Άγριες Μέλισσες: Μετά την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση, μετακομίζει στον Σασμό του Alpha

Άγριες Μέλισσες

«Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Την κρατώ με πολλή αγάπη. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές. Οι Άγριες Μέλισσες είναι άλλωστε μια εξαιρετική δουλειά».

Στο περιοδικό “7 ΜΕΡΕΣ tv” και τον Γιάννη Βίτσα έδωσε συνέντευξη ο Στρατής Χατζησταματίου. Ο ηθοποιός, που υποδύθηκε τον Δούκα Σεβαστό σε νεαρή ηλικία, μίλησε για την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στις Άγριες Μέλισσες, αλλά και για το ρόλο που θα κάνει στη σειρά “Σασμός” του Alpha.

Θα ήθελες να μας “συστήσεις” τον Μανώλη που υποδύεσαι στο Σασμό;

Ο Μανώλης είναι ένας χαρακτήρας εσωστρεφής και όχι τόσο συμβατός με το περιβάλλον στο οποίο έχει μεγαλώσει και ζει. Γεννήθηκε σε ένα χωριό της Κρήτης που έχει τους δικούς του κανόνες. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο νέο άνθρωπο, δεν είναι ένα συνηθισμένο παιδί της ηλικίας του. Είναι πολύ καλός μαθητής στο σχολείο. Ένας νέος σαν κι αυτόν δυσκολεύεται να συμβαδίσει με τους κανόνες του τόπου του.

Δηλαδή;

Έρχεται σε σύγκρουση με τον πατέρα του Παντελή, ιδιοκτήτη του καφενείου του χωριού. Εκείνος είναι ένας παραδοσιακός άνθρωπος, που χαρακτηρίζεται έντονα από τη νοοτροπία και τις αντιλήψεις της επαρχίας. Αυτά είναι άλλωστε τα βιώματά του. Τον ξενίζει το πόσο διαφορετικός είναι ο γιος του, ο οποίος δεν συμπεριφέρεται όπως ένας κλασικός νέος άντρας του χωριού, δεν ανταποκρίνεται στο προφίλ του ατρόμητου νέου με το πρακτικό μυαλό. Είναι εντελώς διαφορετικός, έχει άλλες προτεραιότητες. Αυτό προκαλεί συνεχώς διενέξεις και έντονη διαμάχη ανάμεσά τους.

Ο Μανώλης επαναστατεί απέναντι στον πατέρα του; Εκφράζει τα δικά του θέλω;

Δεν θα έλεγα ότι επαναστατεί. Είναι περισσότερο εγκλωβισμένος σε όλο αυτό. Ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Με ποιον τρόπο;

Θα συμβούν διάφορα γεγονότα τα οποία θα τον φέρουν αντιμέτωπο με οριακές καταστάσεις. Νομίζω πως ο τρόπος που θα τα χειριστεί θα τον οδηγήσει να μάθει πράγματα τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους ανθρώπους γενικά. Θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή.

Πέρυσι έκανες ένα γκεστ στις Άγριες Μέλισσες υποδυόμενος τον νεαρό Δούκα Σεβαστό. Τι κρατάς από αυτή την έκτακτη συμμετοχή σου σε ένα τόσο δημοφιλές σίριαλ;

Κατ’ αρχάς, αυτή ήταν για εμένα η πρώτη μου εμπειρία συμμετοχής σε τηλεοπτικό γύρισμα. Μπήκα, μάλιστα, σε ένα επεισόδιο το οποίο ήταν flash back, οπότε και για τους υπόλοιπους ηθοποιούς που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο επεισόδιο ήταν η πρώτη τους εμφάνιση στη σειρά. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Την κρατώ με πολλή αγάπη. Οι συνθήκες ήταν ιδανικές. Οι Άγριες Μέλισσες είναι άλλωστε μια εξαιρετική δουλειά.

Η παρουσία σου έκανε αίσθηση. Εσύ το αντιλήφθηκες;

Κλήθηκα να φέρω στο φως μια ευαίσθητη ηλικία και μια άγνωστη πτυχή της προσωπικότητας του Δούκα Σεβαστού, βαθιά κρυμμένη και προστατευμένη πλέον, καθώς αφορά την εποχή που ουσιαστικά χτιζόταν ο χαρακτήρας του. Ήταν πραγματικά τρομερά ενδιαφέρον και αυτό ήταν, πιστεύω, που προκάλεσε και αίσθηση στο θεατή, το ότι, δηλαδή, ο Δούκας, πριν γίνει ο ισχυρός και σκληρός άντρας τον οποίο βλέπουμε σήμερα, ήταν ένα παιδί τελείως διαφορετικό, με άλλες ευαισθησίες. Έχει πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις πώς ένας άνθρωπος αδιάλλακτος και ανυποχώρητος ξεκινά τη ζωή του ως ένα ευαίσθητο παιδί.