Άγριες Μέλισσες: Έτσι γεννήθηκε το τραγούδι της σειράς

Άγριες Μέλισσες

Για τις Άγριες Μέλισσες και το τραγούδι του, που… έντυσε τη δημοφιλή σειρά, μίλησε ο συνθέτης Γιώργος Καζαντζής στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παρόλο που από τα περίπου 300 τραγούδια που έχει συνθέσει στα 36 χρόνια δημιουργίας, πολλά έγιναν επιτυχίες, σημειώνει ότι «αν δεν ήταν οι Άγριες Μέλισσες δεν θα με συζητούσαν», καθώς λίγοι γνωρίζουν τον συνθέτη ενός μουσικού κομματιού.

Εξάλλου, το τραγούδι «Μέλισσες» γράφτηκε το 2006, παίχτηκε για πρώτη φορά στη μουσική σκηνή «Βάρδια», κυκλοφόρησε το 2008, αλλά έπρεπε να έρθει η τηλεοπτική επιτυχία το 2019, για να γίνει γνωστό στο πανελλήνιο. Κι ενώ οι Άγριες Μέλισσες θα συνεχιστούν για τρίτη χρονιά, του έγινε ήδη πρόταση να «ντύσει» μουσικά και μια νέα τηλεοπτική σειρά.

Απορεί γιατί η κυρίαρχη βιομηχανία της διασκέδασης δεν δίνει περισσότερη βαρύτητα στο έντεχνο τραγούδι, σχολιάζοντας τη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει το τραγούδι «Μέλισσες», το οποίο όπως τονίζει «αντιπροσωπεύει 100% το έντεχνο λαϊκό τραγούδι με μετατροπίες, αντιστίξεις, πολυρυθμία, με όλα τα έντεχνα στοιχεία» και παρόλα αυτά πέρασε μαζικά στον κόσμο.

Η παραγωγή κάθε δίσκου μπορεί να πάρει εκατοντάδες εργατοώρες, ενώ μια σύνθεση μερικές φορές βγαίνει «με μια ανάσα», όπως έγινε με τις «Μέλισσες». «Στο κομμάτι της δημιουργίας συνήθως τα πράγματα γίνονται γρήγορα. Είναι αν έχεις ή δεν έχεις έμπνευση. Όταν δεν έχω, κάθομαι στο πιάνο και μελετώ. Βοηθάει πιο πολύ αν έχω στίχο».

Όταν του έστειλε η Ελένη Φωτάκη τους στίχους των «Μελισσών», η μουσική βγήκε αβίαστα σ΄ ένα απόγευμα. Πριν από λίγους μήνες του έστειλε στίχους η Φωτεινή Λαμπρίδη, με την οποία είχε συνεργαστεί παλιότερα σε δυο τραγούδια. Μια μέρα που ένιωθε σε «φάση εγκυμοσύνης», όπως του αρέσει να λέει, πήρε τα στιχάκια «και βγήκαν δυο ωραία τραγούδια». Το ένα ήδη «έκλεισε» να το ερμηνεύσει η Ελένη Τσαλιγοπούλου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ