Άγριες Μέλισσες: Η κατάθεση που ανατρέπει τα δεδομένα της δίκης

Άγριες Μέλισσες

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στις Άγριες Μέλισσες.

Στις Άγριες Μέλισσες η Ελένη ανακρίνεται στην Ασφάλεια από τον Ντούνια, που θέλει να την εκφοβίσει. Οι αδελφές της ζητάνε τη βοήθεια του Ζάχου, που υποψιάζεται πως πίσω από τη σύλληψη κρύβεται ο Ακύλας. Η Ασημίνα αναγκάζεται να παραδεχτεί στη Δρόσω πως μπήκε στην ΕΑΚ με τον Πέτρο. Η δίκη συνεχίζεται με την Πηνελόπη να καταθέτει εναντίον του πατέρα της, κατηγορώντας τον και για τον φόνο του Αλέξη.

Ο Δούκας, στις Άγριες Μέλισσες, καταρρακωμένος από τις επιθέσεις των παιδιών του, δείχνει παραιτημένος παρά τις προσπάθειες της Μυρσίνης και του Θανόπουλου να συνεχίσει να παλεύει. Ο Λάμπρος ψάχνει τρόπο να στείλει γράμμα στην Ελένη και ο Αντώνης θα βρει το κατάλληλο άτομο να τους βοηθήσει. Η Ζωή γνωρίζει τις γυναίκες του χωριού που δεν την καλοβλέπουν, ειδικά όταν η Αιμιλία ρίχνει συνέχεια λάδι στη φωτιά.

Ο Κυριάκος ζητά τη βοήθεια του Ακύλα για τον Μπάμπη. Ο Λευτέρης διαβεβαιώνει τη Δρόσω πως ο πατέρας του δεν έχει σχέση με τη σύλληψη του Λάμπρου. Θα ζητήσει και η Ελένη τη βοήθεια του Ακύλα στις Άγριες Μέλισσες; Η κατάθεση της Ασπασίας Μπαλοδήμου, ερωμένης του Αχιλλέα, ανατρέπει τα δεδομένα της δίκης.

Η κατάθεση της Ασπασίας και του αστυνόμου Σπανού, στριμώχνει τον Δούκα κι εμπλέκει τους Άβαντες. Ο Ακύλας, στις Άγριες Μέλισσες, εξοργίζεται με τον Θανόπουλο που δεν ακολουθεί το σχέδιο και αποκαλύπτει στον Δούκα πως κινδυνεύει να καταδικαστεί και για τους φόνους των εισαγγελέων. Θα δεχτεί ο Δούκας τη λύση που του προτείνει; Ο Πέτρος, με τη βοήθεια της Ασημίνας, μοιράζει παράνομες εφημερίδες όταν αναγκάζονται να κρυφτούν στο μαγαζί του Νικηφόρου για να διαφύγουν απ’ την αστυνομία. Θα συλληφθούν;

Η Ζωή υποψιάζεται τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους ήρθαν στο Διαφάνι, ενώ η Ελένη με τις υπόλοιπες γυναίκες σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους στις Άγριες Μέλισσες. Η Αιμιλία μοιράζει τιμωρίες στα παιδιά, προκαλώντας αναταραχή στις μανάδες τους, κι έρχεται σε σύγκρουση με την αδελφή της, Ζωή.

Ο Ζάχος προσπαθεί να προσαρμοστεί στο χωριό και να πείσει την Ελένη για τις ειλικρινείς προθέσεις του, παρά τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν. Η Δρόσω δέχεται την πρόσκληση του Λευτέρη για σινεμά, αλλά εκεί θα έχει μια αναπάντεχη συνάντηση. Η Κορίνα υποψιάζεται πως ο Μελέτης κάτι της κρύβει μέσα στο ίδιο τους το σπίτι και αποφασίζει να το ανακαλύψει.