στέλλα ότι θα προχωρήσει στη μήνυση για εκβιασμό και συκοφαντική δυσφήμιση. 'Ολοι συνειδητοποιούν ότι ο πόλεμος ξεκίνησε.