Άγριες Μέλισσες: Ο θάνατος θα είναι ένα είδος κάθαρσης

Άγριες Μέλισσες

Η ελπίδα γίνεται θυσία στις Άγριες Μέλισσες...

Ο χαρακτήρας της Φωτεινής στις Άγριες Μέλισσες, ο συγκινητικός τρόπος που θυσιάζεται για να ζήσει η Ελένη, τα περισσότερα χρήματα που πήρε από την τηλεόραση. Η Αλεξάνδρα Παντελάκη αποκαλύπτει πολλά στο 7 ΜΕΡΕΣ TV και τον Γιάννη Βίτσα.

Τι ξεχωρίζεις στον χαρακτήρα της Φωτεινής;

Την σχέση της με την Ελένη και το πώς αλλάζει η ίδια όταν έρχονται σε επαφή. Αναπτύσσουν μία βαθιά συγκινητική φιλία. Η Ελένη ουσιαστικά παίρνει το ρόλο της απούσας κόρης της. Η Φωτεινή δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να μορφωθεί. Είναι αναλφάβητη. Τη μαθαίνει να διαβάζει. Της ανοίγει έναν καινούργιο κόσμο μέσα στην φυλακή.

Και η Φωτεινή όμως τη βοηθά ν’ ανταπεξέλθει στο φρικαλέο περιβάλλον της φυλακής.

Είναι δίπλα της σα μάνα.

Και θυσιάζεται για να σωθεί κατά τη διάρκεια της απόδρασης τους.

Η Φωτεινή είναι πάρα πολλά χρόνια στη φυλακή. Θεωρεί πώς ούτως ή άλλως θα τελειώσει η ζωή της εκεί. Αυτό εξηγεί στην Ελένη. Την προτρέπει να αποδράσουν πιστεύοντας ότι έστω μ’ αυτόν τον τρόπο έχουν μία ελπίδα να κερδίσουν λίγο από το φως της ζωής. Δε τη νοιάζει τι θα επακολουθήσει αυτής της πράξης. Ούτως ή άλλως θεωρεί ότι δε μπορεί να συμβεί κάτι χειρότερο από τον εγκλεισμό τους σ’ αυτές τις άθλιες συνθήκες. Ο θάνατος ήταν ενός είδους κάθαρση για την Φωτεινή. Η Ελένη ήταν σαν κόρη της. Θυσιάστηκε με αγάπη για να ζήσει εκείνη.

Προέτρεψε την Ελένη να κρατήσει το παιδί πριν της το πάρει με τόση βία ο Βόσκαρης.

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο η Φωτεινή θεώρησε πια ότι πρέπει να αποδράσουν για να ξεφύγουν από την στυγνή βία του Βόσκαρη. Δεν μπορούσε να αντέξει περισσότερη καταπίεση. Είναι συνειδητή η θέση της όπως και των άλλων γυναικών. Η παρουσία της Ελένης είναι καταλυτική στο να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να αντισταθούν απέναντι στον απόλυτο φασισμό που εκπροσωπεί ο Βόσκαρης.

Τι σου χάρισε ο ρόλος της Φωτεινής;

Η Φωτεινή μέσω της Ελένης μπαίνει σ’ αυτόν τον συγκινητικό δρόμο της μητρικής αγάπης που φτάνει μέχρι τη θυσία. Έχω παίξει πολλές μάνες στη ζωή μου. Καμία δεν ήταν τόσο ακραία. Είναι ένας υπέροχος ρόλος με πολλές δραματουργικές πτυχές.

Τα περισσότερα χρήματα που πήρες από την τηλεόραση;  

Στο σίριαλ «Ευτυχισμένοι μαζί» έπαιρνα 1000 ευρώ το επεισόδιο και σημείωσε ότι δεν ήμουν από τους καλοπληρωμένους. Αλλά για μένα ήταν υπερβολικό πόσο εκείνη την εποχή. Σκέψου ότι μπορεί να έβγαζα κα τρία επεισόδια την ημέρα. Μ’ αυτά τα λεφτά έζησα αρκετά χρόνια μετά.