Άγριες Μέλισσες: Επικίνδυνες σχέσεις με τραγικά μυστικά

Άγριες Μέλισσες

Κανένας ήρωας δεν το γνωρίζει στις Άγριες Μέλισσες...

Η Ανέτ, ο Μελέτης, ο Σωκράτης Θέμελης και η Δόμνα, συνδέονται με περίεργο τρόπο στις Άγριες Μέλισσες. Σταδιακά, σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος έρχονται στην επιφάνεια. Ποιες θα είναι οι συνέπειες και πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα από εδώ και πέρα;

Η Κάτια Δανδουλάκη, ο Χάρης Σώζος και ο Γιώργος Γεροντιδάκης αποκαλύπτουν όλα όσα θα δούμε από εδώ και πέρα στις Άγριες Μέλισσες, στο περιοδικό 7 ΜΕΡΕΣ TV και τον Γιάννη Βίτσα.

Η Κάτια Δανδουλάκη για τις Άγριες Μέλισσες

Η Ανέτ δεν αποκαλύπτει ακόμη στο Μελέτη ότι είναι παιδί βιασμού.
Ο λόγος που δεν του το αποκαλύπτει είναι για να μην πληγώσει ακόμα περισσότερο το παιδί της. Δε θέλει να αισθανθεί ότι έχει γεννηθεί από την απόρριψη τόσο της μητέρας, όσο και του πατέρα. Είναι διαφορετικό να πιστεύει πώς ήρθε στον κόσμο από μία ερωτική σχέση έστω και της μιας νύχτας από το να αντιληφθεί ότι είναι παιδί βιασμού. Ήρθε με ένα βίαιο τρόπο χωρίς να το θέλει καν η μητέρα του.

Θα του αποκαλύψει όμως κάποια στιγμή το μεγάλο μυστικό.
Σίγουρα. Δεν πρέπει να ταλαιπωρείται άλλο. Βλέπει ότι βασανίζεται από την αβεβαιότητα. Είναι 1000 φορές προτιμότερη η αλήθεια από το να πλέει σε θολά αβέβαια τοπία.

Η Ανέτ ξέρει ότι ο Μελέτης έχει σκοτώσει το Γιάννο;
Όχι. Δε το γνωρίζει. Και δεν ξέρω ποιοι το έχουν μάθει. Όλα είναι υποθέσεις. Ο θεατής το γνωρίζει. Κανένας από τους ήρωες.

Αντιλαμβάνομαι όμως ότι στην πιθανότητα που το μάθει θα ταρακουνηθεί.
Νομίζω ότι η Ανέτ έχει καταλάβει πώς ο Μελέτης ήταν εκτελεστικό όργανο στα χέρια του αδελφού της για να τελειώνει όλες τις βρώμικες δουλειές του. Δε φαντάζεται ότι είναι και εκτελεστής. Ξέρει πολύ καλά ότι έχει να κάνει με ένα πληγωμένο παιδί. Ο Μελέτης έχει εναποθέσει όλο το θαυμασμό και την αφοσίωση του στο μοναδικό άνθρωπο που τον ανέθρεψε. Είναι πολύ μπλεγμένη η σχέση τους με το Δούκα, γιατί και εκείνος του είχε πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. Ο Μελέτης έχει μεγαλώσει ξέροντας ένα μονοπάτι.

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης μου ανέφερε πώς του μαθαίνει με τον τρόπο της έναν άλλο δρόμο για τη ζωή. Τον βοηθά να αποκτήσει αυτοεκτίμηση και να παλέψει για όσα πιστεύει.
Βέβαια. Η σχέση που αποκτούν οι δυο τους είναι πάρα πολύ ουσιαστική. Ακουμπά ο ένας στην ψυχή του άλλου, όπως δύο πληγωμένοι άνθρωποι αγγίζουν τις ψυχές τους. Αυτό τους δένει για πάντα. Είναι σα μια βαθιά φιλία, μια σχέση απολυτής τρυφερότητας και εμπιστοσύνης.

Λέγεται και γράφεται ότι ο  Βόσκαρης θα αποδειχθεί ότι είναι αδελφός των Σεβαστών. Το γνωρίζει η Ανέτ;
Δεν έχω ιδέα γι’ αυτό. Γράφεται στα περιοδικά. Υπάρχει μια απειροελάχιστη νύξη στο για ποιο λόγο διάλεξε ο πατέρας του πατέρα της Ανέτ του Δούκα και του Μηλτιάδη το Βόσκαρη από το ορφανοτροφείο. Έκτοτε δεν έχουμε δει τίποτα που να πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Χάρης Σώζος για τις Άγριες Μέλισσες

Η Δόμνα μαθαίνει ότι ο Μελέτης είναι αδελφός της.
Ακούει σε μία συζήτηση που έχει με το Μελέτη ότι είναι γιος του. Αποκαλύπτεται πια και σε εκείνη ότι ο Μελέτης είναι αδελφός της.

Προσεγγίζει το Μελέτη;
Θέλει να τον γνωρίσει καλύτερα

Ζητά να της αναφέρει ο Θέμελης πώς και πότε συνέβη αυτό το γεγονός;
Θέλει να μάθει πληροφορίες για τη ζωή και το παρελθόν του. Εκείνος όμως ξεφεύγει από τη συζήτηση.

Εκείνο που δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα στο Μελέτη είναι πώς η Ανέτ έχει βιαστεί από το Θέμελη.
Ο Θέμελης προβληματίζεται για το πώς θα αντιδράσει ο Μελέτης και πώς αντίστοιχα η Δόμνα όταν μάθει ότι ο πατέρας της είναι βιαστής.

Φοβάται για το τι θα συμβεί όταν θα αποκαλυφθεί η αλήθεια;
Φυσικά προβληματίζεται για το πώς μία κοπέλα την οποία έχει μεγαλώσει με τόση αγάπη και φέρεται τόσο τρυφερά απέναντι της θα αποδεχθεί αυτή την σκληρή αλήθεια. Ο ίδιος ήταν πολύ συναισθηματικός απέναντι στη γυναίκα του και ως προς το γυναικείο φύλο δεν υπήρξε βάρβαρος. Είναι σοκαριστικό να αποδειχθεί ότι κάποια στιγμή στα νιάτα του διέπραξε ένα βιασμό .

Τι έχετε αγαπήσει σ’ αυτόν το χαρακτήρα;
Είναι ένας πολύ γοητευτικός ρόλος. Συνήθως οι δύσκολοι, επικίνδυνοι και αρνητικοί ήρωες υποκριτικά είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες από το λεγόμενο καλό παιδί. Εκείνο που με ιντριγκάρει είναι πώς όλοι οι χαρακτήρες μέσα στο σήριαλ είναι διττοί. Το καλό και το κακό συγκρούεται συνεχώς. Ο Σωκράτης Θέμελης έχεις τρυφερές, ανθρώπινες και αδίστακτες ταυτόχρονα στιγμές που αποδεικνύουν ότι είναι ένας σκληρός, φιλοχρήματος άνθρωπος.

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης για τις Άγριες Μέλισσες

Ο Μελέτης θα βιώσει οδυνηρές στιγμές στα επόμενα επεισόδια της σειράς, όταν θα αποκαλυφθεί ότι είναι παιδί βιασμού.
Σεναριακά δεν έχω δει πώς παίρνει εκείνος την αποκάλυψη. Παρατηρούμε έναν χαρακτήρα ο οποίος σταδιακά μαθαίνει ποιοι είναι οι γονείς του, η αδελφή του. Αποκαλύπτεται επίσης ότι κυλά το αίμα των Σεβαστών στις φλέβες του. Πρόκειται για έναν ήρωα που του έχουν συμβεί τα πάντα. Αυτό θα είναι το κερασάκι στην Τούρτα. Ίσως υπάρχει έκρηξη.

Ήδη οι σχέσεις του με τον τραπεζίτη είναι κακές. Ο Θέμελης δεν τον αποδέχεται.
Η βάση αυτής της κακής σχέσης έχει δημιουργηθεί από το πρώτο διάστημα της γνωριμίας τους, όταν ακόμη ο Μελέτης δεν είχε μάθει πώς είναι πατέρας του.  Δεν τον συμπαθούσε.  Ίσως έβλεπε τον εαυτό του σ’ εκείνον. Δεν είχαν επαφή. Ο Μελέτης έφθασε στο όριο ακόμη και να μπει στη φυλακή εξαιτίας του Θέμελη. Το μεγαλύτερο πλήγμα όλων όμως είναι ότι δεν τον αποδέχεται ο τραπεζίτης. Έπειτα από αυτή την απόρριψη δεν είναι εφικτό να έχουν καλές σχέσεις.

Θα προσπαθήσει να τον προσεγγίσει η Δόμνα;
Επειδή τα παιδιά δεν φταίνε σ’ αυτές τις καταστάσεις  θα υπάρξει μία αμοιβαία προσέγγιση. Έχουν την πρόθεση να γνωριστούν ουσιαστικά. Αν θα τα καταφέρουν να δεθούν ολοκληρωτικά δεν το ξέρω.

Έπειτα από τις παραπάνω αποκαλύψεις κατανοεί ακόμη περισσότερο την Ανέτ;
Με την Ανέτ υπάρχει ένα ειλικρινές και αληθινό δέσιμο. Δε θα τους χωρίσει τίποτα ξανά. Αυτή η σχέση παρά το ότι ξεκίνησε ολικά κομματιασμένη έχει δομηθεί. Μπήκαν γερά θεμέλια ανάμεσά τους.

Άρα έχει συγχωρέσει το ότι υπήρξε απούσα στα πρώτα χρόνια της ζωής του.
Ο τρόπος με τον οποίο η Ανέτ προσέγγισε το Μελέτη ήταν ειλικρινής. Τον αγκάλιασε με απεριόριστη αγάπη. Θέλησε να τον προστατεύσει, να τον καθοδηγήσει σε ένα διαφορετικό μονοπάτι ζωής. Έβαλε τους σπόρους που τον βοήθησαν να αλλάξει προσέγγιση απέναντι στα πράγματα.

Παρατηρούμε ότι για πρώτη φορά ορθώνει το ανάστημα του απέναντι στο Δούκα.
Σαφώς. Σ’ αυτό ευθύνεται η Ανέτ. Ο Μελέτης έχει άποψη και τολμά να την εκφράζει πλέον ακόμη και σε όσους τον αντιμετώπιζαν μέχρι πρότινος ως πιόνι, ως στρατιώτη. Θέλει να αποκτήσει τη δική του ζωή. Θα υπάρξουν εντάσεις, αλλά όπως και με τον Κωνσταντή έτσι και με το Δούκα δε θα σταματήσει να έχει επαφή. Σίγουρα όμως θα δομηθεί σε διαφορετικές βάσεις η σχέση τους.