Άγριες Μέλισσες: Η Ελένη έγραψε το τέλος

Άγριες Μέλισσες

"Εγώ, η Ελένη Σταμίρη Σεβαστού, από όλα τα μαθήματα που μου έφερε ο δρόμος μου και ήταν πολλά, τα μαθήματα και τα παθήματα, κρατάω μόνο ένα" ακούστηκε στο κλείσιμο στις Άγριες Μέλισσες.

Τον πρώτο και βεβαίως τον τελευταίο λόγος στις Άγριες Μέλισσες είχε η Ελένη Σταμίρη, κάτι που δεν θα μπορούσε να αλλάξει στο μεγάλο φινάλε της καθημερινής σειράς του ΑΝΤ1 που προβλήθηκε τη νύχτα της Πέμπτης στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Εκεί όπου όλο το Διαφάνι, όσοι ήρωες δηλαδή έμειναν ζωντανοί μετά τους πολλούς θανάτους στην αυλαία του σίριαλ, συγκεντρώθηκαν για μια τελευταία γιορτινή φορά.

Μόλις άρχισαν τα νταούλια και οι χοροί, όμως, η Ελένη Σταμίρη είχε να πει δυο λόγια καρδιάς στο τηλεοπτικό κοινό και να κλείσει με τον δικό της τρόπο τις Άγριες Μέλισσες.

Ειδικότερα, η ηρωίδα που ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία η Μαρία Κίτσου εξομολογήθηκε απευθείας στην κάμερα πως «ένα παραμύθι είναι τελικά η ζωή.  Το πιο περίπλοκο και το πιο μαγικό. Έχει δράκους και γενναίους πολεμιστές, μάγισσες και σοφούς, γέλιο και δάκρυ, πόνο και χαρά. Μετά από κάθε απελπισία ένα ουράνιο τόξο, μετά από κάθε όμορφη αυγή, ένα σκοτάδι. Και όλα μπερδεύονται, έρχονται και φεύγουν από την ώρα που πέρνουμε την πρώτη μας ανάσα μέχρι τη στιγμή που βγαίνει η τελευταία. Και γω, η Ελένη Σταμίρη Σεβαστού, από όλα τα μαθήματα που μου έφερε ο δρόμος μου και ήταν πολλά, τα μαθήματα και τα παθήματα, κρατάω μόνο ένα».

«Σε εκείνη την τελευταία ανάσα θα πρέπει να μετρήσεις τι πήρες και τι έδωσες. Και αν η απάντηση και στα δύο είναι η αγάπη, τότε βγαίνεις από την πόρτα κερδισμένος. Δεν τελειώνει ποτέ το παραμύθι. Ο ένας δίνει την σκυτάλη στον άλλον, μια αλυσίδα που ποτέ δεν σπάει. Ποτέ δεν χάνεται. Αυτή είναι η ζωή. Αυτή είναι η ιστορία μας και αυτό είναι το Διαφάνι. Ένα μικρό χωριό που χώρεσε όλον τον κόσμο».