Βίκυ Πρωτογεράκη: «Έφυγα από τη Λάμψη γιατί έγινε κάτι ηθικής φύσεως»

Βίκυ Πρωτογεράκη

"Νομίζω πως θα υπήρχαν πάρα πολλές καταγγελίας σήμερα με το metoo" υπογραμμίζει η Βίκυ Πρωτογεράκη.

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Βίκυ Πρωτογεράκη στον δημοσιογράφο Ισίδωρο Φίκαρη και την κάμερα της εκπομπής «Γεια σου» το Σάββατο στον ΣΚΑΪ. Η γνωστή ηθοποιός γύρισε πίσω στον χρόνο και την χρυσή εποχή του Νίκου Φώσκολου, μέσα από τα σίριαλ Λάμψη και Καλημέρα Ζωή, εκφράζοντας σκληρά λόγια για εκείνον.

Πιο συγκεκριμένα, η Βίκυ Πρωτογεράκη εξομολογήθηκε πως «ένα πράγμα που ήξερε καλά ο Νίκος Φώσκολος ήταν ότι ακολουθούσε αυτό που έκαναν και οι αρχαίοι συγγραφείς. Δηλαδή να υπάρχει αρχή, μέση και τέλος. Ένας άπό τους λόγους όμως που έφυγα από μόνη μου ήταν γιατί δεν ήθελα να κλαίω. Δεν μπορούσα. Τα παίρναμε τελευταία στιγμή τα κείμενα και ήταν και πολύ μεγάλα. Υπήρχε πολύ κους κους του τύπου «αυτή δεν κλαίει», «αυτή παίζει στο Εθνικό θέατρο». Ήξερα για κάποιον φίλο μου, που δεν θέλω να πω το όνομα του, πως του είχαν κάνει μια ιστορία αν και έπαιζε από την αρχή εκεί. Του έκαναν διάφορα και τον έσβησαν από τον χάρτη σιγά σιγά».

«Δεν υπήρχε αυτός για να σκηνοθετεί εκεί, άλλοι σκηνοθέτες ήταν. Ο Νίκος Φώσκολος δεν ερχόταν ποτέ στο πλατό, άλλοι σκηνοθετούσαν και εμένα με έβγαζαν «μαύρη» και όταν μιλούσα ήμουν λίγο στο σκοτάδι. Αν συνέχιζα δεν θα χαλούσε το όνομα μου αλλά θα χαλούσε η υγεία μου. Δεν θέλω να το πω αυτό, γιατί έχει πεθάνει και ο άνθρωπος και έχει συγχωρεθεί. Απλά έγινε κάτι το οποίο με ενόχλησε. Ήταν ηθικής φύσεως. Από κανέναν συντελεστή δεν ένιωσα κάποιο φλερτ ή κάποια πονηρή πρόταση παρά από τον ίδιο τον βασικό. Τον Νίκο Φώσκολο» πρόσθεσε η Βίκυ Πρωτογεράκη στην κάμερα της ψυχαγωγικής εκπομπής της Μαρίας Μπακοδήμου στον ΣΚΑΪ.

Όταν ο ρεπόρτερ ρώτησε την ηθοποιό σχετικά με πιθανές καταγγελίες που θα είχε σήμερα με το metoo ο γνωστός δημιουργός, εκείνη ήταν σαφής. «Νομίζω πως θα υπήρχαν πάρα πολλές. Αυτό ναι γιατί είχα ακούσει και διάφορα πράγματα. Όχι μόνο για αυτόν αλλά και για άλλους που έχουν συγχωρεθεί και για τους οποίους δεν μιλάει κανείς».