Ζωή Κρονάκη: «Λύγισε» στον αέρα της ΕΡΤ – «Είναι από αυτές τις στιγμές που δεν έχεις λόγια»

Ζωή Κρονάκη

"Η Έρη ήθελε μόνη της να βγει. Ξέρω ότι είναι λίγο δύσκολο και αμήχανο για όλους μας αυτό που θα κάνουμε", ανέφερε προλογίζοντας το θέμα η παρουσιάστρια.

Τα δάκρυά της δεν κατάφερε να συγκρατήσει η Ζωή Κρονάκη. Η παρουσιάστρια της ΕΡΤ «λύγισε» με τις περιγραφές της δημοσιογράφου της εκπομπής, Έρης Βαρδάκη, η οποία μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τη φιλία και τον χαρακτήρα των δύο από τους πέντε νεκρούς του τροχαίου δυστυχήματος της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη.

«Είναι από αυτές τις στιγμές που δεν έχεις λόγια. Η Έρη ήθελε μόνη της να βγει για τη μνήμη αυτών των παιδιών με τα οποία έχετε μεγαλώσει μαζί. Ξέρω ότι είναι λίγο δύσκολο και αμήχανο για όλους μας αυτό που θα κάνουμε», ανέφερε προλογίζοντας το θέμα η Ζωή Κρονάκη.

«Ήμασταν στο γραφείο και η Έρη μας έδειχνε φωτογραφίες του γάμου της Αγγέλας και έρχεται μία βδομάδα μετά και από την απόλυτη χαρά πάμε στην απόλυτη θλίψη», περιέγραψε η παρουσιάστρια, δίνοντας τον λόγο στην καλεσμένη.

«Γύρω στις 10 το βράδυ ανοίγω το κινητό μου και βλέπω ένα μήνυμα από ένα άγνωστο νούμερο και με ρωτάει: τι γίνεται, έχεις νέα; Ήταν μία παιδική φίλη της Αγγέλας, που μου λέει ότι τα παιδιά έχουν πάθει ένα ατύχημα και πως η Αγγέλα μας είναι μάλλον νεκρή», αφηγείται η Έρη Βαρδάκη.

«Εκεί ξεκινάει ένα γαϊτανάκι επικοινωνιών. Οι πρώτες ειδήσεις έλεγαν ότι είναι απλώς ένα ατύχημα. Μου λένε μετά ότι και ο Φίλιππος έχει «φύγει» κι αυτός», συνεχίζει η δημοσιογράφος, με τη Ζωή Κρονάκη και τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου να προσπαθούν να συγκρατήσουν τη συγκίνησή τους.

«Μιλάμε για μία κοπέλα που μία βδομάδα πριν παντρεύτηκε και επέμενε για αυτή την αποστολή. Για μένα το πιο συγκλονιστικό απ’ όλα είναι αυτό που έγραψε η Έρη: το ότι στείλαμε δύο παιδιά σαν τα ψηλά βουνά και γύρισαν πίσω στάχτες», σημειώνει Ζωή Κρονάκη ακούγοντας την αφήγηση της καλεσμένης.