10η Εντολή: «Το Δώρο»

Απόψε στις 23:00 έρχεται το 4ο επεισόδιο.

Δέκα χρόνια μετά την πρώτη προβολή της, ο Πάνος Κοκκινόπουλος επιστρέφει με νέο κύκλο αυτοτελών επεισοδίων της «10ης Εντολής». Νέες ιστορίες, εμπνευσμένες από πραγματικά γεγονότα, σκιαγραφούν την ψυχοσύνθεση και αφηγούνται την καθημερινότητα ανθρώπων που έφτασαν στο όριο και το ξεπέρασαν.

Απόψε, στις 23:00, έρχεται το 4ο επεισόδιο της «10ης Εντολής» στον Alpha με την ιστορία της Αλίνας και της Μίνας.

Επεισόδιο: «Το Δώρο»

Η Αλίνα – αλλοδαπή που ζει χρόνια στην Ελλάδα – έχει μια έφηβη κόρη, την Μίνα. Άριστη μαθήτρια αλλά όχι ιδιαίτερα αγαπητή στο σχολείο εξαιτίας της καταγωγής της. Μοναδική καλή της φίλη, είναι η συμμαθήτριά της, η Χαρά. Η Αλίνα τον τελευταίο καιρό διατηρεί δεσμό με τον Θοδωρή που αγαπά την Μίνα σαν δική του κόρη. Όταν το συμβούλιο των καθηγητών αποφασίζει να ορίσει την Μίνα ως σημαιοφόρο, κάποιοι γονείς αλλά και μαθητές ξεσηκώνονται. Ακόμα και η φίλη της η Χαρά στρέφεται εναντίον της. Ο Θοδωρής συμπαραστέκεται στην Αλίνα και στην κόρη της που δέχονται εκφοβισμό και ρατσιστική συμπεριφορά. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να εκτονώσει την ένταση. Τα πράγματα ξεφεύγουν απ’ τον έλεγχο με τραγικές συνέπειες.

Ο Χρήστος Δήμας σκηνοθετεί, υπό την επιμέλεια του Πάνου Κοκκινόπουλου, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Βασίλης Ρίσβας και Δήμητρα Σακαλή. Το καστ συνθέτουν οι Θεοδώρα Τζήμου, Νεφέλη Κουρή, Νίκος Ψαρράς, Αμαλία Νίνου, Έρση Μαλικένζου, Ηρώ Μουκίου, Γιώργος Σουξές, Χρήστος Καπενής, Μαίρη Χάγια, Βασίλης Μπατσακούτσας, Πάνος Παπαδόπουλος, Μιχάλης Λεβεντογιάννης.