Βούλα Χατζηχρήστου και Μάκης Δελαπόρτας στα χαρακώματα: «Αυτό είναι κακοήθεια πλέον για μένα»

Βούλα Χατζηχρήστου

"Δεν υπήρχε καμία κόντρα. Δεν είναι αλήθεια αυτό, μιλούσαν. Εμένα μου μιλούσε με καλά λόγια για τον Βέγγο", δηλώνει η Βούλα Χατζηχρήστου.

Η Βούλα Χατζηχρήστου και ο Μάκης Δελαπόρτας βρίσκονται στα χαρακώματα. Αιτία; Ο Κώστας Χατζηχρήστος, ο Θανάσης Βέγγος και το διάσημο χαστούκι της ταινίας Ο Ηλίας του 16ου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Μάκης Δελαπόρτας, καλεσμένος στο Πρωινό, είπε τα εξής: «Στον Ηλία του 16ου ο Θανάσης Βέγγος δεν ήξερε ότι θα φάει πραγματικά χαστούκια από τον Κώστα Χατζηχρήστο. Είχαν συνεννοηθεί ο Χατζηχρήστος με τον Σακελλάριο ότι θα πάει η σκηνή μια κι έξω, να μην την κάνουν δεύτερη φορά. Ο Θανάσης Βέγγος ξαφνιάζεται, δεν ξέρει τι να κάνει, να τον πλακώσει κι εκείνος στο ξύλο; Μετά από αυτή τη σκηνή, αυτοί οι δύο δεν ξαναμίλησαν ποτέ. Ο Θανάσης Βέγγος δεν δέχτηκε ποτέ να ξανασυνεργαστεί με τον Χατζηχρήστο μέχρι το τέλος της ζωής του».

Με δηλώσεις που έκανε στην Μαίρη Αρώνη, στο Πρωινό, η Βούλα Χατζηχρήστου απαντά: «Δεν υπήρχε καμία κόντρα. Δεν είναι αλήθεια αυτό, μιλούσαν. Εμένα μου μιλούσε με καλά λόγια για τον Βέγγο. Συναντήθηκαν σε περιοδεία, στο ίδιο ξενοδοχείο. Αγκαλιές, φιλιά, λες και έβλεπες ταινία. Πρέπει να λέγεται η αλήθεια. Αυτό είναι κακοήθεια πλέον για μένα».

Η απάντηση που δίνει ο Μάκης Δελαπόρτας είναι η εξής: «Όταν έκανα τη βιογραφία του Βέγγου έμαθα ότι αυτή η σκηνή γυρίστηκε 10 φορές, που σημαίνει πως οπωσδήποτε μπορεί να αφήσει και ένα τραύμα στον άνθρωπο που τρώει τα χαστούκια. Η απάντηση που έδωσε ο Θανάσης Βέγγος στον Σολδάτο όταν του πρότεινε να πάνε στην κηδεία του Χατζηχρήστου, ήταν: «Ο Θεός να τον αναπαύσει αλλά ακόμα με πονάνε τα χαστούκια που έφαγα». Με τη Βούλα Χατζηχρήστου είχαμε μια στενή επαφή γιατί έκανα και τη βιογραφία του Χατζηχρήστου. Μέσα στο βιβλίο εγώ αναφέρω αυτό το γεγονός. Απορώ πώς βγαίνει τώρα και λέει αυτό. Εγώ θα γράφω την ιστορία. Τώρα, αν αυτή η ιστορία κάποιους τους ενοχλεί, δεν μπορώ να κάνω κάτι».

«Μίλησα με τη Βούλα και της εξήγησα ότι εγώ το έγραψα γιατί μίλησα με αυτόν κι αυτόν. Μου λέει «λένε ψέματα αυτοί». Αν λένε ψέματα αυτοί, λέω ψέματα κι εγώ», κατέληξε ο Μάκης Δελαπόρτας.