Ζαχαρίας Ρόχας: Τα ασφαλιστικά μέτρα στο σίριαλ Λάμψη και η αποζημίωση που διεκδικεί

Ζαχαρίας Ρόχας

«Είμαστε 10 άτομα, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει...»

Ο Ζαχαρίας Ρόχας μιλώντας στην Ρενέ Σαραντινού και στο περιοδικό Λοιπόν αναφέρθηκε στην υπόθεση των ασφαλιστικών μέτρων στο σίριαλ «Λαμψη» σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα και αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα αυτό…

[dfp_ads id=236982]

«Ναι, έχω κάνει ασφαλιστικά μέτρα, αλλά δεν έχει γίνει κάτι ακόμα, δεν έχει γίνει εφετείο. Υπήρχε μια απαγορευτική διάταξη παλαιότερα, έπρεπε να καταθέσεις ένα πολύ υψηλό χαρτόσημο σε σχέση με το ύψος της αμοιβής, των χρημάτων που διεκδικούσες. Αν είναι να καταθέσω, παράδειγμα 100.000 ευρώ για να πάρω το 1 εκ. που διεκδικώ, που να τα βρω τα χρήματα; Άρα, δεν μπορούσαν να γίνουν δίκες. Τώρα καταργήθηκε αυτό, αλλά και πάλι τα έξοδα είναι τεράστια.

Ελπίζουμε να γίνει δεδικασμένο σε μία από τις 3 περιπτώσεις των ηθοποιών που έχουν κινήσει μόνοι τους αυτές τις διαδικασίες και που η υπόθεση τους φτάνει μέχρι το εφετείο. Δεν είμαι εγώ, βρίσκομαι στη δεύτερη φουρνιά των αγώνων που θα ακολουθήσουν, που είναι πολλές, είμαστε 10 άτομα. Ακόμα δεν έχουν δικαστεί οι υποθέσεις, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το δεδικασμένο.»