Άγριες Μέλισσες – Κώστας Φιλίππογλου: «Ο Καλογεράς θα πάρει στο λαιμό του αρκετό κόσμο»

Άγριες Μέλισσες

Δείτε όσα λέει ο ηθοποιός Κώστας Φιλίππογλου για το ρόλο του στις Άγριες Μέλισσες.

Στο περιοδικό «Τηλεθεατής» παραχώρησε συνέντευξη ο Κώστας Φιλίππογλου. Ο ηθοποιός που φέτος τον απολαμβάνουμε στις Άγριες Μέλισσες, μίλησε για το ρόλο του Διονύση Καλογερά που υποδύεται στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1.

Ο Διονύσης Καλογεράς είναι ένας χαρακτηριστικός τύπος εκείνης της μαύρης περιόδου;

Ναι, δυστυχώς. Ήταν πολύ περίεργη αυτή η περίοδος. Είχε κάποιους ανθρώπους αδίστακτους, βασανιστές, ασφαλίτες και είχε κάποιους ανθρώπους ανδρείκελα, εντελώς ανόητους, που νόμιζαν ότι είναι έξυπνοι και μπορούσαν να κινήσουν τα νήματα. Οι άνθρωπο αυτοί υπήρχαν και ήταν μέχρι και τα ανώτατα κλιμάκια της ηγεσίας. Είναι χαρακτηριστικές φιγούρες, φιλόδοξοι, ανόητοι, που νόμιζαν ότι τα ξέρουν όλα, ραδιούργοι και φυσικά έκαναν τα χατίρια άλλων μεγάλων κεφαλαιούχων ή σκοτεινών ανθρώπων του παρακράτους.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Καλογεράς, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα σχέδια του Ακύλα;

Μπορεί να φτάσει στα άκρα, αλλά δεν έχει τις αντοχές, ούτε τις δυνατότητες να το πάει πάρα πολύ μακριά. Σπάει εύκολα, δειλιάζει εύκολα. Δεν γνωρίζω πώς διαμορφώνεται το σενάριο, αλλά αυτός ο αριβίστας φτάνει ως ένα σημείο. Θα φτάσει κάποια στιγμή που δεν θα μπορεί να αποδώσει ίσως σε πολύ πιο βάρβαρες ενέργειες. Ωστόσο, χωρίς να το καταλάβει, θα μπορεί να κάνει ακόμη μεγαλύτερο κακό σε ανθρώπους ελαφρά τη καρδία.

Μα, ακριβώς επειδή ήταν έτσι αυτοί οι άνθρωποι, δεν ήταν και πιο επικίνδυνοι;

Έχετε δίκιο. Έλεγαν «θα τον στείλω αυτόν στην εξορία», αλλά δεν καταλάβαιναν τι συνέβαινε εκεί. Οι άνθρωποι που καταλάβαιναν τι συνέβαινε και ήθελαν να συμβεί παρακινούσαν αυτούς τους ανθρώπους να βάλουν τις υπογραφές τους ή να εξωθήσουν κάποιους στην εξορία και στη φυλακή.

Τι να περιμένουμε στα επόμενα επεισόδια από αυτόν;

Ο συγκεκριμένος ήρωας έχει την υποχρέωση να στηρίζει τον άνθρωπο που τον ανέδειξε, οπότε θα είναι πάντα το πιστό σκυλί του Ακύλα Μεγαρίτη. Ο άνθρωπος αυτός, ραδιουργώντας, είναι πιθανό να βλάψει κάποιους άλλους ανθρώπους, τις περισσότερες φορές χωρίς να καταλαβαίνει τη δύναμη που τελικά έχει στα χέρια του. Προσβλέποντας και αποβλέποντας σε μεγαλύτερες εξουσίες, θα πάρει στο λαιμό του αρκετό κόσμο, χωρίς να το καταλάβει.